A ile tych płatków naliczyłaś? Sprawdzając nazwę tej róży natknęłam się na różę polską, podobną również ale jej na żywo nie widziałam.
A jak myślisz jak była przyczyna, że w tym roku akurat znikł dzwonek?
Zastanawiam się nad przesadzeniem swojego, jaką wysokość u Ciebie osiągnął?
I jeszcze zapytam o te drobne białe kwiatuszki na fotce, co to jest?
Same pytania więc napiszę, że kupiłam pierwsze pomarańczowe kwiaty do ogrodu.
Wczoraj udało mi się zrobić parę zdjęć ogródka. Uwagę przyciągają przebarwiające się liście, głównie host. Ładnie to wygląda na tle mocnej zieleni rododendronów i iglaków.
tą rabatę planuję na wiosnę nieco zmienić - po pierwszej zimie wypadły wszystkie żurawki Citronele (lewa strona za klonem) coś im zjadło korzenie, padła też część tych zielono-brązowych. Ogólnie na wiosnę nic się tu nie dzieje. Chciałabym dodać coś kwitnącego tak aby w kwietniu kiedy już sezon rusza cieszyła oczy zwłaszcza, że jest blisko tarasu.
Założenie: ma być bardzo elegancko - kwiaty w kolorach bieli, różu i fioletu po czerń (tej kolorystyki staram się trzymać w kwestii kwiatowej w całym ogrodzie )
W telefonie mam kilka zdjęć ambrowców z sierpnia, więc może się przydadzą ambrowce były sadzone wiosną, więc myślałam, że w pierwszym roku za bardzo nie będzie ich widać, a tworzą ładne zielone kule.