Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy powrót do dzieciństwa.

Ogrodowy powrót do dzieciństwa.

polinka 13:59, 09 cze 2016

leon60 napisał(a)
Trawiasty RAJ !!!!!!!
Przepięknie

Olik, wielkie dzięki za wszystko! Ta trawiasta rabata to Twój pomysł! Moje tylko wykonanie A więc Brawa należą się nam po połowie
Mam pewien pomysł jeśli jeszcze nie zrobiłaś zakupów Odezwę się póżniej.
polinka 14:12, 09 cze 2016

Luki, masz rację! Codziennie zakopuję kawał wieprzowiny/wołowiny/dziczyzny/drobiu Co akurat jest na stanie to idzie pod trawy
Wiesz ja kocham wszystkie trawy a te największe najbardziej więc giganteus pewnie skradnie moje serce.

Juzia trzymaj się dalej swojego postanowienia to może w koljenym roku uwierzysz

Madziu, mam podobny problem z bukszpanami. Choć u mnie kule były w tragicznym stanie, za to kostki szaleją i też z chęcią przystopowałabym ich wzrost.

Alu, dziękuję

Aga, cieszę się bardzo, że lawenda odbiła

Marto, dzięki

Małgosiu, nie wiem...Gracilimusy już nie dostają pokrzywy bo boję się, że wyskoczą na 3 m. ML póki co idą w górę.

Marta, buziaki
polinka 14:17, 09 cze 2016

Iwk4 napisał(a)

A ja wysuwam teorię, że coś w tym jest. Ale to tylko w sytuacji tegorocznej, a jasnowidzami nie jesteśmy, jak będzie ...
Wycinałaś dość wcześnie, do tego zacisze i mikroklimat spowodowały, ze trawki szybciej się wybudziły. Potem , jak już podrosły, miały siłę oprzeć się przymrozkom.
Ja czekałam do kwitnięcia forsycji, mam wrażenie, ze miskanty wtedy żyły, ID na 100% były ładne po zimie. Przycięłam, a kilka dni później przyszły mrozy -7 stopni i szlag wszystko trafił...

Co nie znaczy, ze zwykle tak jest. Ta wiosna byłą nienormalna ...

Zatęskniłam do twojego trawiastego ogrodu. Moja rabatka z ID i baronami - daleką drogę po tej wiośnie musi przejść do takiego efektu, jak u ciebie.
Idę pooglądać twoje szarości.

Głowa do góry. Czytam o przykrościach, nie wiem o co chodzi, ale trzymam kciuki, by było dobrze. Tulę i buziaki ślę

Iwonko, w tamtym roku gracilimusy wycinałam jak już były zielone od dołu.
W tym roku nie miałam tych póżniejszych przymrozków tzn. był jeden -1 ale to nie miało większego znaczenia.
Zaczęłam dość dokładnie interesować się tematem miskantów, jak zbiorę większość dostępnym informacji to podzielę się wiedzą
Kawa 14:17, 09 cze 2016

Polinko - jak dobrze że to piszesz bo moje ID (darowane) się zebrać nie mogły biedne że aż żal czyli porządnie podlewać początkowo!!!

kolejna dobra rada
polinka 14:19, 09 cze 2016

Kuba napisał(a)
Może byś znalazła wolny dzień ( i ja też) i mnie odwiedzisz? ?

Ewka a może przyjedziesz do mnie i zobaczysz te hektolitry nawozu jakich niby używam w ogrodzie i doklejanie żdziebeł do traw?

Reszta na pw.
Mirka 14:21, 09 cze 2016

Czy ID u ciebie rosną na słońcu?I czy nie przemarzają ci
jazzy 14:30, 09 cze 2016

polinka napisał(a)

Ewka a może przyjedziesz do mnie i zobaczysz te hektolitry nawozu jakich niby używam w ogrodzie i doklejanie żdziebeł do traw?

Reszta na pw.

Matko, co za zołza zarzuca Ci takie rzeczy? Nie wierzę w to co czytam!

polinka 14:50, 09 cze 2016

katiaxx napisał(a)
Poli - co tam działasz ? odezwij się. Zlałam wczoraj ogród polewką pokrzywowo-skrzypową. Czy lejesz po całych rabatach czy tylko pod rośliny (ja zlałam całe) , zapach mi nie przeszkadza - myślę że ogród szybko wietrzeje
HT u mnie ciągle w składnikach czeka na zrobienie ale przynajmniej już wszystkie mam Duży ogród - dużo poszło gnojówki, wylałam z 10 konewek i wyszło mi z 1/3 gnojówki , muszę nastawić kolejną
Trawnika nie tykam - czy próbowałaś gnojówkę lać przez dozownik do węża ? Sucho się robi mega i u mnie place wyłażą na trawniku.

Kasiu, przepraszam, że dopiero teraz się odzywam ale jakiś niedoczas mam
Odpiszę na pw. w weekend ok.??
Mazan pisał, że dla roślin równie ważne jest dostarczanie składników poprzez liscie, tak więc również leję gnojówką po trawach, bukszpanach, cisach.Na liście podobno lepszy jest oprysk niż polewanie ale jak wiadomo to już dodatkoy czas.

Na trawnik też używam pokrzywy ale niestety nie widać efektów Muszę sie dokształcic co mogłabym użyć aby odzyskał zieloność Choć u mnie to nie trawnik tylko chwastowisko ale i tak lubię jak jest jednolicie zielony a niestety nawozu nie mogę uzywać ponieważ psiak cały czas jest w ogrodzie.

polinka 14:51, 09 cze 2016

inag napisał(a)
Dzięki Tobie wczoraj nastawiłam drugą partię gnojówki. Mój eM siedział na tarasie jak rozlewałam. Nie wiem o co mu chodziło ale szybko stwierdził, że ma pilne rzeczy do zrobienia w domu
Trzymaj się ciepło!

Ilonko, fajnie eM taki wyczulony na zapachy?
Buziaki
iwonkap 14:52, 09 cze 2016

Milka napisał(a)
Polinko, mniej wiecej tak tnę limki, u mnie absolutnie sie nie pokładaja, wycinam oczywiscie wszytskie drobne i wiotkie gałązki

kiepsko namalowałam, ale chyba juz mniej wiecej wiesz

znalazlam ufff ale w 2015 Sporo tych stron ma ten Twój watek
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies