Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Podwórkowa rehabilitacja

Podwórkowa rehabilitacja

ryska 08:41, 29 lis 2016

jankosia napisał(a)

Hihi, powiem ci coś Ostatnio mówiłam mężowi że padał u nas grad. On jest pilotem i ma bzika na punkcie pogody Mówi że to nie grad, że nie było takiej możliwości. No cholera jasna chyba byłam wtedy sama i wiem co padało na mnie z nieba. No i wtedy dostałam wykład czym się różni krupa śnieżna od gradu. Wiedziałaś że w ogóle istnieje coś takiego jak krupa śnieżna? Faceci to mają problemy
Katalogowania nie zazdroszczę, ale kciuki trzymam Któryś raz z rzędu zapiszesz tą samą roślinkę bo z patyczka się znowu zmyło to zapamiętasz

No coś takiego ale fakt, to co padało to nie był grad tylko coś gradopodobnego choć w otulinie lodowej Fanie, że czegoś nowego się nauczyłam. Słowo krupa kojarzy mi się z kaszą.
W tych trudniejszych roślinach z nazwy pozostawiłam takie czerwone plastikowe karteczki znamionowe.
Ten katalog zrobię sobie w formie papierowej a raczej każdą roślinę moją opiszę, wstawię zdjęcie, wydrukuję i będę wpinać do segregatora. Czas rozłożę na cały rok. Jednym słowem nie napracuję się przy tym
rozark 12:01, 29 lis 2016

u ciebie zawsze jest na czym oko zawiesić
ryska 19:23, 29 lis 2016

rozark napisał(a)
u ciebie zawsze jest na czym oko zawiesić

Hej Renatko, miło Cię widzieć, pozdrawiam
Z ciekawych rzeczy mam jeszcze świetną zabawę dla wszystkich uczestników.
Dorosły stoi pod drzewem z gromadką dzieci i strząsa obfity śnieg z gałęzi.
Dla mnie frajda z robienia zdjęć poklatkowo i radość bąbli

Nallar 20:14, 29 lis 2016

Zabawa przednia, pod warunkiem że dorosły strąca śnieg a nie płoszy np. pokaźne stadko ptaków.
Zdjęcia super.
Anda 20:28, 29 lis 2016

Ale lawina
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Bogdzia 20:31, 29 lis 2016

Tez lubię zdjecia seryjne robic tak niezbyt dużo do 5 na sekundę bo jak wiecej to za duzo takich samych wychodzi.
ryska 20:31, 29 lis 2016

Przy mojej ulicy mamy piękne wielkie drzewa i siedzą na nich pokaźne stadka wron a pod drzewami masakra. Raz mnie zaatakowały. To miałaś na myśli czy ochronę przyrody?
Dzięki
ryska 20:33, 29 lis 2016

Anda napisał(a)
Ale lawina

To tylko 4 sztuki i nie chciałam wstawiać twarzy ale jak się ogląda 50 zdjęć po kolei to jest efekt
ryska 20:39, 29 lis 2016

Bogdzia napisał(a)
Tez lubię zdjecia seryjne robic tak niezbyt dużo do 5 na sekundę bo jak wiecej to za duzo takich samych wychodzi.

Fajna zabawa, najczęściej z dziećmi. Ostatnio próbowałam mojego psa uchwycić w ruchu ale był szybszy i wszystkie zdjęcia wyszły rozmazane a on dodatkowo rzucał się do lizania obiektywu i mojej gęby
Nallar 20:45, 29 lis 2016

ryska napisał(a)
Przy mojej ulicy mamy piękne wielkie drzewa i siedzą na nich pokaźne stadka wron a pod drzewami masakra. Raz mnie zaatakowały. To miałaś na myśli czy ochronę przyrody?
Dzięki

Wcale nie chodziło mi o ochronę przyrody