Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część II

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II

Milka 20:24, 07 paź 2012

Gardenarium napisał(a)
Dzięki temu jestem na bieżąco, nawet z Sebkiem mamy ulubiony przebój To miłe wiedzieć że człowiek nie jest staromodny

Danusia, daj link do ulubionego utworu, który i Sebka ulubiony...w końcu ta pogoda pozwala ciut posłuchac muzyki
Milka 20:35, 07 paź 2012

mam...oglądam i słucham..Loreen..,,Euphoria"
znam i l lubię, klimat!!!!!
malwes 20:37, 07 paź 2012

To ja słucham i RMF i Eski i Złotych i jeszcze Radia W-wa. W praktyce wygląda to tak, że jadę do pracy i pstrykam co jakiś czas z jednego do drugiego.

Ja również trzymam kciuki za realizację planów i marzeń. Wielokrotnie się przekonałam, że jak sobie coś postanowimy albo wymarzymy, to choćby mało realne, ale się spełnia. Ja tak kiedyś miałam z pierwszym w życiu wyjazdem do Anglii. Zaczytywałam się w przygodach Sherlocka Holmesa i moim największym marzeniem było znaleźć się przy Baker Street 221B. Ale wtedy finansowo i ze względu na ograniczenia celne to nie było realne. Ale w przeciągu 2 lat marzenie się spełniło. Teraz jak bywam w Londynie wracam w to miejsce za każdym razem przypomnieć sobie tę determinację i tę późniejszą radość z realizacji marzenia. Potem podobnie miałam z dostaniem wymarzonej pracy itp.

Ale z kolei mam też takie wrażenie, że nie da się uciec od martwienia się dniem codziennym. Czasem sobie myślę, że powinnam się cieszyć każdym dniem - tym, że dzieci są i są zdrowe, tym, że my z mężem jesteśmy zdrowi i że mamy siebie. Ale to wcale nie jest takie łatwe, bo codzienność składa się z tych właśnie drobiazgów które nas pochłaniają i zwykle martwią. Najważniejsze to zachować dobre proporcje: dać szansę marzeniom i planom, ale też znaleźć czas na dostrzeganie tego co jest obecnie.

A co do bycia dobrym człowiekiem - staram się być i też wierzę w to, że to jacy jesteśmy wraca do nas potem w tym, jak inni nas traktują. Ale mam też taką smutną obserwację, że ludzie niestety nie są wcale aż tak życzliwi jakby się wydawało i często jak traktujemy ich dobrze, to nie doceniają tego tylko wykorzystują nas. Ja wprawdzie zawsze się na to nabieram i zwykle potem jest mi przykro, że kolejny raz jestem wykorzystana ale nie umiem inaczej. Niemniej jednak trzeba być też kutym na cztery nogi....
kasik778 20:38, 07 paź 2012

dajana napisał(a)

Baran
Danusiu tu sa same barany zobacz na moim watku ile baranów i ja tez baran 11.04 i chyba wszyscy z ADHD

Kondzio urodziłeś się w tym samym dniu co mój małżonek .,ja jestem rak choć na imię mam Danusia Znam wielu baranów i każdy jest inny .Mój m to powolniak i raczej leniuszekADHD przypisała bym sobie i mojemu starszemu synowi (równiez rak) Nie wierzę w znaki zodiaku.Pozdrawiam wszystkie barany

jako, że ja też baran to i pozdrawiam gorąco inne baranki
dajana 20:42, 07 paź 2012

Gardenarium napisał(a)

Danusiu...i tak w tym...wszystkim..ty jesteś najważniejsza

może leci kiczem postkomunistycznym...ale..
http://www.youtube.com/watch?v=Ur3mBn0rIt4&feature=related

Z rozrzewnieniem wysłuchałam, choć kiedyś ignorowałam tę piosenkę, teraz podchodzę do niej inaczej

Pozwolę sobie również zadedykować ci coś na czasie Danusiu .Z polskich wykonawców kocham go najbardziej .Może zbyt rzadko dodaję wpisy ale nieustannie czytam i czerpię wiedzę z twojej pracy .Awatar podoba mi się każdy ale największy sentyment mam do pierwszego kiedy weszłam na Ogrodowisko,,ten z koszyczkiem w dłoniach .Cóż można napisać Mistrzyni ? Twój ogród Danusiu podziwiam nieustannie ale po inne doznania pędzę do ogrodu babci Jasi .Trudno mnie z niego wyciągnąć ,jeszcze trudniej mi napisać z jakiego powodu .tak ogromnym sentymentem go darzę Pozdrawiam z całego serca i ciebie i babcie Jasię . Link nie jest aktywny nie wiem dlaczego http://www.youtube.com/watch?v=GiMQgvfYSks
dajana 20:44, 07 paź 2012

A jednak jest aktywny Miłego wieczoru pomimo deszczu On tez ma swój urok jak każda pora roku
Milka 20:48, 07 paź 2012

a jak tu u Danusi juz tak o znakach piszemy...to ja jestem klasyczna Panna o imieniu Irena, a to w skrócie brzmi
Bogini pokoju... a jako Panna, nieustannie muszę tylko pracować, czy to nie nudy?!
dajana 20:59, 07 paź 2012

Irenko zależy jaką pracę się wykonuje,,,jeśli się ją lubi to nie są nudy ,,praca rozwija ,uszlachetnia dodaje człowiekowi wartości i nadaje sens życiu Jeśli zmuszasz się do niej to męczarnia . Bogini pokoju? Przydałaby mi się taka w wielu przypadkach życiowych .
Wieloszka 21:01, 07 paź 2012

Poczytałam o jesiennych przemyśleniach, zodiakalnych barankach, ulubionych stacjach radiowych, przebojach i.... zmianach avatarku, które mnie ominęły... buuu Ale przede wszystkim pooglądałam fantastyczne zdjęcia Twojego ogrodu, lekko tylko muśniętego powiewem jesieni... Jest bosko, jak zawsze!!!
Pozdrawiam Danusiu !
Sebek 21:05, 07 paź 2012

irena_milek napisał(a)

Dzięki temu jestem na bieżąco, nawet z Sebkiem mamy ulubiony przebój To miłe wiedzieć że człowiek nie jest staromodny

Danusia, daj link do ulubionego utworu, który i Sebka ulubiony...w końcu ta pogoda pozwala ciut posłuchac muzyki

Szczerze to ja mam kilka ulubionych piosenek - ale tą także bardzo lubię - jest w czołówce