Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kamienny ogród patykiem malowany

Kamienny ogród patykiem malowany

Sylvana 16:23, 20 paź 2016

MiloslawaIwaniecPlizga napisał(a)

mój mały dopołudnia w przedszkolu,ale ja wtedy niestety w pracy,więc czasem jakieś popołudnie zostaje lub weekendy ;(
Czasem po prostu wolne do południa biorę tak ze dwa czasem trzy dni,żeby
w spokoju coś sobie porobić

Mój dużo choruje i więcej jest w domu niż w przedszkolu.....a jak jest w domu to latam ciągle za nim z syropami, inhalacjami itp., albo ze ścierą, odkurzaczem lub szczotką po coś podarł, rozsypał, rozebrał i długo tak można wyliczać. Jak bardzo chory to muszę siedzieć i utulać
Godzina lub dwie wyrwane na 2-3 dni to wszystko....a za konkretną robotę w tak krótkim czasie nie ma nawet co się zabierać.
Sylvana 16:29, 20 paź 2016

AgnieszkaW napisał(a)
Nie znałam Twojego ogrodu, a jest piękny. Łączy nas chyba miłość do...kamienia Będę tu zaglądać. Pozdrawiam serdecznie

Ja Twojego też nie znałam.....jest tyle wątków.....
Zajrzałam do Ciebie, ale ilość stron niestety jeszcze nie na teraz dla mnie....obejrzałam skrót, czyli wizytówkę i zobaczyłam swój ogród w mojej wyobraźni. Tak chciałabym żeby wyglądał kamienny - kwitnący, ze zwieszającą się barwną roślinnością.
Łączy nas coś jeszcze - też mam dwa piecuchy.

Również będę zaglądać do Ciebie
Pozdrówki
Sylvana 16:32, 20 paź 2016

Pszczelarnia napisał(a)
Strach się bać wiewiórek. Wielka szkoda.

Pewnie, że szkoda....ale mam słabość do futerkowych i nie przeganiam.
Ciekawe dlaczego właśnie tulipanowiec - może jest jakoś wyjątkowo smaczny....nigdzie nie znalazłam info na temat.
Sylvana 16:33, 20 paź 2016

ren133 napisał(a)

Te zdjęcia są wspaniałe)))))))))

Dzięęęęęękkkkkiiiii

Byłam u Ciebie ale podwinęłam ogonek i nie odezwałam się....bo poczułam się taaaaka malutka....full wypas
Sylvana 16:39, 20 paź 2016

Makao_J napisał(a)
Na pewno spotkamy się u Szmitów jak będzie zjazd w przyszłym sezonie

Co to za perukowiec tak ładnie Ci się przebarwił? Domyślam się że to nie ten bordowy i sądzę że aurea jakaś.

Jeśli znów się trafi dobra dusza, która mnie przygarnie

Perukowiec jest stary, kupiony bez nazwy, z resztą kto by 10 lat temu pomyślał, że może być w nazwie coś więcej niż "Perukowiec".
On jest dziwny, bo jest taki bordowo zielony, właściwie w sezonie raczej bury, nie rzucający się w oczy. Lubię go tylko jesienią, bo kwitnie też nędznie.
sylwia_slomc... 16:48, 20 paź 2016

Sylvana napisał(a)

W zimie będę myśleć nad odgrodzeniem się od sąsiada....wtedy pewnie wspólnie listę zrobimy....jeśli coś z tego w ogóle wyniknie, bo kompostownik wałkowany rok temu, nadal nie ruszony.

Moje dziecko kochane i słodkie słoneczko jest niestety leniwe jak mops - tylko zabawa go nie nudzi - nie wiem po kim to ma!!!
Nauczone jest na dzień dzisiejszy, że nie skubiemy fajnych cisowych jagódek, nie jemy ładnych grzybków i myjemy rączki kiedy dotykamy jakieś roślinki, bo nie wiadomo czy nie zamorduje.

O wrzosach się naczytałam.
Dałam im co tylko najlepsze mogłam, teraz czekam na rewanż wiosną.
I tak teraz nie będę kupować nowych to niech stare siedzą i zdrowieją.
Okryję na zimę i tyle.

Nie tak jak w Szmaragdowej

Nad listą popracujemy , a jakże
Dzieciakom z wiekiem charakter zmienia się kilka razy
Wrzosy na pewno się odwdzięczą
W Kamiennym ładniej
Makao_J 16:52, 20 paź 2016

Haha dobre. Kiedyś człowiek chyba był mniej wymagający co do nasadzeń ogrodowych. W każdym bądź razie teraz wygląda cudnie

Za stworzenie plotki przepraszam. Jakoś tak mi poleciało. Szczerze mówiąc to nie przypominam sobie abyś pisała że ktoś inny stawiał te pozostałe murki i pewnie dlatego tak sobie dopowiedziałam. Dla mnie i tak to co zrobiłaś sama jest powodem do tego by być dumnym z takiego ogrodu
sylwia_slomc... 16:59, 20 paź 2016

Sylvana napisał(a)

Dziękuję Ci za wsparcie i w takim razie życzę również wytrwałości i zrozumienia w rodzinnym gronie.

Na Ogrodowiczki zawsze można liczyć, w realu nikt nie potrafi pojąć po co i dlaczego, a sąsiedzi patrzą z politowaniem jak w deszczu z łopatą latam.
Tutaj wiem, że jestem całkiem normalna

Czas leci jak błyskawica, obym tylko za nim zdążyła.

Hihihihi hihihi ha ha dobrze, że nie widziałaś miny moich sąsiadów jak w deszczu w czołówce na głowie i pelerynie sadziłam po ciemku cebulki
a z łopatą w deszczy to latamy nie raz
sylwia_slomc... 17:09, 20 paź 2016

Sylvana napisał(a)

Ech....nie wiem czy jest mi lepiej czytając, że komuś jest tak samo źle....smutne to jest.
Trzymajmy się zatem tego co mamy w głowie i małymi kroczkami do celu.
Kiedyś te rabaty będą skończone (mam nadzieję), wszystko podrośnie i zobaczą, że było warto.

Kochana ja jak zaczynałam trawę siać to mnie własni rodzice wyśmiali, że chyba zwariowałam na całym polu ogród robić , jakby ugór był lepszym wyjściem
A wiosną ojciec powiedział, że nie wie czym się Ci ludzie tak zachwycają....

Niestety choćby nie wiem jak ładnie już było to za chiny nie przyznają tego nigdy

Chyba Ci już pisałam o tym to nie będę powtarzać Grunt to , żebyś Ty miała z tego satysfakcję, a nie inni i jak doceni , Ktoś wrażliwy na piękno i znający temat od podszewki
sylwia_slomc... 17:15, 20 paź 2016

Sylvana napisał(a)
Jesień w Kamiennym

tak sobie pomyślałam właśnie dwie rzeczy
pierwsza nasadziłabym w trawie przy jeziorku krokusów( łączkę)
druga nie zabierałabym liści spod drzew tylko dmuchawą wdmuchiwała pod drzewa tam gdzie mają rabatki powstać. Za dwa lata piękna próchnica liściowa by była i za darmo