Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Z Pszenicznej ... 09:40, 21 paź 2016

Do góry
AgataP napisał(a)
Ten deszcz jest koszmarny, wszystko już umęczone tą wilgocią.
Wstawiam kilka zdjęć kolorów u mnie

Agatko,
widzę u ciebie Picte, ja swoje posadziłam w doniczce bez dna i jedna nawet się pilnuje, ale druga jakoś znalazła skubana sposób i wylazła dalej, i teraz nie wiem czy ja całkiem przesadzić czy w ogóle wyciepać? Jak ona u ciebie się zachowuje?

Chyba, ze to nie to co myślę
Z Pszenicznej ... 09:07, 21 paź 2016

Do góry
Melduję posadzenie malin

i mam jeszcze kwitnąca ostróżkę

Z Pszenicznej ... 09:06, 21 paź 2016

Do góry
mały zakątek trawiasty

Z Pszenicznej ... 09:05, 21 paź 2016

Do góry

rdest już leży od tego deszczu

a kłosowiec jeszcze daje radę, przesadziłam jedną kępkę w inne miejsce

Z Pszenicznej ... 09:03, 21 paź 2016

Do góry
Ten deszcz jest koszmarny, wszystko już umęczone tą wilgocią.
Wstawiam kilka zdjęć kolorów u mnie

Nasz przydomowy ogródek 08:48, 21 paź 2016

Do góry
Haniu - pewnie ze to był żart. Ciekawość maluszków została zaspokojona obserwujących cały "proces produkcyjny". Pestki zostały wysuszone i zjedzone. Następne dynie czekają na przetworzenie - chyba na wypieki. Krysia upiekła placek z dyni z orzechami, żurawiną i innymi bakaliami. Pychota a już wpłynęło następne zamówienie na łuszczenie orzechów.

Bożenko dziękuję i czekam na następne kolory jesieni. Dynie chyba można kupić a nawet dostać za darmo bo wielu ludzi nie wie co z nimi począć. Kilka dni temu szedłem z psem a na dużym kompostowniku przy ogródkach działkowych leżało kilka wyrzuconych pięknych dorodnych dyni. Tylko brać i wykorzystać.
Rododendronowy ogród II. 08:22, 21 paź 2016

Do góry
luk napisał(a)
Witam wszystkich,

Znów proszę o opinie odnośnie mojego rododendrona. Wiosną przesadziłem go w nowe miejsce zgodnie z zaleceniami Bogdzi i wyraźnie mu się poprawiło a teraz znów dostał liści jak na zdjęciu.

Co jest nie tak?

Nie bardzo to moje zalecenia jesli masz pod nim korę, ja jej pod rh nie znoszę , uwazam ze przez nią chorują. Cos tu nie gra z nawożeniem , liscie od środka zólkna a potem schną. Obawiam się że dałes mu nawozu i do tego nie podlewałes.
Mój ogród pod lasem 08:21, 21 paź 2016

Do góry

Mój ogród pod lasem 08:14, 21 paź 2016

Do góry
Mam kilka jesiennych zdjęć

A to berberys Cobold...miał się przebarwiać na pomarańczowo a przebarwia się tylko jedna gałązka Może ktos wie dlaczego?

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 08:02, 21 paź 2016

Do góry
Zrobione z góry. Muszę przyznać , że nie wygląda to dobrze.Myślę, że świerk trzeba usunąć w jego miejsce tuje.Usunąć modrzewia.Tak naprawdę to jestem tylko zadowolona z hortensji, szczepionych trzmielin a reszta jest do bani.Jestem w stanie zmienić wszystko
Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 07:50, 21 paź 2016

Do góry
Przesunęłam troszku i zamieniłam drzewko na takie trochę bardziej podobne do Fastigata.
Żywopłotki cisowe. 06:46, 21 paź 2016

Do góry
Anabell napisał(a)
W końcu września zakwitły irysy sadzone wiosną 2015 r.

Bardzo podoba mi sie to zestawienie

Alez ogrom pracy w ogrodzie wykonalas!
O kazdej porze roku u Ciebie ogrod pieknie kwitnie i sie prezentuje
Pozdrawiam!
Ranczo Szmaragdowa Dolina 06:01, 21 paź 2016
Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

czy ja dobrze widzę ze przy drodze stoi białe auto? ...i trochę placu zabrane? ...trociny wysypane jakaś budka stoi? ...tez ktoś coś innego zaczął robić niz pole orne?
Choroby i szkodniki choin kanadyjskich, choina kanadyjska - Tsuga canadensis 01:09, 21 paź 2016

Do góry
Choina ladna wysoka, ale bardzo rzadka. To efekt nie przycinania. Mozna ja jeszcze zagescic, ale musisz nad nia troche popracowac.
Podcinaj tzk jak radzila Danusia. Obetnij koncowki przyrostow. To, ze zolknie to nie sprawa mokrej gleby sa to drzewa blotne i lubiace wode. Moze za bardzo wystawiona na wiatr lub zrzuca przed zima igly u mnie tez zrzucaja, ale sie tym nie przejmuje urosna nastepne.
Na ponizszym zdjeciu w szeregu - jednakowo dokarmiane, podlewane ta sama odmiana i roznica w kolorze igiel, ale rosna.
Mirkowy ogród (początki) 00:03, 21 paź 2016

Do góry
bacowa napisał(a)

Rozumiem że o te jeżówki chodzi ?

Bacowa, poleciałam szukać wątku z tak ciekawie zaprojektowanymi rabatami i nie ma.
Nie umiem szukać?
Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 23:54, 20 paź 2016

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Mimo deszczu cos jednak sie jarzy.

A jarzy, jarzy - to krzewy borówek taką gamą czerwieni nas obdarzają.
Haniu, nie znam nazwy winogron, o które mnie pytałaś.
W Gąszczu u Tess 23:53, 20 paź 2016

Do góry
Tegoroczna susza bardzo osłabiła żywotniki. Strasznie przez to śmiecą.

Ostatnie kwiaty powojnika Arabella.

Rabata do przeróbki.
Jedna strona:

i druga. Z procem Heavy Metal od Magnolii.

I całość.

Brak spójności.
Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 23:43, 20 paź 2016

Do góry
No i popełniłam pierwszy projekt.
Mam nadzieję, że wywoła dyskusje i zmieni się znacznie
To są moje już istniejące jałowce Blue Arrow. Przed nimi śmiałki darniowe.
No i nieobsadzona jeszcze rabata narożna. Są tam te czosnki (wsadziałam wczoraj) i po prawej istniejące jałowce stricta.
Na planie przed czosnkami rozplenice (wiem, nie moja gleba), rozchodnik (choć chyba za duży urośnie) i na "samprzodzie: jakieś carexy.
A to drzewo to Miłorząb. Niestety, program nie ma fastigaty. Póki co, taki.
No to start Radzić, odradzać zapraszam
W Gąszczu u Tess 23:42, 20 paź 2016

Do góry
A to siewki turzycy Buchanani. Dostałam w ramach wymiany od Marysi, czyli MariBere z Ogrodu bez roweru.

Odwiedziła mój ogród w miniony czwartek. Zawarłam nową realną znajomoścć z warszawską dziewczyną. Grupa warszawska rośnie w siłe
Marysia jest przesympatyczną dziewczyną, nie mogłyśmy się nagadać. Posiada też cechę, której jej zazdroszczę i podziwiam jednocześnie. Jest asertywna. Przed wizytą, korespondencyjnie, proponowałam jej (oprócz ciemierników i citronelek) także szafirki i kopytnika. Odmówiła.
Ba, ale korespondencyjnie oprzeć się łatwo, jednak nawet będąc na miejscu nie skusiła się na nic. Wzięła tylko to, po co przyjechała. Marysiu, jesteś moim niedoścignionym wzorem asertywności i rozsądku

Citronelki w najbardziej zacienionym miejscu mojego ogrodu ukorzeniają się szybko i rosną ładnie. To rabata pod bluszczową przesłoną.

Utykam sadzonki citronelek pomiędzy rosnące tam rośliny.

Nie widać tego mojego rozsadnika citronelek, bo na froncie rabaty (nadal) rośnie żywopłocik z laurowiśni.

Mirkowy ogród (początki) 23:41, 20 paź 2016

Do góry

Rozumiem że o te jeżówki chodzi ?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies