Ranczo Edy
22:35, 08 lis 2016
Violka Izabelka bardzo sie cieszę że wam się podoba buuuziolki dla was ogromne spokojnej nocki dziewczynki 
Nie grzesz! wystarczy, że na ognistej nagrzeszyłaś.
Zazdroszczę tych liści i przestrzeni - można złapać oddech.
Aleja piękna się robi.
A wiesz, że odnalazłam po jesiennych zmianach miejsce na nowe róże![]()
Czy ty róże kopczykujesz ?
pozdrawiam
Dziękuję Edytko, u mnie niestety już ta wesoła jesień minęła. A wszystko przez te deszcze w październiku i teraz. Nie odpuszcają!
Codziennie ją podglądam na spacerach, ale co to za spacery jak i pieso nie chce na dwór wyłazić?
Może w końcu przyjdzie ta sucha pogoda, dla mnie mogłaby być i z mrozikiem. Zawsze to lepsze niż ta woda. Ale miałam nie biadolić.
Jeszcze muszę jeden zryw do ogrodu na wygrabienie liści i koniec na ten sezon ogłoszę. Ale kiedy to będzie jeszcze nie wiem.
Przyśmigał do mnie renifer z Kanady,
Mikołaj go wysłał chyba na zwiady?
Zobaczyć czy robię już białe śnieżynki
do ozdobienia domowej choinki.
A ja się lenię,prace wciąż odwlekam
i na pogodę stale narzekam,
Wzorem Edytki zapalę lampionik
i w ręce wezmę biały kordonek.
Co z tego wyjdzie? Cała zagadka,
Czy widok choinki wnuków mych "zatka"?
![]()
Vivo,
arcydzięgiel?
Uwielbiam ten ogród, po prostu uwielbiam....
Cześć Vivo, wsiąkłam w Twój wątek i po trochu odkrywam Twoje cudowności
Teraz wypatrzyłam tą cudną gipsówkę. Napisz mi proszę, jakie ona ma warunki u Ciebie?
Bo też mam jakąś gipsówkę NN, już ze dwa lata, co trochę urośnie, to zaraz jej pędy się łamią i kwitnąć nie chce. Już miałam ją wyciepać, ale może dasz mi jakiś cudowny sposób na nią i w końcu ruszy
Ps. Na ogrodowisku jest wiele pięknych ogrodów, ale gdybym któryś mogła przenieść do siebie, to zdecydowanie Twój
. Zdecydowanie. Już "uczuciowo" tęsknię za zdjęciami.
Ogladam i podziwiam ogród od paru dni. Wszystko pięknie wyglada i nastraja do zmian w moim ogrodzie. Mam pytanie czy mozna teraz przesadzić paroletnią róże i jak to zrobić bez zbytniej szkody.
Z opóźnionym zapłonem, ale zaglądam... pięknie Proszę Pani, po prostu pięknie.. obejrzałam w te i we wte....