Ale wiosna szaleje u Ciebie moja magnolia Susan pokazuje kolorek, ale do pełnego rozkwitu hoho.. może na święta będzie gwiazdorzyć kto ją wie a Twoje świecą cudownie
A jak magnolia na boki się rozrosnie to też da rady kosić pod nią? Pytam bo moje mocno na boki juz poszły i od zeszłego sezonu od dołu tnę, a w tym to muszę ją zawęzić nawet
Właściwie powinnam pisać "trawnik" bo to masakra . Magnolii pączki rosną z godziny na godzinę a tu zimnicę zapowiadają.
Lecę zaraz coś skrobnąć u Ciebie, widziałam ciski kupione. Podglądałam w ciągu dnia ale czasu nie było pisać
Forsycje.
Magnolia gwiaździsta też kwitnie.
Śnieżniki.
Rabaty jeszcze jak golasy.
W lasku też jeszcze łyso, ale widać wychylone noski host,konwalii,lilii.Za tydzień roślinki "podskoczą".
Mam nadzieję, ze magnolia nie będzie przemarzać i kwiaty zobaczę. Na tej rabacie posadziłam całą serie róż Rokoko. One takie filigranowe,powinno fajnie wyglądać. Rabatę mogę sobie poszerzać
Gdzieś widziałam, że jak nie kwitną i da się im nawóz, to wzmacniają się cebule i za rok powinny kwitnąć, ale wiecie ja to, tu zobaczę, tam przeczytam, coś pomylę