Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogród pod lasem

Mój ogród pod lasem

bdan 13:26, 20 paź 2016

Gosia po Twojej wizycie zaglądam do Ciebie i oniemiałam, jak zaczęłem wizytówkę oglądać. Piszesz, że Ci u mnie dech zapiera, a ja tu w szoku jestem jak cudnie masz a to dopiero wizytówka ogarnięta, muszę czas na przeczytanie wątku znależć

Pozdrawiam
malgol 13:36, 20 paź 2016

Danka, ciesze ,że wpadłaś i mnie pocieszyłaś...Zapraszam częściej
Pszczelarnia 13:48, 20 paź 2016

Fastigiata Aurea? Pięknie złocisty. Nie tak jak 'Aurea Decora' albo inne lub 'Elegantissima' ale jest ładny.
Też mam koło annabelek, chociaż teraz myślę, że zwykła fastigiata lepsza, większy kontrast.

Daj znać, to usunę potem.
malgol 14:49, 20 paź 2016

Koło Anabelek jeszcze Varigatusy chciałam posadzić więc dla większego kontrastu chyba zwykłą Fastigiatę tam dam...Ale myślę, ze na rabacie rodkowej pasowałaby Fastigiata aurea Rodki cały sezon ciemno zielone liście mają i jest tam mroczno więc pomyślałam dać tam klona Shirasawę i ze 2 szt Fastigiata Aurea...byłoby dobrze?
malgol 14:50, 20 paź 2016

Ewa, ta Twoja Aurea wcale taka mocno żółta nie jest...taki ładny jaśniejszy odcień zieleni...czy to tylko na fotce tak wygląda?
Pszczelarnia 14:56, 20 paź 2016

Małgoś, no tak właśnie widzę, że nie taka żółta a ma pełne słońce, więc w cieniu będzie mniej wybarwiona (do rodków lepsze byłyby 'David', ponieważ one w cieniu zachowują takie wybarwienie, mam więc widzę). Fastigiata Aurea potrzebuje jednak słońca.

I u mnie za Annabelkami rosną miskanty: tylko muszę na wiosnę wymienić, bo są za niskie i dam jakieś wyższe.

malgol 15:02, 20 paź 2016

A jakie dasz?Myslisz ,że variegatusy za niskie?Ja tak z boku trochę chciałam posadzić bo za samymi plecami Anabelek już las się zaczyna i cienia dużo...
malgol 08:14, 21 paź 2016

Mam kilka jesiennych zdjęć

A to berberys Cobold...miał się przebarwiać na pomarańczowo a przebarwia się tylko jedna gałązka Może ktos wie dlaczego?

malgol 08:21, 21 paź 2016

malgol 08:24, 21 paź 2016

To ostanie zdjęcie to rabata ,która wiosna chciałabym zmienić z Waszą pomocą.Nie wiem co dać za plecy piwonii( kwitna na prawie bialo).Anabelki się pokładają i od póżnego lata są prawie niewidoczne(popracuję nad tym żeby je jakoś popodpierac)i widze tylko ciemna czeluść lasu.Brakuje wysokiego piętra.
Myslałam o Variegatusach i 2 cisach...Co sadzicie?
Kurcze, chyba zrobie lepsze zdjęcie albo obetne ta gałązkę pierisowi