Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Luki"

Spotkanie Ogrodowiska w Pszczynie czerwiec 2016 21:34, 09 cze 2016

Do góry
Kindzia napisał(a)
To czas na pierwszą listę (to te pewne zadeklarowane przyjazdy) :
Ania Ogrodoterapia 1
Łukasz Ogród Loczka 1
Małgosia Ogród cioci 2
Gocha Kolorowy ogród 2
Luki Ogrodowa przygoda 1
Gierczusia Ogród w skali 1
Sebek Coś jeszcze 1
Milka Miłkowo 2
Ewa Skąpana w słońcu 2
eee_taam Kolorowa piaskownica 2
Ewa777 Do raju daleko 1
Julcia Ogród do odświeżenia 1
Bea W miniformacie 1
Danusia Liliowo i kolorowo 1
AgataP,Bogdzia,Margaretka z mamą 4

To już daje 23 pewne osoby Bardzo mnie to cieszy

Kilku osób nie znam , fajnie bedzie poznac i spotkac tych znanych.
Rododendronowy ogród II. 20:15, 09 cze 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Bogdziu wąchałaś White Cap, jak dla mnie zapach ma ciekawy i nietypowy, ale w domu już różne teorie słyszałem jedna była o zapachu środka do WC Mój kwiat malutki, ale w BR widziałem w ogrodzie wielki kwiat, cudna jest

Wąchałam i wyszło mi ze zapach ma umiarkowany jesli chodzi o nateżenie ale ładny i delikatny, fakt że nie przypomina zapachu innych piwonii.u mnie ma dwa kwiaty i jeden pąk , jeden juz przekwita i jest całkiem spory.

Spotkanie Ogrodowiska w Pszczynie czerwiec 2016 19:26, 09 cze 2016

Do góry
To czas na pierwszą listę (to te pewne zadeklarowane przyjazdy) :
Ania Ogrodoterapia 1
Łukasz Ogród Loczka 1
Małgosia Ogród cioci 2
Gocha Kolorowy ogród 2
Luki Ogrodowa przygoda 1
Gierczusia Ogród w skali 1
Sebek Coś jeszcze 1
Milka Miłkowo 2
Ewa Skąpana w słońcu 2
eee_taam Kolorowa piaskownica 2
Ewa777 Do raju daleko 1
Julcia Ogród do odświeżenia 1
Bea W miniformacie 1
Danusia Liliowo i kolorowo 1
AgataP,Bogdzia,Margaretka z mamą 4

To już daje 23 pewne osoby Bardzo mnie to cieszy
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 14:12, 09 cze 2016

Do góry
Luki, masz rację! Codziennie zakopuję kawał wieprzowiny/wołowiny/dziczyzny/drobiu Co akurat jest na stanie to idzie pod trawy
Wiesz ja kocham wszystkie trawy a te największe najbardziej więc giganteus pewnie skradnie moje serce.

Juzia trzymaj się dalej swojego postanowienia to może w koljenym roku uwierzysz

Madziu, mam podobny problem z bukszpanami. Choć u mnie kule były w tragicznym stanie, za to kostki szaleją i też z chęcią przystopowałabym ich wzrost.

Alu, dziękuję

Aga, cieszę się bardzo, że lawenda odbiła

Marto, dzięki

Małgosiu, nie wiem...Gracilimusy już nie dostają pokrzywy bo boję się, że wyskoczą na 3 m. ML póki co idą w górę.

Marta, buziaki
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 13:17, 09 cze 2016

Do góry
Luki napisał(a)

Ewo czosnki mnie wyjątkowo zaskoczyły bo posadzone na szybko jesienią w puste miejsca bez większego planu

Widocznie Ty nie potrzebujesz planu i czosnki też
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 13:03, 09 cze 2016

Do góry
Iwonko zdjęcia będą

Reniu u mnie dzisiaj zakwitła Shon Maid... jaki ona ma zapach na samą myśl mam chęc znów pobiec i powąchać, ale muszę jeszcze troszkę z tym poczekać. Kwiat rano nie do końca był rozbity, ale już pachniał.

Kamcia mnie to się marzy jeszcze bylinowa w delikatnych odcieniach pomarańczu z dodatkiem fioletu i purpury. Jak pewna sprawa pójdzie po mojej myśli to może takowa w przyszłym roku powstanie, ale nie nastawiam się bo łatwe to nie będzie

Sebek studencki z radością wywaliłem, chociaż czasem wolałbym do niego wrócić Ogrodowy konieczny bo nieogarnięty jestem i nigdy nie pamiętam kiedy coś nawoziłem czy nie, co mam zrobić lub co zapamiętać
Później siedzę i myślę zamiast działać
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 12:58, 09 cze 2016

Do góry
Paweł zrób będziemy myśleć, na pewno przydałyby się większe grupy czegoś, a powtarzające się krzewy najlepiej jak nie są obok siebie, a wypełniają grupy roślin lub są przerywnikami w kolejnych. Czasem trzeba też posadzić coś w całkiem innej linii niż inne rośliny.

Marzenko z tym piękny nie przesadzajmy, mnie podoba się na razie stwierdzenie dostatecznie ładny Zdjęcia będą, jak będę w domu to biorę się szybciutko za koszenie i aparat w dłoń

Ogród z rzeźbą 12:54, 09 cze 2016

Do góry
Zachwycłem się kuklikiem, niech no ja go gdzieś dorwę to będzie mój
Rabaty bylinowe bardzo lubię to śledzę, rozchodnik co 50cm w sam raz by ładnie się zrósł, a nie miał zbyt ciasno. Zdjęcie z góry zawsze można z małej drabinki zrobić
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 10:09, 09 cze 2016

Do góry
Luki napisał(a)

Mam już ogrodowy kajecik, więc nie zapomnę

Do czego to doszło?

Ja mam dwa - nieogrodowe...
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 09:56, 09 cze 2016

Do góry
Luki napisał(a)

Kamilo chyba lubisz moją bylinową

to mało powiedziane
ogólnie bardzo lubię byliny a u ciebie grzechem byoby się nie zachwycać
przecież ona jak z katalogu

czosnek globemaster zapisany
kocham czosnki od tego roku jak i twoją rabatkę
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 23:13, 08 cze 2016

Do góry
Sebek napisał(a)
Ja też mam tą samą prośbę co Renia Różnica niezła!

Mam już ogrodowy kajecik, więc nie zapomnę
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 23:12, 08 cze 2016

Do góry
Jakoś ostatnio weny nie mam na nic, na szczęście na razie w ogrodzie jestem ogarnięty, zajmuję się tylko odkręcaniem i zakręcaniem wody, a najgorsze w tym wszystkim to pilnowanie poziomu wody w studni bo pompa mi się zapowietrza jak się zapomnę, na szczęście woda szybko napływa i dziennie spokojnie 2-3m^3 idą w ogród i trawnik.
róże nadal trenują moją cierpliwość, piwonie w pełnym rozkwicie, różaneczniki już obrywam w tak zwanym międzyczasie, szałwie zaczynają, reszta się zbiera.
Nawet liliowce w tym roku nie będą tak fatalne jak myślałem, ale w przedogródku widać, że są wymęczone o liliach nie wspominam bo są mikrusie w porównaniu do zeszłorocznych, za długo był nie posadzone i obeschły, Mam nadzieję, że się odbudują na przyszły rok.
Muszę w końcu poszukać traw na front, a w szkółkach okolicznych bida straszna.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 23:06, 08 cze 2016

Do góry
Gosiu jak jest okazja to piwonie trzeba brać bo są piękne, krótko kwitną pokładają się po deszczach, ale piękne. W tym roku pogoda na piwonie bardzo dopisała, kilka drobnych strat w kwietniu tylko miałem, ale to na nowych roślinach.

Iwonko no zmalała i to sporor tak obstawiam, że to ta odmiana bo zgadza się na zdjęciach po opisach, na szczęście dostawałem przez ostatnie lata co roku kilka w prezencie, w sklepach niestety bardzo drogi.

Paweł czosnek wart uwagi, ja znowu na pewno Purple Sensation dosadzę jesienią i na pewno główkowatych kilkadziesiąt dosadzę
Lubię swoją rabatę nie powiem.
Co masz na myśli mówiąc pociachane, zbyt poukładane czy zbyt wyrażne dzielenie na fragmenty?
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 23:01, 08 cze 2016

Do góry
Reniu w tle o również kocmiętka, ale Walkers Low sztywna i duża, chociaż w tym sezonie zastanawiam się czy nie jest to czasem Jakaś większa odmiana bo ma ponad 60cm, ale lubię ją
Jakaś niewielka róża dodałaby ciekawego akcentu na Twojej rabacie, QoS coś słabo u mnie kwitnie, ale krzaczki ładnie, zobaczymy jak w tym roku będzie kwitła, na razie cała w pąkach. Może jest jakaś mniejsza róża obficiej kwitnąća, jak dobrze pamiętam to Anka Mała Mi zachwalała jakś w zeszłym roku.
O czosnkach będę pamiętać, kolorem są odrobinę ciemniejsze, ale nie jest to jakoś mocna różnica

Kasiu już pisałem, nie ma się co martwić, tak już ma sadzony z odkrytym korzeniem
Tu ma być ogród :) 21:54, 08 cze 2016

Do góry
Luki napisał(a)
U mnie prawdopodobnie wygniwają, co do ph to u mnie trudna sprawa bo mam bardzo zróżnicowane podłoże w ogrodzie, musiałbym sprawdzać na każdej rabacie

no to nieźle by Cię to po kieszeni pociągneło
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:52, 08 cze 2016

Do góry
Powie Ci Marzenko, że z buksami się zgodzę, przed O miałem 10 krzewów i ciętę był kiedy mi się zachciało, a o miodunce przędziorkach czy grzybach nie miałem pojęcia, ale ich nie było. Jednak wszystko się zmieniło gdy wprowadziłem kilka sztuk pochodzenia holenderskiego i teraz mam wszystko, mus się ustatkować do stanu z przeszłości
Róże zachwycają i to na dodatek moje kolory, na swoje nadal czekam i czekam... i czekam
Ogródek Iwony II 19:09, 08 cze 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Rh to na pewno na imprezie był i pomieszało mu się
U mnie też wszystko w słońcu i codziennie na róże patrzę, "a może ot dziś" i tak od tygodnia

Łuki, pomieszało się. I to jak
Nova Zembla DZISIAJ !!! :

Tez codziennie wyglądałam, ze może dziś, może jutro, a on mi taki numer wyciął. Cały miesiąc urlopował.

Tak więc nie podglądaj róż, bo też ci na urlop pójdą
Typografia ogrodu 14:43, 08 cze 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Dokładnie to nie wiem, ale tak 'logicznie' myśląc na mój rozum to zetniesz część zieloną czyli korzenie nie będą miały tyle do wykarmienia, po podziale łatwiej będzie się im odbudować. Na pewno na obfite drugie kwitnienie nie będzie co liczyć, ale od wiosny powinny wystartować już normalnie, oczywiście wtedy trzeba bardzo pilnować by nie przeschła gleba po podziale.
Oczywiści to takie moje głośne myślenie i nie wiem czy jest odpowiednie
dzieki luki pewnie jednak lepiej poczekac do jesienic prawda.tylko czy wytrzymam.
Typografia ogrodu 13:44, 08 cze 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Dokładnie to nie wiem, ale tak 'logicznie' myśląc na mój rozum to zetniesz część zieloną czyli korzenie nie będą miały tyle do wykarmienia, po podziale łatwiej będzie się im odbudować. Na pewno na obfite drugie kwitnienie nie będzie co liczyć, ale od wiosny powinny wystartować już normalnie, oczywiście wtedy trzeba bardzo pilnować by nie przeschła gleba po podziale.

odpowiednie - ja tak robiłam.
Typografia ogrodu 13:22, 08 cze 2016

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies