Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 09:33, 07 wrz 2016

Do góry
ryska napisał(a)

Dziękuję Gosiu
Ja je posadziłam w najbardziej wizytowym miejscu i drażnią mnie te liściory.

Zakupiłam przypadkiem jeżówkę Raspberry Truffle.

A na rabacie z wysiewów znalazłam jeszcze taką, ma gwiazdkowe płatki.
Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole 09:33, 07 wrz 2016

Do góry
Wczoraj dokończyłam prace na poligonie, więc mogę pokazać po całości co mi myśli cały czas zajmuje...

Wiem już jak i gdzie poszerzę rabatę boczną
Nie wiem, co wsadzić w róg przy kostce, bo tam śnieg w ziemie z dachu spada...chyba podciągnę trawę albo wysypie kamyczkami...
Szambo i rabaty będą okostkowane, sambo bedzie miało inne kamyki na wierzchu, chyba ciemno szare...
Zdjęcia słabe bo wieczorem , komórka robione

Ogród dla moich synków 09:29, 07 wrz 2016

Do góry
Marga napisał(a)

[img

Monia i Ty to nazywasz nic sie nie dzieje
No fiesz, kokietko jedna, pięknie jest!
Pszczelarnia 09:29, 07 wrz 2016

Do góry
Jana napisał(a)
Śliczne zdjęcia, uwielbiam takie klimaty na pieniek to może koparka?

Oj, nie. Koparka zdewastuje mi wszystko naokoło. Tylko praca ręczna chirurgiczna.

W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 09:29, 07 wrz 2016

Do góry
jazzy napisał(a)
Kochani, dziękuję, że jesteście, że wspieracie i chwalicie
Wyszłam w samo południe i spłynęłam, ale zdjęć kilka machnęłam

Od daaawna przeglądam Ogrodowisko i zwiedziłam już trochę przedstawianych ogrodów (ciągle jeszcze kompletnie nie łapię który ogród je pod jaką nazwą ) to Twój jakoś ominęłam, jestem tutaj pierwszy raz w związku z tym serdecznie witam i od razu chwalę, że pięęęknie tu masz. Na pewno kilka rzeczy odgapię
Werbena mnie poraziła, nie widziałam nigdzie jej przedstawionej w taki sposób (zdj. pozwolisz zapisane).
Ogród do odnowy 09:28, 07 wrz 2016

Do góry
Gosiek33 napisał(a)

a w nim draństwo rozłogowe - jakaś trawka rozlazła mi się po całym terenie

to samo jest u mnie nic tej francy nie rusza, nawet skondensowany Tajfun...
Pszczelarnia 09:26, 07 wrz 2016

Do góry
malkul napisał(a)
:
ja rozumiem z tego tylko tyle że nasza Ewcia ma szczególne wyczucie piękna i ja nigdy nie dorównam jej estetyce. bardzo jendak lubię jaj spojrzenie i odbiór tego co naokoło.

Kokoszko, co mam powiedzieć?

Ogród dla moich synków 09:26, 07 wrz 2016

Do góry
Marga napisał(a)
Wypadało by teraz coś wkleić. Tylko u mnie nic sie nie dzieje i nie chcę Was zanudzać
Ale prosze bardzo:
jakiś czerwony szczaw mi się zasiał

no faktycznie nic się nie dzieje ten piekny busz sam się zrobiła

Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 09:16, 07 wrz 2016

Do góry
Konieczki napisał(a)
Witam

Gosiu a będziesz robiła jakieś zakupy u Pana BR? Mogłabym tym razem się podpiąć.
Mam ta jeżówkę eccentric i jest dla mnie najpiękniejsza, Magnum mnie tak nie urzekła. Moja Green Jewel jeszcze w pąkach no może jeden kwiat.

Ps. Pięknie masz królowo moja Bylinowy Raj to u Ciebie

Z zakupów znowu nic nie wyszło. Takie życie. Ale kiedyś tam dotrę i się obkupię na maksa
Eccentric będę sie zachwycać w przyszłym roku, w tym już chyba nowych paków nie będzie. Za to zakwitła mi ta trzecia jeżówka, którą mam dzięki Małej Mi.
To Delicious candy. Śliczny, mocny kolor.
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 09:14, 07 wrz 2016

Do góry
Dziękuję za rady pani Danusiu, zrobiłem jak Pani radziła. Proporcje rzeczywiście się poprawiły, ale będzie jeszcze lepiej jak bukszpany stworzą obwudki.
Ogród z rzeźbą 09:11, 07 wrz 2016

Do góry
Zana napisał(a)
Zamęczę Was nową rabatą na wprost tarasu z różami Novalis. Jeszcze nie jest skończona, ale aktualnie Novaliski i bodziszki kwitną, więc obfociłam na maksa. Jednym z punktów planu było przesadzenie przed róże przywrotników spod lilaka, który rośnie przy tarasie (bo lilak ma isć out). Wykopałam jeden egzemplarz, ale to jakiś potffór był, tak więc podzieliłam go na siedem sadzonek i posadziłam. Teraz myślę gdzie przenieść pozostałe cztery potfforowate przywrotniki, żeby usunąć lilaka. Ot los..

Ale czaaad! Ja jak żyję, nie widziałam na oczy fioletowej róży. Wygląda bosko.Ujęcie rabaty genialne. Zdjęcie powala.
Zana napisał(a)
I znowu...No co ja się mam z Wami, z Tobą. Zobaczyłam u Ciebie tę jeżówkę i dłużej nie byłam w stanie się jej oprzeć. Zamówiłam w necie 5 sztuk. Mam nadzieję, że w przyszłym roku będą radować serducho kwitnąc w moim ogrodzie a póki co wracam do widoków Twojego ogrodu...
Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 09:09, 07 wrz 2016

Do góry
Wendy79 napisał(a)

Gosiu, gdybyś zbierała nasiona kleome i tytoniu i chciała się podzielić, to ja jestem bardzo chętna Przepiękne goździki, wsadziłam do ziemi sadzonki z siewu. Mam nadzieję, że będą podobne do Twoich, chociaż to mix był i będę musiała rozdzielać kolorami, jak zakwitną w przyszłym roku. Z posianych nasion w wielodoniczkach zostały mi jeszcze jeżówka biała (w porównaniu z różową kiepskie sadzonki, zebrać się nie mogą po przepikowaniu) i gipsówka (podobnież i nie wiem czy w ogóle coś z tego będzie).

Aguś, goździki mam różne. W tym roku wysiewałam też pierzaste i kropkowane. Ale najładniejsze to goździki Szabo, no i pięknie pachną.
A jeżówki w tym roku robią mi niespodzianki. Otóż mam siewki kwitnące na żółto. Jedne bardziej żółte, inne mniej. A żółty łubin zakwitł na biało.
Pszczelarnia 09:05, 07 wrz 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Pszczółko, cofnęłam się troszkę, a tam zachwyty, więc znowu cofnęłam się i znowu zachwyty. Tym sposobem nadrobiłam 30 stron. Lubię twoje przemyślenia. Fajnie piszesz. Zamiast tylko fotki oglądać, poczytałam wszystko. Skąd takie fajne ławki bierzesz? I doniczki ze smaczkiem. Sporo miejsca masz w ogrodzie. Jest na czym oko zawiesić. I sporo się zmieniło od czasów, jak zamieszkaliście.

I znowu zachwyty. I miłe słowa.

Ławki kupione: 2 w TK Maaxie, 2 zdalnie z odbiorem własnym. Doniczki to Deroma albo targ lokalny lub tzw. giełda - starocie.

Niby miejsca sporo a kolejne pomysły muszę wciskać na siłę. Teraz np. głowię się, gdzie ulokować razem 9 piwonii dla czerwcowego splendoru.

Metamorfozy ogrodowe 09:02, 07 wrz 2016

Do góry
JustynaZ napisał(a)
przed i po

obecnie

Duża zmiana i masa pracy wykonana.
Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 08:59, 07 wrz 2016

Do góry
Gabriela napisał(a)
Małgosiu pomidory z Twoich nasion sa przepyszne.Już sama je wydlubuje na przyszły rok
Cebulowe kupuję w koncu pazdziernika i w listopadzie, jest taniej a ja nie sadzę wyfikanych odmian. I nie zamawiam w Internecie bo ciągle słyszę o pomylkach. Kiedyś był sklep wysylkowy CNOS Ożarów Mąż tam nigdy nie było omyłek Ale cóż - to historia.

Ooo, muszę zrobić zdjecia porównawcze moim pomidorkom. Przekrój kolorystyczny jest spory Najsmaczniejsze dla mnie to pomidorki pomarańczowe, a ciemnoczerwone zostały zepchnięte z podium przez pomidorki zielone, czyli Malachitową Szkatułkę, Green Zebrę i jeszcze jakieś zielone z czerwonymi prążkami (muszę się doszukać nazwy, bo są rewelacyjne). I rzeczywiście czarne pomidorki (tak naprawdę fioletowo-czerwone) wcale nie są smaczne, choć może i zdrowe.
Truskawki bronię non stop przed chwastami.
Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 08:52, 07 wrz 2016

Do góry
Anda napisał(a)
Oj, nie pogadam z Wami, bo cebulowych nie sadzę na razie więcej Mieczyki mam tylko bizantyjskie. Muszę zobaczyć jeszcze raz te abisyńskie, ktoś mi je już kiedyś polecał
Czy to normalne, że odętka tak obłędnie pachnie? Nigdzie o tym nie czytałam. Zapach się niesie na pół ogrodu

Odętka? Nigdy jej nie wąchałam. U mnie to tytoń ozdobny daje po nosie
Leśny też pachnie, ale inaczej niż ozdobny. Leśny to potężna roślinka.
W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 08:50, 07 wrz 2016

Do góry

W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 08:48, 07 wrz 2016

Do góry
Przez ostatnie trzy tygodnie u mnie nie spadła ani jedna kropla deszczu Dopiero w niedzielę się zlitował... Liście się przebarwiają, lecą z drzew... niestety jesień weszła do mnie nieproszona...

Metamorfozy ogrodowe 08:48, 07 wrz 2016

Do góry
Czy moge wiedzieć jakie sa wymiary tej rabaty i co rosnie przed zurawka ,takie dlugie ciemno -bordowe trawki ? jaki jest rodzaj traw za hortensja ?
Tu ma być ogród :) 08:45, 07 wrz 2016

Do góry
Kasya napisał(a)
A do jakiej wysokosci dorasta u ciebie red cauli ?

Kasiu, najwyższe pędy mają 60 cm, ale sprawia wrażenie niższego bo te pędy nie stoją na baczność tylko opadają na boki, nic dziwnego warunki ma iście nierozchodnikowe, dużo wilgoci a dodatkowo nawadnianie, czekają go przenosiny i tam tyle wody już nie dostanie, może na dobre mu to wyjdzie.

Od frontu

łyse gniazdo w środku

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies