Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "stipa"

Ukojenie 10:02, 22 gru 2016

Do góry
Lukowa ze stipa

Mini:

Wrzosowa z cyprysikami i jalowcem

Jak to wszystko ogarnąć? 09:25, 09 gru 2016

Do góry
Nie to samo, Stipa to Stipa, jest ich więcej, cała rodzina, a rozplenica to Pennisetum i też jest ich więcej
Jak to wszystko ogarnąć? 09:20, 09 gru 2016

Do góry
TeresaK napisał(a)
Okaże się, że jestem totalnym ignorantem. Nawet nie wiem jak zapytać
Ale czy stipa i rozplenica to to samo?

To nie to samo
Jak to wszystko ogarnąć? 08:47, 09 gru 2016

Do góry
Okaże się, że jestem totalnym ignorantem. Nawet nie wiem jak zapytać
Ale czy stipa i rozplenica to to samo?
Z Pszenicznej ... 18:28, 03 gru 2016

Do góry
Wendy79 napisał(a)

U mnie goździki też jeszcze zielone, podobnie złocień, goździki pierzaste i stipa. Żurawka pod domem nie prezentuje się tak pięknie i mam wątpliwości czy przeżyje zimę.

Goździków część przesadziłam do warzywnika, będą ładnie pachnieć
A stipa tez sobie radzi no i masa naparstnic róże też mam zielone, aż muszę zrobić im zdjęcia
Z Pszenicznej ... 18:11, 03 gru 2016

Do góry
AgataP napisał(a)

goździki brodate wciąż zielone

U mnie goździki też jeszcze zielone, podobnie złocień, goździki pierzaste i stipa. Żurawka pod domem nie prezentuje się tak pięknie i mam wątpliwości czy przeżyje zimę.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 14:58, 02 gru 2016

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Do róż pasuje Stipa tenuissima, ostnica cieniutka. Będzie się wysiewać. Lawendę odradzam.

Te wszystkie efektowne trawki z reguły są wymarzające i trzeba co roku dosadzać.

A dlaczego Danusiu odradzasz lawendę, nie ukrywam, że sama myślałam o połączeniu róży z lawendą?
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 14:56, 02 gru 2016

Do góry
Do róż pasuje Stipa tenuissima, ostnica cieniutka. Będzie się wysiewać. Lawendę odradzam.

Te wszystkie efektowne trawki z reguły są wymarzające i trzeba co roku dosadzać.
Mała Eleczka 13:08, 30 lis 2016

Do góry
oliwka napisał(a)
Eleczko, pięknie wyglądają hortensje w tych donicach. Ja swoje zdołowałam przed zimą.

A powiedz mi, bo ja trochę nie ogarniam traw jeszcze: czy to znaczy, ze stipa po 2-3 latach źle zaczyna wyglądać ????

Jeszcze jej u siebie nie miałam. Latem dostałam nasiona od Lorki i chcę ją wysiać na wiosnę do gruntu, zeby sprawdzic czy mi sie bedzie podobać.

Hej

Ja swoją stipę posadziłam jesienią 2014. Jak dotąd nie mogę nic złego o niej powiedzieć jeśli chodzi o brzydki wygląd. Dziewczyny piszą, że zaczyna im się pokładać po kilku latach.
Stipa lubi też przemarzać. Tusiawka kiedyś napisała, że ta która jej mocno przemarzła zimą, brzydko wyglądała w następnym sezonie.

Mnie najbardziej irytują jej nasiona. Pod stipą zamiast kory mam mnóstwo nasionek. Wygląda to mniej więcej jak legowisko kota lub psa Jak dla mnie to jedyny jej minus. Bardzo ją lubię i jeśli zacznie się pokładać wymienię na młodsze modele(w końcu siewek mam w ogrodzie pod dostatkiem ).
Działeczka Asi :) 19:14, 29 lis 2016

Do góry
Anda napisał(a)
Ścieżka lawendowa super Tam też mogłabyś jeżówki dosadzić wiosną. A obok tej dużej kulki to już dziewczyny napisały, dodać parę małych, do tego trawy - Stipa i jeżówki

Ewuniu, na wiosnę będzie polowanie na mniejsze kule, trawki i jeżówki
Działeczka Asi :) 19:10, 29 lis 2016

Do góry
Ścieżka lawendowa super Tam też mogłabyś jeżówki dosadzić wiosną. A obok tej dużej kulki to już dziewczyny napisały, dodać parę małych, do tego trawy - Stipa i jeżówki
Mała Eleczka 11:52, 29 lis 2016

Do góry
Eleczko, pięknie wyglądają hortensje w tych donicach. Ja swoje zdołowałam przed zimą.

A powiedz mi, bo ja trochę nie ogarniam traw jeszcze: czy to znaczy, ze stipa po 2-3 latach źle zaczyna wyglądać ????

Jeszcze jej u siebie nie miałam. Latem dostałam nasiona od Lorki i chcę ją wysiać na wiosnę do gruntu, zeby sprawdzic czy mi sie bedzie podobać.

Własny kawałek ziemi i początkująca ogrodniczka ;) 11:42, 27 lis 2016

Do góry
Kacha123 napisał(a)
U mnie stipa sieję się na potęgę. Obym nie klęła na nią, jak inni na werbenę
Pięknie te Twoje trawki wyglądają w takich eleganckich fryzurach.

właśnie Kasia ja sobie to samo po cichutku myślę ... dlatego tam gdzie chcę ją wykopać zawiązałam jej kłosy żeby się tak nie siały wariaty

dziękuję bardzo ... a wiesz jaka ja jestem ciekawa Twojego przedogródka!!!!!!!!!!!! kibicuje cały czas
Własny kawałek ziemi i początkująca ogrodniczka ;) 08:07, 27 lis 2016

Do góry
U mnie stipa sieję się na potęgę. Obym nie klęła na nią, jak inni na werbenę
Pięknie te Twoje trawki wyglądają w takich eleganckich fryzurach.
Tu ma być ogród :) 11:41, 22 lis 2016

Do góry
natka098 napisał(a)

Ona zimuje?

Zastanawiam się kiedy się ją wysiewa. Podoba mi się bardzo.

Zależy jaka będzie zima i czy stipa rośnie w jakimś osłoniętym miejscu.
W ubiegłym roku jakieś 1/3 u mnie przezimowała, reszta padła.
Siałam około połowy marca, ale są dziewczyny, które robią to już z miesiąc wcześniej.
Tu ma być ogród :) 11:37, 22 lis 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Tak to jest stipa, sadzona późno z własnych sadzonek, późno zakwitła, ale za to do teraz wygląda ładnie.

Ona zimuje?

Zastanawiam się kiedy się ją wysiewa. Podoba mi się bardzo.
Tu ma być ogród :) 11:31, 22 lis 2016

Do góry
natka098 napisał(a)
Te piękne trawki to stipa?

Tak to jest stipa, sadzona późno z własnych sadzonek, późno zakwitła, ale za to do teraz wygląda ładnie.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies