No nie tylko sprzątasz! Piękną akcję odzyskania więdźby sfotografowałaś, a R Jaki dumny! Gratuluję!
Jak dobrze mieć sąsiadów! Wprosili się do pomocy, bo przecież gospodarz sam tej belki na góre nie wtarga! A może i o [pomoc by się krepował prosić? A tak raz dwa i zrobione! A że przy tytm i zabawa przednia, to w sam raz na jesienne nudy!
U mnie dziś pogoda jesienna, ale nie deszczowa, chociaż chmury ciemne lażą.
Miłego dnia !
Dziś posadziłam 6 szt. resztę zadołowałam poczekam na wiosnę.
o zgrozo zielone liście innych róż zaatakowane przez mszyce nawet tego bym nie zauważyła tylko spojrzałam pod spód liścia przypadkiem
na osłodę
Danusia napisała mi wtedy, że żywotnik wschodni ma pokrój nie taki jak powinien mieć. Na razie zostawiłam tą rabatę bo przebudowy na kiedy indziej, teraz zbieram z niej tylko mnóstwo jesiennych liści
Jak patrzę teraz na tego klona, to żałuję, że kupiłam różę he he - pewnie mi przejdzie jak róża zacznie znów kwitnąć Ale boski jest! Rośnie fenomenalnie. Pięknie się zagęścił.
Shirasawanum się wybarwił na żółto, czerwieni mniej. Ale on po zachodniej stronie rośnie. Nie zupełnie w cieniu, ale o tej porze roku to słońca tam mniej. Dissectum w donicy szybko zrzucił listki. Ale wiało ostatnio też potwornie. Muszę jednak przemyśleć gdzie go wysadzę. Chyba wyciepię jedną Vanilkę z dwóch .
Ten rdzawy kolor donic cudownie pasuje do koloru traw. Pięknie.
Olu mam dwa pytania:
Czy trudno jest utrzymać takie płyty w trawniku? Robiliście je na podsypce betonowej?
Czy wiążesz swoje trawy na zimę i podsypujesz kępy korą? Kiedy jest na to czas?