Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

Kłopoty - problemy z trawnikiem 23:32, 13 sie 2012

Do góry
Danusia i Sebek, dziękuję Wam bardzo za zainteresowanie moim nieszczęsnym trawnikiem i dobre rady!
Wasze rady podniosły mnie na duchu i dały nadzieję, że trawnik nie jest jeszcze stracony, chociaż jak oglądam zdjęcia na Ogrodowisku to mam ochotę zapaść się pod ziemię . Jutro (niestety dopiero) się biorę do dzieła.

Kosiarka ma 7 stopni regulacji.Jak nastawić, żeby było "niezbyt krótko"? Topsin mam już zakupiony. Jeszcze tylko pytanie odnośnie florovitu. W sklepach pojawił się już nawóz jesienny. Mam zakupic zwykły (też jeszcze jest) czy już jesienny? Za dwa/trzy tygodnie będzie już druga połowa sierpnia.Chore źdźbła pojawiły się uż wcześniej zanim posypałam nawozem, więc na pewno nie wyglądają tak tylko od nawożenia.
Kiedyś będzie tu pięknie ... 23:30, 13 sie 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
Teraz to ja się wcale Ci nie dziwię czemu tak bardzo chciałaś wkleić zdjęcia - ale u Ciebie bujnie!!! Minęły prawie dwa miesiące od wizyty, a ja ogrodu nie poznałem

Sebku sama się dziwię, że tak obficie bujnęło aż się boję jak założę nawadnianie normalnie za płot wyjdę
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 23:29, 13 sie 2012

Do góry
Hortensja boska, ale widok Witka w różowym durszlaku jeszcze lepszy

A mnie zastanawia po co ktoś do Anglii - ba - do autobusu bierze durszlak?
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 23:24, 13 sie 2012

Do góry
Bogda napisał(a)

Seba - Ty to masz niewątpliwie rękę do kwiatów - i tych na rabacie i ciętych
Powodzenia na kursie

Czy mam rękę....mam - nawet dwie Ale sadzonki już mi jakoś nie wychodzą - chyba się oduczyłem

No ja właśnie się przymierzam do rozmnożenia limelightów, bo potrzebuję duuuuużo Ciekawe czy się uda

a propos limelight'ów to o ile mogę się wtrącić???niby najlepiej robić to w okresie zdrewniałych łodyżek, ale zerknijcie na to

http://forumogrodniczeoaza.pl/index.php/forum/49-hortensje/10883-rozmnazanie-hortensji-sadzenie-do-gruntu?limit=25&start=25

i teraz mam znak zapytania we łbie, czy tak można?

Super sposób i ten pomysł z węglem
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 23:23, 13 sie 2012

Do góry
Sebek napisał(a)

Powodzenia na kursie

Czy mam rękę....mam - nawet dwie Ale sadzonki już mi jakoś nie wychodzą - chyba się oduczyłem

No ja właśnie się przymierzam do rozmnożenia limelightów, bo potrzebuję duuuuużo Ciekawe czy się uda

Pewne jest ukorzenienie z odkładów, ale limelight zbytnią gibkością się nie szczyci Ale możesz spróbować

Tak jak ja przyginałam , to się połamały
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 23:21, 13 sie 2012

Do góry
Bogda - jak widać można - super, że to wkleiłaś - może spróbuję
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 23:17, 13 sie 2012

Do góry
arcobaleno napisał(a)

Powodzenia na kursie

a propos limelight'ów to o ile mogę się wtrącić???niby najlepiej robić to w okresie zdrewniałych łodyżek, ale zerknijcie na to

http://forumogrodniczeoaza.pl/index.php/forum/49-hortensje/10883-rozmnazanie-hortensji-sadzenie-do-gruntu?limit=25&start=25

i teraz mam znak zapytania we łbie, czy tak można?
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 23:16, 13 sie 2012

Do góry
arcobaleno napisał(a)

Powodzenia na kursie

Pewne jest ukorzenienie z odkładów, ale limelight zbytnią gibkością się nie szczyci Ale możesz spróbować
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 23:13, 13 sie 2012

Do góry
Sebek napisał(a)

Powodzenia na kursie

Tu dniem swym zmęczona przysiadam na chwilę 23:12, 13 sie 2012

Do góry
Witaj serdecznie Uwielbiam jak jest tak dużo donic i wszystko jeszcze tak cudnie rośnie
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 23:10, 13 sie 2012

Do góry
Sebek, jak Ty dbasz o ten swój ogród, podziwiam Cię! i jeszcze "po godzinach" o tyle ogrodowiskowych ogrodów... Chyba zgodnie z Twoją sugestią mam już mniejsce na hortensję

Ja też Ci życzę powodzenia za kierownicą!
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 23:09, 13 sie 2012

Do góry
anieszka napisał(a)
A może pamiętasz gdzie znajdę link jak zrobić ogród na dachu-śmietnika ??? jak u Danusi ??

To chyba będzie to

https://www.ogrodowisko.pl/watek/1066-zielony-dach-ekstensywny-na-smietniku-lub-innej-malej-budowli
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 23:08, 13 sie 2012

Do góry
kaisog1 napisał(a)

No, no Sebek co ja czytam! Prawko robisz! Super Będę kibicować I życzę Ci takiego egzaminatora jakiego ja miałam

Mam nadzieję, że gościu był w porządku???

Sebek ja byłam taka zorientowana jak nie wiem co.... Myślałam, że jeden błąd i dowiedzenia... Jechałam sobie po ulicy, facet mówi skręci pani w prawo, patrzę zielona strzałka, no to podjeżdżam, kierunek itd... skręciłam a facet do mnie, że się nie zatrzymalam a ja do niego, że się zatrzymałam.... facet na mnie spojrzał i jak nie huknie " pani jedzie dalej a nie się kłóci!". Zamknełam się natychmiast i jechałam
Dojechaliśmy do ośrodka, ja przekonana, że nie zdałam a on do mnie, że egzamin zaliczony i to na piątke z plusem a ja do gościa "ha ha ha to nie jest śmieszne" 5 minut mi udowadniał, że zdałam i że można popęłnić trzy błędy. Przeprosił mnie, że tak na mnie huknał ale się bał, że się zdenerwuję to nie będę jechała jak do tej pory.

To na prawdę niesamowita historia - będę się modlił, żeby mi się taki trafił
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 23:06, 13 sie 2012

Do góry
arcobaleno napisał(a)
Powodzenia na kursie

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 23:04, 13 sie 2012

Do góry
Sebek napisał(a)

No, no Sebek co ja czytam! Prawko robisz! Super Będę kibicować I życzę Ci takiego egzaminatora jakiego ja miałam

Sebek ja byłam taka zorientowana jak nie wiem co.... Myślałam, że jeden błąd i dowiedzenia... Jechałam sobie po ulicy, facet mówi skręci pani w prawo, patrzę zielona strzałka, no to podjeżdżam, kierunek itd... skręciłam a facet do mnie, że się nie zatrzymalam a ja do niego, że się zatrzymałam.... facet na mnie spojrzał i jak nie huknie " pani jedzie dalej a nie się kłóci!". Zamknełam się natychmiast i jechałam
Dojechaliśmy do ośrodka, ja przekonana, że nie zdałam a on do mnie, że egzamin zaliczony i to na piątke z plusem a ja do gościa "ha ha ha to nie jest śmieszne" 5 minut mi udowadniał, że zdałam i że można popęłnić trzy błędy. Przeprosił mnie, że tak na mnie huknał ale się bał, że się zdenerwuję to nie będę jechała jak do tej pory.
Pszczelarnia 23:03, 13 sie 2012

Do góry
Sadzonki lawendy - dla mnie wyższa szkoła jazdy

Pozdrowienia dla Hani
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:59, 13 sie 2012

Do góry
Po za tym jak nie zdam na pierwszym podejściem (cały czas się łudzę, że jednak się uda ) to będę miał pewność, że z najlepszymi kierowcami po prostu egzaminatorzy chcą pojeździć więcej niż jeden raz
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:56, 13 sie 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
I obiecane pływające dalie Większej miski nie mam, bo bardziej uroczo wyglądałyby z kilkucentymetrowym odstępem Ciekawe jak długo wytrzymają? Zrobię też tak z czerwonymi, ale na razie mam tylko dwa kwiaty, a potrzebuję trzy

Ja tak robię z różami i zdobią mi stół dłużej niż normalnie w wazonie
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:54, 13 sie 2012

Do góry
kaisog1 napisał(a)

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:53, 13 sie 2012

Do góry
Czy florystą to nie wiem Choć dzisiaj kupiłem 25 goździków - no nie mogłem się oprzeć cenie, bo jedyne 10 złotych!!! A jak pachną - hmmm

Cicho u mnie, bo w ogrodzie niewiele robię, bo całą sobotę lało, więc dzisiaj tylko trawę skosiłem, przyciąłem nożycami szpalerowymi kanty, bo straszne nieszczęście mnie spotkało - nóż do kantów mi się złamał!!! A trawy na kostce nie znoszę, więc tnę ręcznie... Aha - no i znalazłem czerwoną wstążkę - cisy już zawiązane, ale jeszcze zostały mi dwa kawałki wstążki i się zastanawiam co jeszcze przywiązać
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies