Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Działeczka, moje małe miejsce na ziemi 23:46, 04 wrz 2016

Do góry
Haniu,tyra i problemy zdrowotne ze starsza krasnalka w sobote odwiedzilismy szpital bo stopa ja boli,okazalo sie ze ma zbita piete i zakaz chodzenia,dobrze ze Bogus przyjechal to ogarnelismy szpital w sobote i dalej tyra na dzialce kopiac by wyprowadzic rury pod wode zimowa,wszyscy juz padli i spia,a ja mecze jeszcze ogrodowe pysznosci!!!!Powidla sliwkowe .Wybaczcie ze z opoznieniem pisze ale nie wiem gdzie mam rece wsadzic i rok szkolny wrrrr ja chce wakacje w ogrodzie !!!!!
Podwórkowa rehabilitacja 23:42, 04 wrz 2016

Do góry
Nallar napisał(a)
Na moich horciach też pokazały się piegi.

Fajnie to wygląda.

Ogród wśród pól i wiatrów 23:21, 04 wrz 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Jolu czyli taki miałby być kształt rabaty na skarpie, coś regularnego mniej więcej jak nagryzmoliłem?

Oczywiście jakieś zejście musi być (...) To się opisałem

Luki, po pierwsze bardzo Ci dziękuję, że Ci się chciało zastanowić, "nagryzmolić" i napisać
Tak, taki mniej więcej kształt jak narysowałeś. Wrzucę jeszcze fotki tego miejsca od drugiej strony, żeby było wiadomo o co chodzi.

Skarpa ma długość ok 16 metrów, z obu stron bardzo łagodnie schodzi do części owocowej. Gdyby miały być schody to raczej w środkowej części, bo tam jest stromo.

Chciałabym jakoś zacząć, wyznaczyć jakieś ramy tej skarpy, coś zaplanować. Wykorzystuję Luki Twój rysunek. A gdyby tak:
- podzielić skarpę trzema lub czterema wstęgami [oznaczonymi na czarno]... wysypanymi ze żwiru albo wysadzonymi jakąś mocną rośliną (np. niska kosodrzewina??),
- środkową wstęgę zrobić szerszą i uczynić ją schodami,
- ukośne pomarańczowe linie wysadzić z zaproponowanych przez Ciebie roślin, np krzewuszek, berberysów, lub jakichś zimozielonych roślin,
- powstałe "kwatery" wypełnić (tak jak sugerujesz) jednolitymi plamami roślin?

No nie wiem, tak sobie kombinuję po troszkę
Malutki pod lasem 22:48, 04 wrz 2016

Do góry
Siedząc dzisiaj na tarasie postanowiłam, że pokażę Wam jak wygląda moje podwórko, bo to nie ogród
I tak spoglądając z tarasu w lewo, mamy chwastowisko
Miał być w tym roku posadzony żywopłot, niestety nie daliśmy rady ogarnąć desek i tysiąca innych rzeczy, które leżą za zjeżdżalnią. I tak temat chyba znowu odłożony do następnego roku. Postanowiłam też, że jak wsadzimy ten żywopłot, to będzie mały , więc wtedy na siatkę założę jakieś maty, coby się od chwastów trochę osłonić

Na wprost mamy las Na środku jest wielkie kółko po basenie, więc to miejsce stawiania tymczasowo różnych rzeczy, coby się trawnik nie niszczył. Sąsiad coś przebąkiwał, że co drugą sosnę wytnie, więc chyba też czas na żywopłot

I na prawo patrz
Tak jest:

A tak ma być:
Ogród Małej Mi - sezon 2016 22:43, 04 wrz 2016

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Kto im dał taka idiotyczną nazwę.. zimowity!!!!!!!!!!!!

Co to jest przed zimowitami? Czyżby trzmielina przebarwiająca się na różowo? Połączenie świetne.
Malutki pod lasem 22:42, 04 wrz 2016

Do góry
Efekty wczorajszych prac M zerwał darń i posadził. Kazał mi jeszcze jedną dokupić, bo mówi, że na końcu jeszcze brakuje, a jak róża pójdzie na pergolę, to akurat będzie miejsce
Rododendronowy ogród II. 22:36, 04 wrz 2016

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Miłego dnia

Śliczne zdjęcia zrobiłaś
Ogródek Iwony II 22:31, 04 wrz 2016

Do góry
jazzy napisał(a)
Dobrze, że wyszłaś w deszczu Lubię Twoje szerokie kadry. Bardzo ciekawe rzeczy poczytałam i powiem Ci, że mój sposób patrzenia na ogród, na inspiracje, a nawet na forum też ewoluował, chyba w dobrym kierunku
Buziaki!

O widzisz Marta, masz tak samo. Czyli najpierw trzeba się zachłysnąć mocno tym wszystkim, co tu się dzieje, zimą ochłonąć, zrobić jakiś plan, a potem działać.
Ja chyba za mocno się spieszyłam, bo to, co na szybko zaczęłam tworzyć po wejściu na O, bardzo ewaluowało potem. Dobrze, ze roślinki nie zastrajkowały
Kronprinsesse Mary

Podwórkowa rehabilitacja 22:25, 04 wrz 2016

Do góry
Też się mocno cieszę, choć Iwonka się nie odzywa...pewnie zajrzy na tygodniu
Widziałaś moje piegusy?

Ogród Małej Mi - sezon 2016 22:23, 04 wrz 2016

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Róża przez 3 lata była tragiczna.. pierwsze tłoczenie byle jakie.. i teraz się zreflektowała i poprawiła.. Wyciepałabym ale to prezent od Finki.. więc .. dawałam jej szanse.. i dziś mnie zachwyciła Ma cała sesję telefoniczną

a ta rozplenica dostała jakieś dopalacze?
Ogród Cioci cz. 3 22:22, 04 wrz 2016

Do góry
Ogród, mydło i powidło. 22:21, 04 wrz 2016

Do góry
Dziewczyny już jestem! Cały tydzień jakieś problemy miałam z netem, potem router nam się powiesił a wczoraj wieczorem wreszcie jeszcze mi komp. odmówił współpracy. Na szczęście eMuś wszystko już postawił na nogi i wreszcie mogę pisać .

Kasya napisał(a)
Kasiu, szkoda ze tak w biegu i nie bylo czasu pogadac, ale milo bylo sie zobaczyc i poznac
cos kupilas ?

Kasiu i mi było szalenie miło, jak bym wiedziała że na 13 nie dotrę to bym się pod Was podczepiła i trochę z Wami pozwiedzała ale myślę, że jeszcze to nadrobimy. Jak byś się kiedyś w naszym kierunku wybierała to dawaj znać koniecznie .
Nic nie kupiłam! Ja zakręcona jestem nie podpytałam eMusia o której musimy wyjechać i tak zauroczona wszystkim byłam, że nawet na zegarek nie spoglądałam jak 2/3 hali z roślinami zwiedziłam to się okazało że musimy lecieć no to resztę jeszcze biegiem i przy okazji wizyty w WC zajrzałam na te kwiaty cięte do pierwszego rzędu i tyle . Na kiermasz nie dotarłam choć listę zakupową miałam - clematisy chciałam kupić .

Marga napisał(a)
Na wypad do szkółek na zakupy to ja zawsze chętna jestem. Rok szkolny się zaczął, to i "ogon" wysłałam do zerówki, a i czasu więcej dla siebie mam

Nie wiedziałam, że masz miskanta Memory. Strasznie mi sie spodobał na targach i chciałabym go kupić do ogrodu. Ciekawe czy Ci przezimuje.

Jak byś miała ochotę podjechać to dawaj znać . Memory kupiony na Edenie w tym roku bardzo szybko rośnie no a jak zimę przetrwa to zobaczymy.
Zdjęcie z 25 kwietnia, po zakupie (w niebieskiej siatce) z 6 czerwca (zaznaczony na czerwono) i kolejne z 31 sierpnia .

rozark napisał(a)
a mogę liczyć na jakieś zdjęcia z wypadu?

Reniu jasne mam 259 zaraz zacznę wstawiać tylko jeszcze wątki przelecę.
Ogród Cioci cz. 3 22:19, 04 wrz 2016

Do góry
Wracając zajechaliśmy do pięknej Kolorowej Piaskownicy

Rozpoznawanie chorób i szkodników 22:19, 04 wrz 2016

Do góry
Mam problem z moją trzmieliną na pniu, po posadzeniu około maja, zamiast puścić nowe przyrosty, stała w miejscu, myślałam, że tak długo przyjmuje się, a tu taka niespodzianka, że zaczyna powoli "zdychać"

Czy coś jeszcze mogę zrobić? co jej jest?
Ogród Cioci cz. 3 22:17, 04 wrz 2016

Do góry
Wieczorny klimat
Ogród Cioci cz. 3 22:16, 04 wrz 2016

Do góry
Ogródeczek 22:14, 04 wrz 2016

Do góry
Ogród Cioci cz. 3 22:14, 04 wrz 2016

Do góry
Wróciliśmy wieczorkiem po pełnym wrażeń weekendzie
Najpierw byliśmy w Bajce Kasi
Kilka fotek reszta w Jej wątku
Ogródeczek 22:12, 04 wrz 2016

Do góry
Ogródeczek 22:08, 04 wrz 2016

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies