Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Elinkowy ogród

Elinkowy ogród

TeresaSz 19:50, 29 paź 2016

Elinko odpowiadam w Twoim wątku. Jeśli chodzi o tuje to znajdują się one u sąsiada za płotem, a moje choiny na razie mają rosnąć tak, aby zasłonić nas od sąsiadów.
Elinka 20:33, 29 paź 2016

Aaaa to wszystko jasne. Strasznie mi sie choiny podobaja kombinuje jakby u siebie wcisnac.
Elinka 10:39, 31 paź 2016

Przymiarka choiny na smietnikowej

Dzisiejsza szambowa

Z lata z przekwitnietymi czosnkami
Nett 11:20, 31 paź 2016

Elinko tak patrzę na to ostatnie zdjęcie i wydaje mi się, że gdyby od prawej strony, na skraju tej rabaty był rząd cisów (do drugiej kulki), to ładnie zakryłby tą klapę przez cały rok. A z tyłu można dac coś wyższego i byłoby chyba ok.

Choiny przy śmietniku mi osobiście się podobają.
Elinka 16:37, 31 paź 2016

Anetko, mnie sie tez choina podoba ale chyba za duzo miejsca zabierze, tu gdzie stoi na zdjeciu jest najszerzej a potem zweza sie do 1 m wiec tak naprawde bylby tylko zywoplot nic wiecej przed nim, do takiego prostego kilkugatunkowego stylu mogloby byc ale ja mam jak to napisalyscie nackane wszystkiego duzo gatunkow to nagle taka jednolita sciana moze dziwnie wygladac, chyba ze dac ze cztery , piec choin a reste poleciec cisami tam gdzie wasko.

Za to Twoje drugie zdanie mnie zaintrygowalo mozwisz ze taki parawanik z cisow zrobic przed klapa ? Ja tam chce cisy ale myslalam o kawalku zywoplotu blizej ogrodzenia , a mowisz wokol klapy , podoba mi sie , musze to rozrysowac i zamieszcze , zobacz czy o to Ci chodzilo.
Elinka 16:46, 31 paź 2016

Zaznaczylam murek zakreskowalam krzyzykami, tak mialo byc?
Nett 18:45, 31 paź 2016

Bardziej chodziło mi o to żeby sięgał do tych dwóch kulek, ale zamiast nich.
Coś takiego:
Nett 18:57, 31 paź 2016

A co do choin- myślę, że wprowadzenie jednolitych gatunków i jednorodnych zielonych miejsc jak najbardziej dobrze zrobi w Twoim ogrodzie. Z tego co pamietam, to planowałas przy śmietniku Umbry, ale jeśli zrezygnowałaś, to kilka choin, choćby 4-5 wzdłuż ogrodzenia, moim zdaniem, byłoby ok. A za nimi cisy w wąskim miejscu.

Albo cisy po całości i jedno duże drzewo tam gdzie szerzej.
Elinka 22:09, 31 paź 2016

a jak byloby kilka choin w szerszym miejscu a dalej cisy to umbry juz nie pasuja , bo napisalas ze ....jesli zrezygnowalam z umbr .....to wtedy moga byc choiny ?
Nett 22:19, 31 paź 2016

Moim zdaniem choiny i Umbry będzie za dużo. Masz tam za wąsko.