Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Droga do spełnienia

Droga do spełnienia

anbu 09:26, 03 lis 2016

Nett napisał(a)

I w tym roku tyle ich nasadziła, że las będzie za kilka lat.

Las?
A ja kcę jeszcze coś na prawy cycek tylko do swoich bloków milimetrowych mam na razie niechęć
Marzenaka 09:28, 03 lis 2016

Dużo się dzieje u ciebie, zazdroszczę weny i zapału do prac ogrodowych. Ja odpuściłam zupełnie... W kółko chorujemy w domu, a jak na złość tak zimno jest. Jeszcze nawet nie wszystkie tulipany mam wsadzone! A dookoła śnieg po górach! Widzę że rozważasz nad drzewami. Mam to samo. Brakuje nam ich i myślimy jakie wybrać. Pozdrawiam cieplutko
Kawa 09:31, 03 lis 2016

Marzenaka napisał(a)
Dużo się dzieje u ciebie, zazdroszczę weny i zapału do prac ogrodowych. Ja odpuściłam zupełnie... W kółko chorujemy w domu, a jak na złość tak zimno jest. Jeszcze nawet nie wszystkie tulipany mam wsadzone! A dookoła śnieg po górach! Widzę że rozważasz nad drzewami. Mam to samo. Brakuje nam ich i myślimy jakie wybrać. Pozdrawiam cieplutko

Marzenko ja zapału teżnie miałam i w sumie nie mam już

zdrowka ci życzę
nas w miarę choróbska omijają póki co
Kawa 09:51, 03 lis 2016

no dobra to wolne dywagacje

świerk - obecnie pod kontrolą kiedyś do wyciepania ale wówczas do rogu pójdzie nie wiadomowej "rasy" iglak
przed nim rb i ice dance po bokach variegatus dla rozjaśnienia
w lewo- szpaler limek
przed nimi myślałam o jakimś drzewku - konkretnie nie wiem jescze jakim chcociaż wiśnia kiku-shidare mi się podoba ale nie wiem czy będzie tam pasować
przed limkami rozchodnik? i obwódka z carexa bądź turzycy - jeszcze nei wiem jakiej
później ambowiec wkoło niego 2 kulki cisowe które mam stipa bądź inna zwiewna trawka
no i za hustawką myślałam o tych amanogawach - ale nei wiem czy to dobry pomysł

na prawo od swierka - drzewo którego nie ma ale skłaniam się ku czerwonemu klonowi, w nogach czerwono - ale to wolna propozycja ponieważ ta część przeznaczona jest na jednoroczne rośliny
zoja 09:57, 03 lis 2016

plan chyba dobry - nie wypowiadam się tylko o drzewkach bo moja wiedza zerowa tymczasowo
klasyczne zestawienie hortensji z rozchodnikami i trawą - powinno być ładnie i elegancko
Nett 10:02, 03 lis 2016

Kamilko a jaką Ty masz szeroką rabatę w miejscu gdzie będą limki? Bo mają tam być tuje, limki, rozchodnik i obwódka. Zmieścisz tyle?

Amanogawy za huśtawką zginą chyba. Dla ambrowca fajne miejsce.
Kawa 10:04, 03 lis 2016

ta rabata ma 3 metry Anetko
myślę że się wszystko zmieści
Zojka - podoba mi się takie zestawienie zresztą szpaler limek i widok na to z salonu mi się marzy
zoja 10:12, 03 lis 2016

Kawa napisał(a)

Zojka - podoba mi się takie zestawienie zresztą szpaler limek i widok na to z salonu mi się marzy

mi też się takie podoba nawet leciutko zaczęłam coś podobnego realizować następny sezon pokaże co z tego wyszło
Anda 10:36, 03 lis 2016

Kami, ale pomyśl o tym, że wszelkie parzyste ustawienia, na dodatek symetrycznie ustawione, są nudne. Variegatus po bokach świerka dla mnie to nie teges. Tak samo przy ambrowcu - dwie? kulki? Lepiej trzy. Poza tym wyrysowalabym te drzewka w wielkości docelowej, bo zarówno amanogawy jak i ambrowiec będą większe. A klon czerwony to jaki? Bo chyba nie palmowy, bo pisałaś, że tam wietrznie i słonecznie.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Makusia 11:11, 03 lis 2016

Witam się Kamilo u Ciebie, bo już sama nie wiem, czy tylko czytam, czy coś zdążyłam niemądrego napisać już wcześniej

Na początek mam pytanko- o jakim "czerwonym klonie" myślisz?