Goździków część przesadziłam do warzywnika, będą ładnie pachnieć
A stipa tez sobie radzi no i masa naparstnic róże też mam zielone, aż muszę zrobić im zdjęcia
U mnie goździki też jeszcze zielone, podobnie złocień, goździki pierzaste i stipa. Żurawka pod domem nie prezentuje się tak pięknie i mam wątpliwości czy przeżyje zimę.
Ja swoją stipę posadziłam jesienią 2014. Jak dotąd nie mogę nic złego o niej powiedzieć jeśli chodzi o brzydki wygląd. Dziewczyny piszą, że zaczyna im się pokładać po kilku latach.
Stipa lubi też przemarzać. Tusiawka kiedyś napisała, że ta która jej mocno przemarzła zimą, brzydko wyglądała w następnym sezonie.
Mnie najbardziej irytują jej nasiona. Pod stipą zamiast kory mam mnóstwo nasionek. Wygląda to mniej więcej jak legowisko kota lub psa Jak dla mnie to jedyny jej minus. Bardzo ją lubię i jeśli zacznie się pokładać wymienię na młodsze modele(w końcu siewek mam w ogrodzie pod dostatkiem ).
Ścieżka lawendowa super Tam też mogłabyś jeżówki dosadzić wiosną. A obok tej dużej kulki to już dziewczyny napisały, dodać parę małych, do tego trawy - Stipa i jeżówki
Zależy jaka będzie zima i czy stipa rośnie w jakimś osłoniętym miejscu.
W ubiegłym roku jakieś 1/3 u mnie przezimowała, reszta padła.
Siałam około połowy marca, ale są dziewczyny, które robią to już z miesiąc wcześniej.