Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Moja bajka 18:07, 21 paź 2016

Do góry
Po mojemu. Ogród subiektywnie świadomy. 18:03, 21 paź 2016

Do góry
Makao_J napisał(a)
Wianek wygląda cudnie ale i masywnie. Na czym on się trzyma bo ja swój powiesiłam na dwóch wstążkach zaczepionych za rogi drzwi. To wskazówka od (zabije mnie bo zapomniałam od której) Nawigatorki albo Malkul ale raczej Nawigatorki.

Moje wianki wiszą na maleńkim gwoździku wbitym pod kątem w łączenie drewnianych listew na drzwiach.

Jabłuszkowy był rzeczywiście masywny i bardzo ciężki. Zużyłam wtedy jakieś 1,5kg jabłek

Może spodoba Ci się obecny?

Koszt: 0zł
Podkład: stary, słomiany (nowy kosztuje 3zł)
Materiały:
- Przekwitnięte kwiatostany hortensji
- Nitka

Ogródkowe perypetie:) 18:02, 21 paź 2016

Do góry
abiko napisał(a)
mój ulubiony berberys

O jak tu ładnie - pieknie wyglądają przebarwione azalki (chyba) w tych wrzosach!
Moja bajka 18:00, 21 paź 2016

Do góry
Katkak napisał(a)

No nie - jak uroczo - i to kiedyś rabata koszmarek była? Szok!
Miłkowo - sezon 2016-2022 17:47, 21 paź 2016

Do góry
Milka napisał(a)

Dzięki mąż mówi, że chce mini arboretum stworzyć
terminatorki jeżówki

No nie mów, że Ci jeszcze jeżówki kwitną!!! Ciekawe czy u mnie jeszcze jakaś dycha???
Jutro się dowiem bo dziś nadal leje.
Swoją drogą wiedziałam kiedy się pochorować i tak w tym deszczu nic bym nie zrobiła
Arboretum to Wy już macie Kochana i to jakie
Co wykopaliśmy w ogrodzie 17:46, 21 paź 2016

Do góry
Moje wykopalisko sprzed lat, to broszka przedstawiająca Matkę Boską z Dzieciątkiem...Nie da się sfotografować z lampą gdyż jest sporo zniszczona...Stoi na półce w domu...
Stroiki i wianki różne nie tylko świąteczne 17:30, 21 paź 2016

Do góry
Do codziennej gonitwy doszła mi jeszcze jesienna melancholia. By trochę rozwiać smutki, zrobiłam wianek. Robicie już jakieś dekoracje?

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 17:26, 21 paź 2016

Do góry
bogumila napisał(a)
...miło popatrzeć na zmieniające się zakątki...ten zupełnie się zmienił.
Podziwiam słoneczniczek...nareszcie pokazał co kryje...
Bogusiu ten słonecznik ma chyba ze trzy metry wysokości, i po co mu to?

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 17:22, 21 paź 2016

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Okazuje się, że jesień jesieni nierówna. U Ciebie pięknie przebarwione liście piwonii, a u mnie już wycięte, a liście winobluszczu całkiem opadły.
Wykopalam eukomisy i zastanawiam się, czy nie zbyt wcześnie, bo całkiem zielone liście miały.
Basiu żeby nie padało to kolory były by bardziej intensywne ale i tak jest fajnie

trochę mglisty ten obraz ale pada...
Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 17:06, 21 paź 2016

Do góry
a tu przy piwku w browarze
Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 16:50, 21 paź 2016

Do góry
Nett napisał(a)
Asia jest taka fajna funkcja w wyszukiwarce. Wpisujesz nazwę roślinki spacja img, np. dawyck gold img, tylko trzeba zaznaczyć pokaż posty
i wyskoczą ci zdjęcia tej roslinki w różnych wątkach.

Bosko!
Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 16:34, 21 paź 2016

Do góry
A tu asza knajpka, jedzenie mieli wyborne

Na scianie portret krola "Twoja Bawarska ojczyzna, umarlas za wczesnie Twoj wierny lud nie zapomni Cie nigdy"

W zyciu nie widzialam w zadnej rstauracji w karcie dan przypomnienia o modlitwie przed jedzeniem

a sama karta byla super, pieknie malowniczo opisane dania. Ja zamowilam knedel na parze, ktory kucharz robi jak ma czas
Rododendronowy ogród II. 16:28, 21 paź 2016

Do góry
Bogdzia napisał(a)

W lesie nie dadzą rady , buki stare i mocne , nie ma szans. Ja bym najchętniej skasowała tego wielkiego cyprysika i ze trzy klony na jego miejsce posadziła ale az sie boje co M na to

Mam jeszcze inną opcję ale płot się odsłoni jak wytnę tuje a na klony długo poczekam zeby go zasłoniły i żeby dały jaki taki widok, trochę mi zal rujnowac to co juz jest dobrze ale muszę miejsce znaleźc.Miejsca po różach sie nie nadaja bo w miejsce krzaka nie bardzo się wsadzi drzewo.

Tu by pasowało, wiem, że szkoda burzyć stary porządek. Też by mi było szkoda a tu okazuje się, że mój eM. bardziej reformatorski jest.

Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa 16:26, 21 paź 2016

Do góry
olga80 napisał(a)
Asiu,ale pracy wykonane cebule posadziłaś ,rabata się robi ciekawie się na wiosnę zapowiada.

Sama jestem ciekawa cebulowych. Posadziłam do donic i zadołowałam. Mam nadzieję że nie zgniją

Przywołuję wiosnę...
Moja bajka 16:22, 21 paź 2016

Do góry
Odrobina jesieni zlapana w biegu, telefonem
Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 16:00, 21 paź 2016

Do góry
Brama landshutska zwana piekna, sw Marcin w kosciele sw. Ducha
Ogród z pergolą 15:59, 21 paź 2016

Do góry
Ewa lubisz grać w gry?

wczoraj moocno wychilloutowana (nowe słowo??) wymyśliłam gre nazywa się
IDEALNA ASYMETRIA W SYMETRII
polega na wypełnieniu zielonym pól tak aby wyszło asymetrycznie w symerii którą stworzyłam ze szpalerów hortek zielone w rzeczywistosci to będą kostki cisa umiejscowione w projekcie Łukasza

tutaj gra, trzeba otworzyc w paint i........... grać w zielone

pola można wypełniać nie tylko w wyznaczonej linii rabat, moźna popłynąć w asymetrii
i moja propozycja, juz widzę że jest w niej bład ale chciałam pokazać abyście wiedzieli o co chodzi

ideą do wymyslenia gry bylo to co mi napisala kiedyś Asia macadamia: zimozielone to szkielet......... i dlatego zalezy mi aby ten szkielet był dobrze skomponowany i spełniał swoja funkcję zimą. ma być ciekawie i funkcjonalnie nowocześnie i geometrycznie
zapraszam wszystkich do gry

W oflisowym ogrodzie 15:42, 21 paź 2016

Do góry
kamila66 napisał(a)
W międzyczasie przesadziłam rośliny na rabacie, robię miejsce pod ten placyk zabaw

Dzisiaj byłam zmienić opony,i mimo, że stare do wywalenia kazałam je zostawić bo myślę aby je wykorzystać na tym placyku, bardzo dobrze wspominam opony z czasów dzieciństwa
Tu jest kilka pomysłów na dole strony, co Wy o tym sądzicie?
http://www.zelikowska.com/2015/06/plac-zabaw-w-ogrodzie.html
i tu kilka pomysłów
http://filing.pl/35-genialnych-pomyslow-jak-wykorzystac-stare-opony/

świetne te białe opony i szary konik!
ciekawe co wymyslisz
Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 15:25, 21 paź 2016

Do góry
Asia jest taka fajna funkcja w wyszukiwarce. Wpisujesz nazwę roślinki spacja img, np. dawyck gold img, tylko trzeba zaznaczyć pokaż posty
i wyskoczą ci zdjęcia tej roslinki w różnych wątkach.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies