Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Wieloszka"

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 14:48, 15 paź 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Irenka u mnie była dzielić potowra Pogoda była piękna. A zobaczcie jaki dres miała Irenka!!!

Dziewczyny, Wy nawet przy pracach polowych wyglądacie stylowo i elegancko
Irenko, dresik pierwsza klasa Ty w każdej sytuacji jesteś odpowiednio ubrana.
Buziaki i miłego tygodnia

a nam najbardziej żal, że ciebie zabrakło, okrojony skład, ale nadrobimy

a dresik wiekowy, ale jakoś nie do zdarcia pozdrawiam Aguś!
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 14:45, 15 paź 2012

Do góry
kaisog1 napisał(a)
Widzisz kochana Zawsze Gosia może pojechać do szkółki i kupić takie wypasione jak Danusiowe dla Agnieszki Wysłać kurierem i już

Ale trawy to też fajny wybór

Gosiu jesteś kochana Buziam!
Ale tak sobie myślę, że przez zimę znów zaplanuję masę zmian w ogrodzie, będę odkładać do skarpety, a potem to chyba tirem po roślinki do stolycy siem wybiorem No chyba, że skarpeta będzie dziurawa, to jakimś mniejszym dostawczakiem Ale po magiczną próchnicę do sadzenia roślin to mus
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 14:41, 15 paź 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)

dziewczyny super spotkanie ! i pracowite
a Ty Irenko gnasz jak szalona, zwolnij , bo ja zadyszki odstaję

Anula, wiesz, ze zwalniam, w jednym poście odpowiadam, ale czasami się nie da
Anula, ty lepiej się zbieraj do nas na spotkanie, w planie mamy 2..aż

Irenko, jakie spotkania mamy w planie - bo ja prawie nic nie wiem ??? Oświeć mnie proszę, bo ostatnio nie nadążam
Ogród dla roślin o mocnych nerwach 14:38, 15 paź 2012

Do góry
No! Ponieważ zrehabilitowałaś się ładnymi fotkami i w dużej ilości - przebaczamy czasowe zaniedbanie
Serby piękne i jakie gęste! W ogóle super zakupy i już posadzone Podziwiam jak szybko i ładnie można zaaranżować i wypełnić przestrzeń takiego ogródeczka
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 13:27, 15 paź 2012

Do góry
Karola, Ev, Monitka - dzięki za pochwały Plan nawet mam rozrysowany, ale w domu... Jutro wkleję.

Gosiu - miały być derenie zamiast miskantów Variegatus. U nas tej konkretnej odmiany nie mogę nigdzie znaleźć Są inne, ale nie "Ivory halo", ani nawet "Variegata"i nie takie wypasione sztuki jak Danusia sadziła w zimozielonym, tylko jakieś nędzne pojedyncze patyczki... Za to ładne, duże miskanty znalazłam po 10zł - stąd mój wybór
Ogród Magdalenka 12:49, 15 paź 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Madziu dziękuję za dzisiejsze dzielenie potwora

No ja nie wiem, co za ogrodniczka w takich stylowych spodenkach w ogrodzie pracuje Chyba na jakąś sesję do "Magnolii" się wyszykowałyście, wszystkie trzy Choć w zasadzie to nie wiem, czy nasze forum nie ma większej "oglądalności"
Echchch.... zazdraszczam spotkanka...
Zimozielony ogród przy białym domu 12:13, 15 paź 2012

Do góry
Gratuluję Bożence takiego talentu - wiersz przepiękny! A Wróżce gratuluję TAKIEGO ogrodu, że wiersze o nim można pisać! Mistrzostwo świata!
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 10:46, 15 paź 2012

Do góry
A teraz opowiem Wam (wersja dla baaardzo cierpliwych ) co planuję posadzić pod tymi brzozami, a Wy mi powiecie, czy to ma sens:
- widoczne po lewej stronie 4 gracillimusy - out (ale dopiero wiosną)
- pomiędzy trzema brzozami z tyłu - miskanty "Variegatus"
- pomiędzy 1 i 2 rzędem brzóz - cisy "summergold" (przesadzone z innej rabaty)
- tuż przed brzozami po lewej - plama berberysów "bagatelle" (11szt.), a po prawej - 9szt. tawuł "Goldmound" - przesadzone z innego miejsca
- tam gdzie teraz te niskie roślinki - 2 odmiany wrzosów i 1 wrzośćców posadzone kwadratowymi plamami

Kurczę, muszę to narysować, bo pewnie nikt poza mną nie wie o co chodzi
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 10:46, 15 paź 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Agniecha, Madżenka, Bociek, Julita, Gosia(malwes), Anita, Syla, Noemi dzięki kochane za wszyyystkie pochwały - jesteście stanowczo zbyt wyrozumiałe - to demotywujące
Dla Was taka szybka poranna fotka komórką:

Bardzo mi się również podoba - i wcale nie dlatego że jestem wyrozumiała
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 10:36, 15 paź 2012

Do góry
Agniecha, Madżenka, Bociek, Julita, Gosia(malwes), Anita, Syla, Noemi dzięki kochane za wszyyystkie pochwały - jesteście stanowczo zbyt wyrozumiałe - to demotywujące
Dla Was taka szybka poranna fotka komórką:

Wygląda tak niewinnie - 5 brzózek, ale 2 silnych facetów cały dzień na tej rabacie pracowało! No muszę ich pochwalić po prostu ! Musieli tam nawieźć kilkanaście taczek ziemi polnej, bo zrobiła się rabata-dołek, potem przemielili to glebogryzarką, a potem na moje życzenie pod każdą brzozę kopali ogromny dół i mieszali gliniasto-polną ziemię z torfem... No niech te brzozy spróbują teraz nie rosnąć
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 09:55, 15 paź 2012

Do góry
kaisog1 napisał(a)

[b]

Aga bardzo mi się podobają Twoje brzózki ....pięknie rozmieszczone ... tak na przemian ... CUDNIE !!!
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 08:44, 15 paź 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Irenka u mnie była dzielić potowra Pogoda była piękna. A zobaczcie jaki dres miała Irenka!!!

Dziewczyny, Wy nawet przy pracach polowych wyglądacie stylowo i elegancko
Irenko, dresik pierwsza klasa Ty w każdej sytuacji jesteś odpowiednio ubrana.
Buziaki i miłego tygodnia
Kiedyś będzie tu pięknie ... 08:36, 15 paź 2012

Do góry
Widzę, że spotkanko się udało, potwór porąbany na kawałki przez dzielnych rycerzy czeka na wiosenną reaktywację Kawki i ploteczek zazdraszczam i żałuję, że nie mogłam być z Wami Następne spotkanie u mnie - wtedy już muszę być obecna
Pozdrawiam i miłego tygodnia już od poniedziałku
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 14:51, 14 paź 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Aga jak już Ci te brzozy( no i tło z iglaków też) urosną to dopiero będzie cudo...teraz jest "wow". Nie mam dobrze rozbudowanej wyobraźni (takiej typowo ogrodowej), nie wiem jaki będzie końcowy efekt niektórych kompozycji...ale tę potrafię sobie wyobrazić i smuci mnie tylko fakt, że mój ogród takich brzóz nie pomieści. A krzywizny pni? Przecież taki jest ich urok...i tylko jak trochę "zmężnieją" to trza się do nich mocno przytulać coby energię łapać
Kiedyś będzie tu pięknie ... 12:53, 14 paź 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Wykopany....
Smutno mi orzyzwyczaiłam się do mojego potworka

W miejsce potowrka - nastepny potór rozplenica medium bunny ...
Wiem że nic nie zastąpi potworka....

A właśnie, że zastępstwo super wygląda!

Witam

Ja również uważam Marzenko, że Potwór zyskał godne zastępstwo Ślicznie jest!

Wszystkiego miłego życzę
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 12:13, 14 paź 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Ale cudnieeeeeeeeeeeeeeeee. Pokazes jak to wyglada po zakonczonej operacji??? Proszeeeeeeeeeeeeee
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 00:03, 14 paź 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Kasiu, one już się pięknie prezentują w tym miejscu, pasują do niego - wg mnie. Ale ja mam zawsze jakieś ale Tym razem - krzywizny pni tych brzóz.

M. zrobił komórką taką roboczą fotkę w trakcie sadzenia brzóz:

CUDNIE! Po prostu CUDNIE!
Kiedyś będzie tu pięknie ... 23:24, 13 paź 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Jak córkę oddam, to kto będzie odkurzał i mył podłogi??? Bo my mamy specjalizację domową

Kupisz sobie i-robota

Eeee tam, i-roboty do bani są... Nie pyskują, jeść nie wołają i nie trzeba się o nie martwić...

O właśnie nuda
Kiedyś będzie tu pięknie ... 23:21, 13 paź 2012

Do góry
Sebek napisał(a)

Jak córkę oddam, to kto będzie odkurzał i mył podłogi??? Bo my mamy specjalizację domową

Kupisz sobie i-robota

Eeee tam, i-roboty do bani są... Nie pyskują, jeść nie wołają i nie trzeba się o nie martwić...
Kiedyś będzie tu pięknie ... 23:20, 13 paź 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Aga wolałbym w tym miejscu brązową trawę, za zielono mi się zrobiło zwlaszcza teraz gdy żywopłot z budlei prawie już nie kwitnie... A ponadto krzaczek budlei który rósł za potworem skarłowaciał...

To może rzeczywiście potwór wypijał wszystkie soki z ziemi...
Masz kochana caaaałą zimę, żeby brązowego cosik wymyślić + miejsce dla nowych rozplenic, które przecież będziesz zaś musiała przesadzać z miejsca po potworze
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies