Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Wieloszka"

Ogród Magdalenka 22:15, 08 paź 2012

Do góry
noemi napisał(a)
Lenko , Izuś Kochane jesteście ... to tak cieszy ...co piszecie ... mi też się podoba, bardzo ...może jeszcze dojdą 3 kulki, Wieloszka poradziła ... ale gościu z plantacji nie odbiera, nie mogę się dodzwonić ...

nie odbiera ... hmmm ... może to i lepiej ... kulki dokulają się na wiosnę ... przynajmniej gdyby miały przemarznąć to nie u Ciebie ...
Ogród Magdalenka 22:10, 08 paź 2012

Do góry
Lenko , Izuś Kochane jesteście ... to tak cieszy ...co piszecie ... mi też się podoba, bardzo ...może jeszcze dojdą 3 kulki, Wieloszka poradziła ... ale gościu z plantacji nie odbiera, nie mogę się dodzwonić ...
Kiedyś będzie tu pięknie ... 21:07, 07 paź 2012

Do góry
Marzenko, pełnia lata, a nie żadna jesień w Twoim ogrodzie! Ależ jest czyściutko i wymuskanie! Podoba mi się bardzo, bardzo, bardzo!!!
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 21:01, 07 paź 2012

Do góry
Poczytałam o jesiennych przemyśleniach, zodiakalnych barankach, ulubionych stacjach radiowych, przebojach i.... zmianach avatarku, które mnie ominęły... buuu Ale przede wszystkim pooglądałam fantastyczne zdjęcia Twojego ogrodu, lekko tylko muśniętego powiewem jesieni... Jest bosko, jak zawsze!!!
Pozdrawiam Danusiu !
Ogród Magdalenka 21:48, 06 paź 2012

Do góry
Dziękuję że zaglądacie Kochane moje ......

... wisienka posadzona, zdjęcia jutro bo jeszcze trwa roszada w kulkach .... potrzebuję ze dwie, trzy kulki jeszcze .... Wieloszka pomaga mi w ich rozrzuceniu ... rozplenica wykopana, z dużą bryłą korzeniową, powinno być wszystko okej .... o ile w miejscu zebrinusa będzie dobrze wyglądała ....
... wisienkę widzę przez okno w kuchni ... bardzo mi się to podoba ...

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 20:48, 05 paź 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Byłam w Wawie padalo, wyjeżdżałam z Wawy słońce świeciło, do domu wróciłam padło i wichura... Wszystko lata po ogrodzie .... Buuuuuu .....
Pozdrawiam i trzymam meble na tarasie

Ciszę się, że już wróciłaś A ta wichura wieczorna była straszna... Powywracało mi donice przy garażu (te z technorattanu, ale obciążone), w ostatniej chwili złapałam wrzosy ze stołu tarasowego, a M.przesuwał meble tarasowe tak, żeby nie odfrunęły O wyglądzie ogrodu rano nie wspomnę - wszędzie pełno liści, gałęzi, kora zamiast na rabatach to na trawniku, kamieniach, podjeździe Nie zdążyłam sprawdzić, czy żadnych roślinek nie połamało... A u Ciebie były jakieś straty?

Tylko donicę mi wywróciło z kulą bukszpanową i bambusy cosik krzywe od wiatru.... Ale nic nie widać bo na podjeździe jak zwykle peeeeeełno drewna do kominka, ktore M zamówił ...
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 11:01, 05 paź 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Byłam w Wawie padalo, wyjeżdżałam z Wawy słońce świeciło, do domu wróciłam padło i wichura... Wszystko lata po ogrodzie .... Buuuuuu .....
Pozdrawiam i trzymam meble na tarasie

Ciszę się, że już wróciłaś A ta wichura wieczorna była straszna... Powywracało mi donice przy garażu (te z technorattanu, ale obciążone), w ostatniej chwili złapałam wrzosy ze stołu tarasowego, a M.przesuwał meble tarasowe tak, żeby nie odfrunęły O wyglądzie ogrodu rano nie wspomnę - wszędzie pełno liści, gałęzi, kora zamiast na rabatach to na trawniku, kamieniach, podjeździe Nie zdążyłam sprawdzić, czy żadnych roślinek nie połamało... A u Ciebie były jakieś straty?
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 10:55, 05 paź 2012

Do góry
Irenko, Julita, Aniu-asc, Monitka, Aniu-studio życzę każdej z Was takiej pogody, jakiej aktualnie najbardziej potrzebuje I dziękuję, ze zaglądacie choć nic ciekawego-ogrodowego się u mnie nie dzieje
Ogrodnik mimo woli 13:09, 04 paź 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Dobrze, że są te przewy na kawę Ja też w przerwie zajrzałam do Ciebie Fajnie było przejść się z rana po takim mokrym i pięęęęknym ogrodzie nie mocząc przy tym nogawek spodni Pozdrawiam Aniu

Ty byłsś u mnie, a ja u Ciebie, tyle, że ja śladu nie zostawiąłm...bo szukałąm pisma obrazkowego..a tam tego nie było
A to mój gość obserwuje rybki..

Niewielki kawałek wsi pośrodku lasu 10:46, 04 paź 2012

Do góry
aga_pe napisał(a)

Aga ,podoba mi się koncepcja nasadzeń , tak jak radzi Wieloszka ...wrzosy podobają mi się sadzone pasami ....pas jednego koloru i następny pas innego koloru .....itd.

buziaki

to koniecznie robię obwódkę z bukszpanu. A z tą prostą linią w moim ogródku to tak srednio....lubię bardziej rozczochranie

rozczochrane też fajnie , tylko większymi plamami jednego koloru będzie fajnie.... nie znam się na tym do końca, ale , żeby sadzić plamami to zapamiętałam
Niewielki kawałek wsi pośrodku lasu 10:34, 04 paź 2012

Do góry
noemi napisał(a)
Aga ,podoba mi się koncepcja nasadzeń , tak jak radzi Wieloszka ...wrzosy podobają mi się sadzone pasami ....pas jednego koloru i następny pas innego koloru .....itd.

buziaki

to koniecznie robię obwódkę z bukszpanu. A z tą prostą linią w moim ogródku to tak srednio....lubię bardziej rozczochranie
Niewielki kawałek wsi pośrodku lasu 10:30, 04 paź 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)

W końcu jakieś fotki Rozchodniki pięknie wyglądają o tej porze roku. A ta trawka na zdjęciu powyżej to turzyca palmowa? Świetna jest!

Aga, nie wiem co to za trawa. Mam sporo roslin, których nazw nie znam
Ale faktycznie, ładnie się ta trawka prezentuje

No to na wiosnę jadę po bukszpany jak mi nie wykupiłyscie wszystkich . W tym roku już się nie wyrobię z sadzeniem. Do końca października mam grafik napięty na maksa
Niewielki kawałek wsi pośrodku lasu 10:29, 04 paź 2012

Do góry

buziaki
Ogrodnik mimo woli 10:08, 04 paź 2012

Do góry
Dobrze, że są te przewy na kawę Ja też w przerwie zajrzałam do Ciebie Fajnie było przejść się z rana po takim mokrym i pięęęęknym ogrodzie nie mocząc przy tym nogawek spodni Pozdrawiam Aniu
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 10:00, 04 paź 2012

Do góry
asc napisał(a)
No to zima zapowiada sie obiecująco..... nowe inspiracje....... doczekać sie nie moge Jeszcze kilka fragmentów mam do zainspirowania w ogrodzie...... może i ja coś raz z robię z planem w garści, a nie na żywioł

Eeeee tam, Aniu wtedy nie byłabyś sobą A to właśnie ten żywioł, to Twój znak rozpoznawczy
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 09:59, 04 paź 2012

Do góry
Przy takiej pogodzie aż żal mnie ściska, że nie mogę w ogrodzie nic zrobić.... Ale pięknie jest, to prawda
Miłego dnia
Niewielki kawałek wsi pośrodku lasu 09:02, 04 paź 2012

Do góry
aga_pe napisał(a)
a tu mam właśnie problem. Nie wiem czy robić bukszpanowe półkole, czy może posadzić wrzosy?

Bukszpanowe półkole! A wrzosy posadziłabym/dosadziłabym gęsto w tym miejscu pomiędzy rozplenicą a tym pięknym gęściutkim iglakiem (tym srebrzysto-niebieskim). O w to miejsce na fotce poniżej, tam gdzie juz są białe i fioletowe wrzosy.
Niewielki kawałek wsi pośrodku lasu 08:54, 04 paź 2012

Do góry
aga_pe napisał(a)

W końcu jakieś fotki Rozchodniki pięknie wyglądają o tej porze roku. A ta trawka na zdjęciu powyżej to turzyca palmowa? Świetna jest!
Ogród z perspektywą na przyszłość 08:48, 04 paź 2012

Do góry
Udanego wyjazdu i zakupów! Pozdrawiam
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 08:28, 04 paź 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Jestem, odwiedziłam trzy ogrody w Niemczech, dwa centra ogrodnicze (jedno w Holandii, drugie w Niemczech) i chyba 6 ogrodów holenderskich, ale niektóre tak niesamowicie rozmaite, że inspiracji na całą zimę nam dostarczę
Pozdrawiam gorąco odwiedzających w ten bury dzień. W Holandii było piękne słoneczko, a podobno od dziś miało lać. Udało się nam
Najniżej byliśmy 1 m n.p.m.

Ależ mieliście fantastyczny wypad I te zakupy!!! Czekamy na holenderskie inspiracje, czekamy
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies