super piękny wierszyk Hanusia dla ciebie lala taniec posyła by zdrówko dopisywało słońce kosteczki ogrzało i uśmiech by zawsze u ciebie gościł
Buziaków moc dla Ciebie na spokojną noc tobie ja
Urodzinowe prezenciki pokażę jutro. Dziś zero światła, nie dało rady dobrze pstrykać.
Wszystkim życzącym mi zdrowia i pomyślności serdecznie dziękuję jeszcze raz, i Wam równiez niech szczęście sprzyja w domach, w pracy i w ogrodzie! Miły dzień dziś miałam, i wcale mi się nie dłużył!
Flaszencję też jutro wyciągnę!
Ewuś za życzenia dziękuję, zdjęć nie zdążyłam zrobić i już ciemno sie zrobiło./znów czarne chmury/
Jak wiecie, wykopane dalie miałam, ale transort był nie do wzięcia./ A dziś w szybkim tempie -hop siup, Zbieraj sie Hanusia, no i karpy już mam w piwnicy. Część opisana, a część chyba znów loteria.
Okazja była, to i doniczki z pietruszką na parapet kuchenny trafiły, i szczypiorek!
A jak już za okno kuchenne sie wzięłam, to i kiełki rzodkiewkowe nastawiłam. A teraz spokojnie czekam na koniec lutego!
Basiu, słyszę, że u Ciebie posypało, U mnie rano było ciut, ciut, ale zaraz poszło. a ja w ogród skoczyłam na małą godzinkę. Udało się ściągnąć karpy dalii do chałupy i tyle. Na noc zapowiadają -5, ale może aż tyle nie będzie?
Śniegu na razie nie ma.
Kusze wiosną, bo co mi zostało- od okna do okna, i czasami krótki spacerek. Mus to przetrwać. Ale już listopad rozmieniony na drobne, to jakoś przeleci.
Do biblioteki muszę się wybrać , bo nic nowego do czytania na długie wieczory nie mam.
Wszystkiego najlepszego, i oby nam wolność zawsze towarzyszyła!
Nie zawsze to jest niewola z zewnątrz, najgorsze jest zniewolenie umysłu. Samemu trzeba osądy wyrabiać i na swoje życie to kalkulować.
Pogody ducha i nie dajmy sie spacyfikować!