Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kolorowy ogród na piasku

Kolorowy ogród na piasku

Pszczelarnia 09:21, 17 paź 2016

Vivo,
arcydzięgiel?

butterfly 22:01, 17 paź 2016

Uwielbiam ten ogród, po prostu uwielbiam....
Alicja169 19:16, 03 lis 2016

Witam się po raz pierwszy..trafiłam przez przypadek i po przeczytaniu i obejrzeniu pierwszych postów już wiem, że wracać tu będę.
Z uwagą przeczytałam (obejrzałam) 6 pierwszych stron, pózniej będę wracać i przyglądać się szczegółom, bo już wiem, że piękny masz ogród.
A że na piasku - podobnie jak mój ogród - tym bardziej jest dla mnie ciekawy i intrygujący sposób w jaki prowadzisz swój ogród.
Przeszłam do stron ostatnich, pozostawiając środek na długie jesienne zimowe wieczory.
Jestem pod wrażeniem, że tak piękny ogród można stworzyć na piasku
mira 23:58, 04 lis 2016

Czekamy na kolory jesieni, już wiem że będą - jak dobrze

Chyba już na suszę nie narzekasz?

Mam pytanie czy historyczne róże kopczykujesz?

pozdrawiam
viva 21:29, 08 lis 2016

lindsay80 napisał(a)
cudowne są te kule bukszpanowe jakby rozrzucone w trawniku! Cała reszta również piękna.

Kule mnie też się podobają, o każdej porze roku

tulucy napisał(a)
Takimi zdjęciami można złamać najsilniejsze postanowienie nie kupowania traw... Pięknie

Chyba nie warto robić takich postanowień Trawy w ogrodzie muszą być

marta_cichon napisał(a)
A mnie absolutnie urzeka to, że tak pięknie się u Ciebie wsyztsko jakby wylewa na trawnik. Piękne! Za nim u mnie rosliny urosną to u Ciebie będę cieszyć oczy

Marto, witaj Roślinki szybko rosną i u Ciebie też będą się niebawem wylewać Najlepiej jak wylewaja się na ścieżki a nie trawnik jak u mnie

jolanka napisał(a)
A gdzie u Ciebie jesień ? Ogród wygląda wspaniale, zielono, kolorowo, a zdjęcia Łoł, cudne Rutewkę będę na pewno ścigać po szkółkach

Jesień jeszcze u mnie jest Nawet dość jeszcze ciekawie
Rutewka u mnie wolno rośnie ale warto czekać.

Tak było dzisiaj

Bogdzia 21:41, 08 lis 2016

Piękną masz jesień a u mnie juz zima , cały ogród był biały a połowa przez cały dzień. Poidełka zamarzły , liscie spadły i koniec roboty. Pozdrówka.Odpoczywaj.
Pszczelarnia 21:45, 08 lis 2016

Widzę nowe lampiony - w nowym miejscu - nowo wykute.

Magicznie. Te 2 brzózki w jednym pniu są pięknie umiejscowione. Zawsze zwracam na nie uwagę.
viva 21:51, 08 lis 2016

makadamia napisał(a)

Cześć Vivo, wsiąkłam w Twój wątek i po trochu odkrywam Twoje cudowności

Teraz wypatrzyłam tą cudną gipsówkę. Napisz mi proszę, jakie ona ma warunki u Ciebie?
Bo też mam jakąś gipsówkę NN, już ze dwa lata, co trochę urośnie, to zaraz jej pędy się łamią i kwitnąć nie chce. Już miałam ją wyciepać, ale może dasz mi jakiś cudowny sposób na nią i w końcu ruszy

Ps. Na ogrodowisku jest wiele pięknych ogrodów, ale gdybym któryś mogła przenieść do siebie, to zdecydowanie Twój

Witaj Asiu Twoja deklaracja wzruszyła mnie niezmiernie. Dziękuję Dodajesz mi sił
Moja gipsówka rośnie na słonecznym stanowisku, ziemia ulepszona kompostem. Nic więcej nie mogę o niej napisać bo to zakup z ubiegłej jesieni więc u mnie pierwszy sezon.
Może Twoja ma zbyt bogato,za bardzo do góry rośnie i wyłamuje się.

Pszczelarnia napisał(a)
. Zdecydowanie. Już "uczuciowo" tęsknię za zdjęciami.

Ewo, długo to trwało

Kkasia napisał(a)
Ogladam i podziwiam ogród od paru dni. Wszystko pięknie wyglada i nastraja do zmian w moim ogrodzie. Mam pytanie czy mozna teraz przesadzić paroletnią róże i jak to zrobić bez zbytniej szkody.

Kasiu, jeśli jeszcze nie przesadziłaś róż możesz to zrobić teraz. Czas najlepszy. Ja w tym roku wiosną przesadzałam dużą różę i też się udało.
Aby zrobić to najlepiej trzeba dość szeroko wykopać, by jak najmniej uszkodzić korzenie, zaprawić dół i solidnie podlać. Ja dla dobrej stabilizacji przy dużych różach daję solidy palik. Na zimę solidny kopiec i to wszystko.
Dziękuję za miłe słowa

Mala_Mi napisał(a)
Z opóźnionym zapłonem, ale zaglądam... pięknie Proszę Pani, po prostu pięknie.. obejrzałam w te i we wte....

Aniu, u mnie w tym roku wszystko z opóźnionym zapłonem więc chyba jesteśmy razem

Trudno tej jesieni o słońce ale dzisiaj było bardzo przyjemnie

viva 22:01, 08 lis 2016

Pszczelarnia napisał(a)
Vivo,
arcydzięgiel?

Ewo, on ci to on
Widzę obfite zbiory

butterfly napisał(a)
Uwielbiam ten ogród, po prostu uwielbiam....

Betko, to jesteś lepsza ode mnie, bo ja tylko lubię go

viva 22:29, 08 lis 2016

Alicja169 napisał(a)
Witam się po raz pierwszy..trafiłam przez przypadek i po przeczytaniu i obejrzeniu pierwszych postów już wiem, że wracać tu będę.
Z uwagą przeczytałam (obejrzałam) 6 pierwszych stron, pózniej będę wracać i przyglądać się szczegółom, bo już wiem, że piękny masz ogród.
A że na piasku - podobnie jak mój ogród - tym bardziej jest dla mnie ciekawy i intrygujący sposób w jaki prowadzisz swój ogród.
Przeszłam do stron ostatnich, pozostawiając środek na długie jesienne zimowe wieczory.
Jestem pod wrażeniem, że tak piękny ogród można stworzyć na piasku

Witaj Alicjo w klubie piaskowych ogrodów Oby nam determinacji nie zabrakło
Jeśli znajdziesz wolne chwile zapraszam Do początku wątku chyba nie ma po co wracać, bo ogród przez te kilka lat sporo się zmienił i wydoroślał.

pozdrawiam

Miro, dłużej to trwało niż myślałam

Z suszą troszkę lepiej ale rewelacji nie ma, deszcze bardzo skromne. Może do zimy jeszcze popada.

Róże historyczne kopczykuje kiedy są młode, pierwsze dwa, trzy lata. Starsze już nie.

Jeszcze nie kopczykowałam żadnych w tym roku, bo mam nadzieję, że prognozy sprawdzą się i cieplejsze dni wrócą

Okrywowe z początku października, których też nie kopczykuję licząc, że nie trafi się zima stulecia