Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016

Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016

eda 22:16, 08 lis 2016

hanka_andrus napisał(a)
Dziękuję Edytko, u mnie niestety już ta wesoła jesień minęła. A wszystko przez te deszcze w październiku i teraz. Nie odpuszcają!

Codziennie ją podglądam na spacerach, ale co to za spacery jak i pieso nie chce na dwór wyłazić?
Może w końcu przyjdzie ta sucha pogoda, dla mnie mogłaby być i z mrozikiem. Zawsze to lepsze niż ta woda. Ale miałam nie biadolić.

Jeszcze muszę jeden zryw do ogrodu na wygrabienie liści i koniec na ten sezon ogłoszę. Ale kiedy to będzie jeszcze nie wiem.

Przyśmigał do mnie renifer z Kanady,
Mikołaj go wysłał chyba na zwiady?
Zobaczyć czy robię już białe śnieżynki
do ozdobienia domowej choinki.

A ja się lenię,prace wciąż odwlekam
i na pogodę stale narzekam,
Wzorem Edytki zapalę lampionik
i w ręce wezmę biały kordonek.

Co z tego wyjdzie? Cała zagadka,
Czy widok choinki wnuków mych "zatka"?

super piękny wierszyk Hanusia dla ciebie lala taniec posyła by zdrówko dopisywało słońce kosteczki ogrzało i uśmiech by zawsze u ciebie gościł
Buziaków moc dla Ciebie na spokojną noc tobie ja

hanka_andrus 22:50, 08 lis 2016

Urodzinowe prezenciki pokażę jutro. Dziś zero światła, nie dało rady dobrze pstrykać.

Wszystkim życzącym mi zdrowia i pomyślności serdecznie dziękuję jeszcze raz, i Wam równiez niech szczęście sprzyja w domach, w pracy i w ogrodzie! Miły dzień dziś miałam, i wcale mi się nie dłużył!
Flaszencję też jutro wyciągnę!

eda 13:10, 09 lis 2016

takie kolorki kcemmmm
Pszczelarnia 13:12, 09 lis 2016

Haniu, ślę życzenia i na flaszencję się załapałam. Niech Cie pogoda ducha nie opuszcza.
hanka_andrus 13:48, 09 lis 2016

Edytko, będą, będą! Cierpliwości.
hanka_andrus 13:55, 09 lis 2016

Pszczelarnia napisał(a)
Haniu, ślę życzenia i na flaszencję się załapałam. Niech Cie pogoda ducha nie opuszcza.

Ewuś za życzenia dziękuję, zdjęć nie zdążyłam zrobić i już ciemno sie zrobiło./znów czarne chmury/
Jak wiecie, wykopane dalie miałam, ale transort był nie do wzięcia./ A dziś w szybkim tempie -hop siup, Zbieraj sie Hanusia, no i karpy już mam w piwnicy. Część opisana, a część chyba znów loteria.

Okazja była, to i doniczki z pietruszką na parapet kuchenny trafiły, i szczypiorek!
A jak już za okno kuchenne sie wzięłam, to i kiełki rzodkiewkowe nastawiłam. A teraz spokojnie czekam na koniec lutego!

gobasia 14:48, 09 lis 2016

Hania kusisz wiosną ...a u mnie zima na calego
hanka_andrus 16:48, 09 lis 2016

Basiu, słyszę, że u Ciebie posypało, U mnie rano było ciut, ciut, ale zaraz poszło. a ja w ogród skoczyłam na małą godzinkę. Udało się ściągnąć karpy dalii do chałupy i tyle. Na noc zapowiadają -5, ale może aż tyle nie będzie?

Śniegu na razie nie ma.

Kusze wiosną, bo co mi zostało- od okna do okna, i czasami krótki spacerek. Mus to przetrwać. Ale już listopad rozmieniony na drobne, to jakoś przeleci.

Do biblioteki muszę się wybrać , bo nic nowego do czytania na długie wieczory nie mam.

hanka_andrus 12:50, 11 lis 2016

Dziś patriotycznie!

Wszystkiego najlepszego, i oby nam wolność zawsze towarzyszyła!

Nie zawsze to jest niewola z zewnątrz, najgorsze jest zniewolenie umysłu. Samemu trzeba osądy wyrabiać i na swoje życie to kalkulować.

Pogody ducha i nie dajmy sie spacyfikować!

zbigniew_gazda 13:26, 11 lis 2016

Haniu miłego świętowania. Dobrze prawisz a osąd mam wyrobiony.