W sobotę mam zamiar sypać florovit jesienny. Jakoś wolno trawa rośnie. I chyba jest niedożywiona. Jakaś jasna jest, no i bardzo wolno rośnie. Poza tym zauważyłem, ze znajdują sie pojedyncze suche mkode siewki. Niektóre końcówki są podsuszone. Brak minerałów?
Jakies sugestie ?
Tu trawnik z drugiej strony domu. Bardziej gęsty ale chyba tez blady.
Anek a ja tak samo. Już mnie siedzenie boli od siedzenia.
Porównując zimowanie roślin w moim ogrodzie z innymi ogrodami dochodzę do wniosku, że u mnie dobrze zimują rośliny. Bo nic mi nie wypadło po tej zimie/wegetacji zimowej. Mam fuksję bylinową i prusznika nawet oraz amsonię nadreńską.
Tegoroczne sadzonki hortensji Strong Anabelle mają się dobrze. Niestety chyba za delikatne są by wsadzić je do gruntu i muszę wsadzić je gdzieś tymczasowo. Wiosną poszłyby w stałe miejsce.
Czy ktoś wie co to za kwiaty rosną mi za blaszakiem? Mają ponad 2metry.
Byłam pod Nidzicą i zakupiłam kilka iglaków.
- 3 cisy Wojtek
- cyprysik Golden Mop
- jałowca Andorra Variegata
oraz
- hortensję Bobo
- kilka sukulentów.
Cisy i cyprysika wsadziłam tu
Z jałowcem jeszcze kombinuję ale prawdopodobnie w nogach sosny himalajskiej wyląduje
Też tak robiłam, Basiu. Ale teraz czas od momentu zdjecia gara z ognia do czasu zalania wszystkich słoików bardzo sie wydłużył, i jakoś wydawało mi się, że lepiej będzie jak je jeszcze raz zagotuję. Jak robiłam to z małą ilością słoików w sierpniu, też nie gotowałam drugi traz.
Musiałam tę operację przespać z godzinkę.
A przy okazji bytności w warzywniaku nabyłam siatę papryczek! Teraz muszę je nawlec na sznureczek!
Powracam Działka ma ok.8 arów, minus zabudowa domu.Fioletowa ściana sąsiada - wschód, przed domem - południe, po lewej stronie (tymczasowe ogrodzenie z trzciny) mamy zachód i za domem gdzie jest na szerokość całej działki pas tui północ Największym problemem jest dla mnie zagospodarowanie terenu ze spadkiem wzdłuż tej nieszczęsnej filoetowej ściany. W planach mam tam dosadzenie różnych traw, lawendy perowskiej i sama nie wiem czego jeszcze ale wy mi na pewno pomożecie i doradzicie