Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Wersja mini mini 14:22, 13 paź 2016

Do góry
Justyna doszkalam z cisów i znalazlam Twój wpis
stychaz napisał(a)
To znowu ja z moimi pytaniami odnośnie cisa

Zaszalałam i wczoraj posadziłam 30 sadzonek i dzisiaj ledwo się ruszam
Idąc za radami upychałąm sadzonki tak blisko jak tylko się dało (posadziłam po 2 obok siebie)

Jak sądzicie przycinać go jeszcze teraz czy dać spokój i zrobić to na wiosnę?
Jeżeli przycinać, to na jakiej wysokości? Będę wdzięczna za wszystkie podpowiedzi

pokazesz te kostki jak wygladają dzisiaj? jaką odmianę kupowalas wtedy?baccata?
Tu ma być ogród :) 14:21, 13 paź 2016

Do góry
Powiem szczerze, ja carexów już się boję, dla mnie te trawy są nieobliczalne, raz, że w zależności od warunków moga wyglądać zupełnie różnie, dwa po zimie albo długo wyglądają nieciekawie, albo w ogóle zdechną.
A ten Everest już zimował u Ciebie? Na pewno nie można mu odmówić, że jest piękny i by pasował. Tylko ja po swoich doświadczeniach bardziej zdroworozsądkowo podchodzę, argument, że coś jest ładne, to już dla mnie za mało.

Proszę fotkę Hefleriany przy buksie.
Na pewno nie będzie Cię drażnić, że ona taka zwisająca?

Bodziszki - Geranium 14:09, 13 paź 2016

Do góry
Bodziszek biały ALBUM

BODZISZEK OKAZAŁY

BODZISZEK ŻAŁOBNY W TOWARZYSTWIE OKAZAŁEGO

BODZISZEK KORZENIASTY

BODZISZEK MIDNIGHT REITER

bodziszek KARNINA

BODZISZEK KANTABRYJSKI

Ogród z koniczynką 14:08, 13 paź 2016

Do góry
Rumianka napisał(a)
Nie byłabym sobą, gdybym w nocy zamiast spać jak wszyscy, nie myślała o ostatnich nasadzeniach ogrodowych...wpadłam na pomysł, że mogę w miejsce marcinków dać trzmielinę ciętą w kulki, mam swoje sadzonki upchnięte w kącie...Rano, zaraz nakreśliłam eMowi mój nocny plan ogrodowy...O dziwo nie protestował i nawet podpowiedział mi, które sadzonki będą najodpowiedniejsze...Zaraz po śniadaniu wyraził chęć pomocy przy następnej zmianie rabaty...Czyżby zaraził się moimi ogrodowymi poczynaniami? .Trzmieliny ostatnio nie były cięte więc uformuję je dopiero wiosną, bo teraz mogą się chyba obrazić...Wyszło w ten deser...

a marcinki poszły na dużą rabatę, a tam mogą się rozrastać...

Super! i chyba powoli mąż łapie jednak bakcyla, ciut ciut i sam będzie poszerzał
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 13:58, 13 paź 2016

Do góry
kasiek napisał(a)
Judaszowiec świeci I moja bujawka od babci Tyle że zimo, nawet nosa nie wystawiam (chyba że pstryknąć fotkę )

Judaszowiec pięknie świeci, a fotel mimo zimna kusi
Powiedz Kasiu, kiedy wypatrywac pąki na judaszowcu? Mój skończył 5 lat, w tej chwili intensywnie zielony póki co, no i wyrósł niesamowicie
Jesień czuć, liści mniej jak u mnie, ale mamy do grabienia full.
Ogród pod lasem 13:54, 13 paź 2016

Do góry

Na trawniku wciąż pobojowisko, bo nie dało się kosić

A takie donice kupiłam do tulipków. Zbytnio się do szukania nie przyłożyłam, ale jest ok, proste, będą pasowały do reszty.

Iza, a co to za wielkie kule zielone pod brzozami?Cisy czy buksy?
A doniczki mam takie same
Bawarka 13:42, 13 paź 2016

Do góry
Kasiek napisał(a)

Graby, nie, nie dla mnie, nie lubie ich. Nie podoba mi sie ich nijaki kolor i chorowitosc, tendencja sciagania do ogrodu chorob, pozny start i dlugie tygodnie suszu na galeziach

Chyba zdecyduje sie na buki....

Tak tak graby to tylko jeden wystarczy i to z nim roboty wiem coś o tym trza grabić po zimie bo jak puszcza pąki liściowe i tak stare nie chcą spadać i często ciąć do uzyskania efektu szybko rośnie ....wybacz Kasiu nie mogłam się powstrzymać buuuziaki

Ogród pod lasem 13:23, 13 paź 2016

Do góry
No, jestem dziewczyny, i to w cywilizowanym stroju Wyobraźcie sobie, że słońce wyszło, zrobiło się cieplej, więc wyskoczyłam na fotki w samym swetrze. Taką jesień to ja lubię!
Jeżóweczki kwitną

Klony zmieniają kolory

Na trawniku wciąż pobojowisko, bo nie dało się kosić

A takie donice kupiłam do tulipków. Zbytnio się do szukania nie przyłożyłam, ale jest ok, proste, będą pasowały do reszty.

Z miłości do brzozy ... 13:22, 13 paź 2016

Do góry
Aggaa napisał(a)
Renia, znów nie będę mogła spać
Tyle smakołyków przed oczami
Ale tarasowa raczej ustalona ... na pewno danica, szałwia i trawka stipa ....lub .....sesleria, coraz bardziej się do niej przekonuję
warunki glebowe i silne nasłonecznienie podpowiadają raczej seslerie

Zajrzyj sobie tu, Beatka ma szałwię z seslerią jesienną.

https://www.ogrodowisko.pl/watek/1718-marzenia-i-plany-vs-rzeczywistosc?page=355

Ja taka zakochana w stipie byłam, ale jak po zimie zdechła to stwierdziłam, że nie uśmiecha mi sie co rok siać, pielęgnować i sadzić.
A tak było

W Gąszczu u Tess 13:08, 13 paź 2016

Do góry
Tess napisał(a)

Tess pliss nasionka werbeny
nie mogę sobie uchodować- jedna nędzna sadzonka;(
W kamiennym kręgu od początku 12:26, 13 paź 2016

Do góry
GorAna napisał(a)

Asiu, nie wiem jakiego wysokiego krzewu szukasz, może żółtolistna pęcherznica Darts Gold, albo Nugget. Może też być tawuła Gold Fontain albo Klina hordwina Aureum. Poczytaj trochę. Ja nie jestem przekonana do mojego perukowca
Tak wygląda dzisiaj.

o kurczaczki bidulek...a ten za nim całkiem dobrze czyli to nie wina warunków... no to moja koncepcja upada, znowu nnie wiem co...szukam jasnozielonego lub żółtego krzewu do 3m zamieściłam pytanie i zdjęcie na projektowaniu Najbardziej podoba misię klon shirashawy Aureum ale chyba wolno rośnie i boję sie przemarzania. Dzięki za info o kalinie, nie znałam tego, poczytam.
pozdrawiam Asia
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 12:20, 13 paź 2016

Do góry
Ponieważ ciągle podpatruję a pomysłu brak, poproszę o pomoc tutaj. Czy mogłabym prosić o podpowiedź co by tu zaplanować zamiast jabłoni?(Chcemy ją wyciąć za parę dni). Za jabłonią magnolia z żurawkami i tulipanami, dalej rozchodniki i śliwa i phantom hortensje. Proszę o pomoc . północny zachód działki.Śliwa i magnolia cały czas w słońcu, a okolice jabłoni od 11 więcej cienia bo dom przysłania.
Podoba mi się bardzo ogród Tosi Danusiu i chyba troszę będę podpatrywać.
Pomóżcie mi proszę troszkę go zaplanować.
Miało być inaczej , ale koszty wiadomo.Beton dalej będzie a ja już na ten ugor patrzeć nie mogę Na wprost jabłoni są schody do domu.
Za hortensjami myslałam dosadzić miskanty. Tak wygląda cały bok działki.Dokoła dalej tylko tuje narazie.
W kamiennym kręgu od początku 12:10, 13 paź 2016

Do góry
Życzę wszystkim pogody ducha

W kamiennym kręgu od początku 12:09, 13 paź 2016

Do góry
Astrowi płożącemu nadal brakuje słońca

W kamiennym kręgu od początku 12:08, 13 paź 2016

Do góry
Październikowe widoki

W kamiennym kręgu od początku 12:06, 13 paź 2016

Do góry
Moja trzmielina z powodu deszczu i braku słonka strajkuje.

Przed chwilą wyszło słonko, może jeszcze zapłonie
Tu ma być ogród :) 12:06, 13 paź 2016

Do góry

Tu ma być ogród :) 12:05, 13 paź 2016

Do góry
A tak wyglądają dziś.

W kamiennym kręgu od początku 12:04, 13 paź 2016

Do góry
Jamroczek napisał(a)

A długo już rośnie u ciebie w ogrodzie? Chyba mam całą zimę na przemyślenia bo teraz nie ma go już w szkółkach. Potrzebuje jasnozielonej lub żółtej plamy na rabacie. Perukowiec Royal Purple rośnie u mnie świetnie może ten też da radę. A mogłabyś cyknąć mu fotkę? ☺
Dziękuję Asia

Asiu, nie wiem jakiego wysokiego krzewu szukasz, może żółtolistna pęcherznica Darts Gold, albo Nugget. Może też być tawuła Gold Fontain albo Klina hordwina Aureum. Poczytaj trochę. Ja nie jestem przekonana do mojego perukowca
Tak wygląda dzisiaj.

Pięknie kwitnie i pachnie Jaśminowiec Innocence, to jego powtórne kwitnienie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies