Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Niewielki kawałek wsi pośrodku lasu

Niewielki kawałek wsi pośrodku lasu

blacksacrum 09:47, 03 paź 2012

Hej wszystkim! Jestem tu nowy. Miło mi Was poznać. Przeglądałem zdjęcia Waszych ogrodów - jestem pod wrażeniem, są zadbane i przemyślane. Ostatnio chciałem zakreślić wyraźną linię oddzielającą trawnik od ziemi, jakoś ciężko było mi zrobić to szpadlem i kupiłem płetwe do darni. Świetna sprawa - bardzo dobrze zrobiona. Długo szukałem po sklepach takiej rzeczy, podobno w Castoramie kiedyś się pojawiły, ale teraz już nie ma.

Wieloszka 08:54, 04 paź 2012

aga_pe napisał(a)

W końcu jakieś fotki Rozchodniki pięknie wyglądają o tej porze roku. A ta trawka na zdjęciu powyżej to turzyca palmowa? Świetna jest!
Wieloszka 09:02, 04 paź 2012

aga_pe napisał(a)
a tu mam właśnie problem. Nie wiem czy robić bukszpanowe półkole, czy może posadzić wrzosy?

Bukszpanowe półkole! A wrzosy posadziłabym/dosadziłabym gęsto w tym miejscu pomiędzy rozplenicą a tym pięknym gęściutkim iglakiem (tym srebrzysto-niebieskim). O w to miejsce na fotce poniżej, tam gdzie juz są białe i fioletowe wrzosy.
noemi 10:29, 04 paź 2012

Aga ,podoba mi się koncepcja nasadzeń , tak jak radzi Wieloszka ...wrzosy podobają mi się sadzone pasami ....pas jednego koloru i następny pas innego koloru .....itd.

buziaki
aga_pe 10:30, 04 paź 2012

Wieloszka napisał(a)

W końcu jakieś fotki Rozchodniki pięknie wyglądają o tej porze roku. A ta trawka na zdjęciu powyżej to turzyca palmowa? Świetna jest!

Aga, nie wiem co to za trawa. Mam sporo roslin, których nazw nie znam
Ale faktycznie, ładnie się ta trawka prezentuje

No to na wiosnę jadę po bukszpany jak mi nie wykupiłyscie wszystkich . W tym roku już się nie wyrobię z sadzeniem. Do końca października mam grafik napięty na maksa
aga_pe 10:34, 04 paź 2012

noemi napisał(a)
Aga ,podoba mi się koncepcja nasadzeń , tak jak radzi Wieloszka ...wrzosy podobają mi się sadzone pasami ....pas jednego koloru i następny pas innego koloru .....itd.

buziaki

to koniecznie robię obwódkę z bukszpanu. A z tą prostą linią w moim ogródku to tak srednio....lubię bardziej rozczochranie
Milka 10:35, 04 paź 2012

i ja też podziwiam i juz wiem, że też chyba źle posadziłam wrzosy, pomieszałam kolory
Trawa super!...chwastów nie widać
aga_pe 10:45, 04 paź 2012

Irenko bo robiłam zdjęcia tam, gdzie ich nie ma
noemi 10:46, 04 paź 2012

aga_pe napisał(a)

buziaki

to koniecznie robię obwódkę z bukszpanu. A z tą prostą linią w moim ogródku to tak srednio....lubię bardziej rozczochranie

rozczochrane też fajnie , tylko większymi plamami jednego koloru będzie fajnie.... nie znam się na tym do końca, ale , żeby sadzić plamami to zapamiętałam
aga_pe 11:34, 04 paź 2012

mam nadzieję, że jak się rozrosną lepiej będzie je widać. Oczywiscie jeszcze muszę dokupić sporo sztuk, tak jak mówisz w tych samych kolorach. Jeszcze nie przywykłam do zakupów hurtowych.....zamiast 15 to 150 trza kupować