Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Pszczelarnia 11:35, 15 wrz 2016

Do góry
abiko napisał(a)
I chyba ten cis Brzeg, który masz na drugą cześć skarpy mi będzie pasował. Super

Tak, on ma ładną żółć w sobie, równomiernie lekko rozlaną po roślinie. Inną od 'Elegantissimy' - co potrafi wydawać się biała z przyrostami, inną od 'Aurea Decora' - co jest w kolorze jajka złotego, inna od 'David', którmu przyrosty się żółcą.

Blaski i cienie nowego życia 11:34, 15 wrz 2016

Do góry
Sebek napisał(a)

Ja też symbolicznie w tym roku cebulek kupiłem, dla zasady

No tak, ja dla symbolu kupiłam wczoraj 15szt. hiacyntów. I jedną lilię z tych wysokich. A marzą mi się w jednym miejscu jeszcze te niskie białe lilie.
A do Ciebie jeszcze nie dotarłam, jestem teraz z doskoku o bliżej nieokreślonych dniach i porach
Dużo w tym roku narobiłam sadzonek, a tu siedzą sadzonki lawendy czekające na przyszłą wiosnę

Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 11:33, 15 wrz 2016

Do góry
Dla przypominajki wrzucam projekt- może kogoś olśni, co i gdzie....

Blaski i cienie nowego życia 11:30, 15 wrz 2016

Do góry
Catalinasdiary napisał(a)
Witaj! Jestem pod wrażeniem. Przejrzałam cały Twój wątek od poćztku, nie powiem, żebym wszystko przeczytała, jestem pod ogromnym wrażeniem. Tego ile pracy i serca włozyłaś w tworzenie awojego ogrodu. Pięknie wygląda, wiem, że będzie jeszcze piękniejszy. Od dwóch miesięcy Cię podglądam i zostaję na stałe

Ja swój ogród dopiero tworzę, a raczej przerabiam to co powstawało na działce od 20 lat. Wiele pracy przede mną, a wszystko tak cieszy.
Na następny rok również mam plan na rabatę różaną, a raczej cały bok działki od zachodu. Chce zrobić zaczarowany zakątek, bardzo romantyczny.

I jeden bardzo istotny dla mnie wniosek jaki wyciągnęłam czytając Twój wątek. Trawy jednak mi się nie podobają i nie będę ich sadzić u siebie.

Pozdrawiam,
Catalina.

Podziwiam, że Ci się chciało bo przecież jest tyle wątków i wzorcowych ogrodów, ale to bardzo miłe z drugiej strony że u mnie znalazłaś coś dla siebie, bo właśnie korzystamy z inspiracji jeden od drugiego. Ogród stał się moją pasją niesamowitą pasją nigdy siebie o to nie posądzałam
A w tym roku dużo robiłam i rzeczywiście jest na co popatrzyć a i tak to kropla w morzu potrzeb

moją miłością różaną w tym roku mogę zarażać odwiedź Rosarium, bo masz chyba bliżej niż ja

Pszczelarnia 11:29, 15 wrz 2016

Do góry
magnolia napisał(a)

sliczne! pokaż inne ujęcia tej rabaty, taka jest obiecująca

Stara lipa, stary świerk - trudne stanowiska cieniste i suche, a ja się uparłam (albo nie maiłam wiedzy ogrodniczej 10 lat temu) i kiedyś posadziłam różaneczniki i kalinę sztywnolistną. W tym roku dołożyłam laurowiśnię. Ale podlewam raz w tygodniu w lipcu, sierpniu, wrześniu i co 2 lata dokładam kompostu/obornika.

Jest zielono, tylko hosty, hakone i żurawki dają pozłotkę. Kwitną tam tulipany i zawilce czerwcowe i orliki (od Małej Mi), i mają rosnąć paprocie (tawułki nie dają rady).

Na środku właśnie wykopałam kiścienie - miały jednak za sucho:

I pod świerkiem:

Przerwa na kawę... 11:26, 15 wrz 2016

Do góry
inka74 napisał(a)
Ogólne widoczki ogrodowe przy kawie- kiedy ja się nauczę, że w kapciach nie chodzi się po trawie - frontowa przy wejściu:

Witam się u Ciebie w wątku, podziwiam piękne kulki na rabatach i życzę dalszych sukcesów ogrodniczych!
Pozwolę sobie też skomentować parę wpisów "różanych", bo jakbym mogła przejść obok?!
Mój ogród nad rzeką... 11:24, 15 wrz 2016

Do góry
Dziękuję Wam za słowa otuchy.
Trampolina poszła na zlom , został batut i sprężyny.
Kupimy nową, bo to najlepsza zabawka ogrodowa. Postawimy ja jednak w miejscu domku , pomiędzy drzewami. Domek wkrótce zmieni właściciela.

Nie ma mnie ostatnio , bo po pierwsze mam zwolniony internet i dostaje apopleksji , po drugie działam ogrodowo , do tego jestem chora i wiecznie w rozjazdach.

Jezioro Koronowskie , Pieczyska , niedziela rano. Poszłam pobiegać.
Blaski i cienie nowego życia 11:18, 15 wrz 2016

Do góry
Nikita napisał(a)

Urszulka, cóż to za śliczna rozplenica? Wiesz jaka to odmiana?

tak, to rozplenica kosmata ale okazuje się że nie zimuje, więc pozostaje cieszyć się ewentualnymi siewkami.U mnie narazie tanowi wypełnienie bo będzie musiała ustąpić miejsca Artemiskom, a te znowu zaczynają kwitnąć i są cudowne

Blaski i cienie nowego życia 11:16, 15 wrz 2016

Do góry
laurowisnia napisał(a)
Różyczki widzę, więc już mi się u Ciebie podoba, a piszesz, że masz miejsce by sadzić - tego Ci zazdroszczę. Miło było Cię zobaczyć i poznać.

Mi również bardzo miło, dzięki że zostawiasz link do siebie bo przyznam się że coraz trudniej ogarniam nowe wątki

Lubisz róże więc Ci wrzucam Naomi Renaissance, ciekawa jestem jej za rok bo urośnie jeszcze raz tyle co teraz jest, kwiat pachnący i duży. Narazie widzę ją z okna domu mimo że jest na końcu rabaty, bo trawy jeszcze nie wyrośnięte

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 11:14, 15 wrz 2016

Do góry
Przed:

I po:

W nowym miejscu - kiedyś porownam jak się zmienił rodek po zmianie ze słonecznego stanowiska na półcieniste i lepszą glebe
Kulą w płot 11:11, 15 wrz 2016

Do góry
Wywaliłam na przechowalnik szałwie o. Rozczarowała mnie okrutnie. Może źle się z nią obeszłam. Po kwitnieniu ścięłam odbiły pięknie ale już nie zakwitły i rozkraczyły się szpetnie a do tego coś je pożarło. Za to przetacznik zakwitł drugi raz i stoi na baczność. I lecę do Was bo tyły mam straszne
Blaski i cienie nowego życia 11:10, 15 wrz 2016

Do góry
abiko napisał(a)
Ula bardzo miło było Cię spotkać. Dzieci miały radochę, bo wiesz siebie mają na co dzień, a tak była zabawa

Cieszę się że się jakoś zgrały, szaleństwa są zawsze na pierwszym miejscu

pokaż dzieciom moje ważki ogrodowe

Pszczelarnia 11:08, 15 wrz 2016

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Mam jednak aktualne w takim ujęciu pokazujące gęstość. Ona naprawdę szybko rośnie i pięknie się zagęszcza.

Dzięki Ewo Ekstra jest, mam nadzieje takiej się doczekać
A jak wysoka jest Twoja?
Blaski i cienie nowego życia 11:04, 15 wrz 2016

Do góry
Milka napisał(a)
Róże śliczne masz, pasują i dobrze im. Moje hortensje też spalone, brązowe.

Ale i tak je lubimy

dla Ciebie ostatnie kwiaty Comtessy

Pszczelarnia 11:04, 15 wrz 2016

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Juziu, dla Ciebie rzadko pokazywane stanowisko "pod lipą"; kula cisowa to cis 'Brzeg', jego gałązki dają kulę, niemniej jednak rosną tak stercząco do góry ale w pełne kształty.

sliczne! pokaż inne ujęcia tej rabaty, taka jest obiecująca
Pszczelarnia 11:03, 15 wrz 2016

Do góry
anbu napisał(a)
Pszczelarnio śliczne masz kffiutki ale jak możesz pokaż żywopłot z choiny Ślicznie proszę

Mam jednak aktualne w takim ujęciu pokazujące gęstość. Ona naprawdę szybko rośnie i pięknie się zagęszcza.

Blaski i cienie nowego życia 11:02, 15 wrz 2016

Do góry
Agania napisał(a)
Ula miło spędziliśmy czas u Alinki i super , że byłaś

Mało pogadałyśmy ale myślę że może uda się zorganizować w przyszłym roku i dojechać w Twoje strony spotkanie było przemiłe tak jak piszesz
wklejam dla Ciebie moje Osteo które opanowało miejsce pod tarasem dopiero teraz i powykładało się na trawy i różę

Pszczelarnia 11:01, 15 wrz 2016

Do góry
Juzia napisał(a)

Ja też!

Juziu, dla Ciebie rzadko pokazywane stanowisko "pod lipą"; kula cisowa to cis 'Brzeg', jego gałązki dają kulę, niemniej jednak rosną tak stercząco do góry ale w pełne kształty.

Kulą w płot 10:58, 15 wrz 2016

Do góry

I mój groźny psiór
Kulą w płot 10:55, 15 wrz 2016

Do góry
Heloł, heloł jestem piękna pogoda dała mi jeszcze wrześniowego kopa i podłubałam co nieco. Aniu Chagall dzięki za odwiedziny. Rabatę mam jedną i przemeblowuję ją ciągle Nie ominęły mnie też malutkie zakupy cebulowe No to wstawiamy parę zdjęć w kółko tego samego

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies