Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród niby nowoczesny ale... 21:34, 19 paź 2016

Do góry
Trzcinnik KF

sesleria skalna

lawenda w te i wewte...

Szarobiałego ogrodowe początki. 21:27, 19 paź 2016

Do góry
Ostatni tydzień był "depresyjny". Poprawiłam sobie humor okazyjnymi zakupami. Przytaszczyłam do domu jałowce. Najróżniejsze gatunki w ilości prawie 30 sztuk. Wiem, że nie cieszą się sympatią w ogrodach, ale uważam, że do moich kamieni pasują. Możliwe, że za późno je posadziłam (dopiero dzisiaj) i nie przetrwają zimy. Ale w sklepie też by nie przetrwały, więc zamiast wyrzutów sumienia powinnam mieć satysfakcję, że dałam im tj. jałowcom szansę.
Cóż, zobaczymy wiosną w jakim będą stanie. W ostateczności wyrzucę.
Opaska przy domu nabrała życia. Dziś tylko jedno zdjęcie zrobiłam. Jutro postaram się więcej.
Pozdrawiam Wszystkich.
Ogród z koniczynką 21:25, 19 paź 2016

Do góry
Idąc siłą rozpędu poszerzania rabat, oczywiście z mocherem na głowie, zrobiłam małą zmianę na rabacie borówkowej, poszerzyłam ją, by bukszpany i trawki miały więcej miejsca do rozrastania...w miejscu poszerzenia jest ciemniejsza kora...

...natomiast w rozecie na chodniczku, w nóżkach brzozy penduli, posadziłam uratowaną, przed zjedzeniem przez moją piesię, turzycę Lemon Zest...Jej resztki posadziłam wiosną w doniczce i tym sposobem trawka uszła uwadze piesi, która w ubiegłym sezonie systematycznie ją zjadała...Liczę, że trawka się przyjmie i wraz z wiosną rozrośnie się, bo jest śliczna...
Jak zamaskować szambo? 21:24, 19 paź 2016

Do góry
Trochę zdjęć: nad oczyszczalnią

Nad przyłączem wody

Tu ukryte są zawory do automatycznego podlewania

Ogólnie mam plan, żeby przykryć korą lub kamieniem. Na to jakieś kulę, albo kamienie, ogólnie dekoracje, żeby nie wyglądało łyso. Inna opcja, to obsadzić najbliżej jak się da roślinami. Tylko żeby nie wyszło kwadratowo. Co myślicie?
Ogród niby nowoczesny ale... 21:22, 19 paź 2016

Do góry
zawilce też tloczą

wwerbenę powoli wyrywam coby się za bardzo nie rozsiala

Pszczelarnia 21:18, 19 paź 2016

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Dziękując za poradę (wszystkie zawsze mile widziane), zapraszam na degustację owoców z drzew poniemieckich:

I trawy z bylinami:

Pięknie Fajnie zaowocowała Twoja Red Sentinel. Moja kupowana zeszłej jesieni w tym roku nie zakwitła, mam nadzieję, że w przyszłym będzie lepiej. Pozdrawiam
Ogród niby nowoczesny ale... 21:17, 19 paź 2016

Do góry
Bodziszek dalej tloczy...

jeżówka pop wow nic sobie z jesieni nie robi...

Ogród niby nowoczesny ale... 21:13, 19 paź 2016

Do góry
Udalo mi się w zeszly piątek wyskoczyć po pracy i kilka fotek cyknąć. Akurat na sloneczko się zalapalam więc troszkę popracowalam. Ach jak ja ostatnio zaniedbalam ogród.
Znalazlam dziś w garażu cebulki tulipanow czarnych, ktore wykopywalam w czerwcu...zupelnie o nich zapomnialam i takim o to sposobem okazalo się, że mam z 200 cebul do wsadzenia...masakra. Nie wiek kiedy to ogarnę.

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 20:58, 19 paź 2016

Do góry
Aggaa napisał(a)
Renia i ja w końcu coś posadziłam
I zdjęcia porobiłam

Ja dzisiaj dosadziłam resztę ID na reksiowej i ulokowałam w ziemi 80szt Exotic Emperor
Może byc?

Już lecę do Ciebie
Ogród z pergolą 20:54, 19 paź 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Ania pod wpływem Twojego wątku tez zaczęłam się zastanawiać jakby u mnie klapę od oczyszczalni zamaskować, roślinami nie da rady musze o czymś innym myśleć.
I jak te roku, roztrzepalas im porządnie bryły korzeniowe?
Niedawno jak sadziłam borówki i robiłam im mieszankę z siarka i hemoglobiny to o Tobie myślałam

chryste przy siarce i krwi o mnie myslisz diablo-wampirzyco

to moze ten pomysł z kantówkami luknij

mnie się on bardziej podoba a M ten drugi z paneli. musimy cos zdecydować

a rodki staralam się baardzo drastycznie rozerwać, rozciełam pod spodem taki krzyż i mocno tarmosilam ale czy wystarczająco..?

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 20:51, 19 paź 2016

Do góry
magnolia napisał(a)
cudna reksiowa rabata Renatko! Dobra robota.
świetnie wychodzi Wam ogród.

Dziękuję a ja myślałam, że Ty mi tu jakieś poprawki narzucisz a tu tak miło
Marta, a myślisz, że przyjmą się podzielone teraz Ice Dance?

Ogród w mieście-ogrodzie 20:51, 19 paź 2016

Do góry

taras:

Swietne miejsce, bardzo klimatyczne. Nie rusze sie stad dopoki nie obejrze kazdego zakatku, zapowiada sie cudny ogrod
Widze ze masz sporo rh, zajrzyj do Bozeny z ogrodu rododendrowego, napewno znajdziesz tam perelki
https://www.ogrodowisko.pl/watek/2074-rododendronowy-ogrod-ii?page=4539
Ranczo Edy 20:41, 19 paź 2016

Do góry
Hanuśia dziękuję buziolki posyłam u mnie deszczowo dziś ale ciepło

Własny kawałek ziemi i początkująca ogrodniczka ;) 20:37, 19 paź 2016

Do góry
lubie ten swoj widok z okna i nie tylko

Ogródek Iwony II 20:20, 19 paź 2016

Do góry
3.

4.

5. /Maj/

Ogródek Iwony II 20:20, 19 paź 2016

Do góry
Mirka napisał(a)
Iwonka napisz mi jakie masz dzrzewa o bordowych liściach
Mirko, już odpisuję:
Teoretycznie takie:
1.Buk Dawyck Purple
2.Klon Crimson Sentry szczepiony
3.Śliwa wiśniowa Nigra
4.Wiśnia piłkowana "Royal Burgundy"
5.Jabłoń rajska Royalty

Tej jesieni bardzo różnie się przebarwiają ...
Do tego brak słońca nie wydobywa z nich koloru ...
1.

2. /MAJ/

Ogród Małej Mi - sezon 2016 20:20, 19 paź 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

ale super prezent, mus szybko zamowić
peonymax tak?

Tak... ale przyjmują zamówienia wiosną, na sprzedaż jesienią.. ... teraz już nic nie ma..

Ale warto było czekać Ładne i zdrowe sadzonki.. i przeogromne .. na FB pani Monika odpowiada na każde pytanie odnośnie piwonii.. kupiłam tylko 3 (bo szkółka nieznana), ale co głowy pozawracałam na FB i telefonicznie to moje... anielska cierpliwość I to mnie chyba najbardziej przekonało do zakupu.. już dla przyzwoitości za zawracanie głowy.. to już mam chyba 70 piwonii, jeszcze jedną mam odebrać od Pana Bylinowego.. bo zima przyjdzie a ja nie odbiorę jej.. bylinowa i żółta. to rzadkość..

Z miłości do brzozy ... 20:15, 19 paź 2016

Do góry

i cały bałagan też
Ogród Małej Mi - sezon 2016 20:14, 19 paź 2016

Do góry
pawel_snopek napisał(a)
Sporo jest rośli które się pięknie przebarwiają np kalina "roseum", klony czerwone większość odmian, parrocja perska i jej odmiany, klony palmowe i japońskie plus klon koreański, ambrowce wszelakiej maści, grujeczniki, klon okrągłolistny, klon cynamonowy i wiele więcej innych roślin może się komuś kiedyś przyda

Ja nie wyliczam wszystkich drzew i krzewów ładnych, tylko robię top z tego co mam w ogrodzie

Klony palmowe też są ładne... ale one potrafią zgubić liście zanim się przebarwią, wystarczy większy mróz.. śnieg.. i pozamiatne..

Grujecznik od 4 lat ani razu nie pokazał mi koloru liści..

Oj miałam nie zaglądać..

Obrazek i mykam..

Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 19:58, 19 paź 2016

Do góry
Rabata ogarnięta. Pielenie jej zajęło mi trzy dni...

Przed jałowcami wsadziłam rząd Gladiatorów. 10 sztuk.

Miały iść bardziej na środek rabaty, ale nie miałam ochoty forsować siatki na krety
Po wsadzeniu ułożyłam na nich karteczki z opakowania. Takie mi nagrobki amerykańskie wyszły
Oby nie okazało się, że to ich cemntarz... Tfu, tfu...

Na koniec całą rabatę nakryłam na zimę tekturą i ostatkiem skoszonej trawy. Mam jeczcze dwie hałdki skoszonej uprzednio. Będzie lekki kompost z niej, ale jakoś rozrzucę...

Nie muszę pisać, że nie skończyłam ani sadzenia cebul, ani ściółkowania iglaków, a przyszedł deszcz... No dobra. Weekend przed nami

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies