Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W moim małym ogródeczku - Dorota

W moim małym ogródeczku - Dorota

anpi 10:57, 16 kwi 2019

Ty Dorotko jak zwykle pierwsza z dekoracjamiOczywiście piękne i oryginalne!Przynajmniej mamy się czym inspirować -ci co robią na ostatnią chwilę
Szykuje się przyjemny kącik kawowyA jak tam jest najcieplej ,to będzie mrożona popijana na leżaczku...!?
Dorota123 11:10, 16 kwi 2019

anpi napisał(a)
Ty Dorotko jak zwykle pierwsza z dekoracjamiOczywiście piękne i oryginalne!Przynajmniej mamy się czym inspirować -ci co robią na ostatnią chwilę
Szykuje się przyjemny kącik kawowyA jak tam jest najcieplej ,to będzie mrożona popijana na leżaczku...!?
Dziękuję za miłe słowa. Ten placyk jest lekko owalny można będzie tam nawet wypoczywać na leżąco. Właśnie kupiłam sobie świetną leżankę ogrodową z kółkami. Będę mogła przeciągnąć ją z łatwością w każde miejsce. Na razie jeszcze w pudle nie złożona, ale już nie długo.

ewsyg 11:19, 16 kwi 2019

Dorotko, dekoracje jak zwykle bardzo gustowne. Magnolia mega piękna. U mnie też narcyzy nie chcą rosnąć. Tulipanów z roku na rok coraz mniej. Placyk zawsze się przyda, będzie gdzie kawusie wypić i przybrązowić ciałko.
Pozdrawiam świątecznie
sylwia_slomc... 12:57, 16 kwi 2019

No to teraz z wiankiem poleciałaś Takiego to do tej pory nikt nie zrobił cudny jest
Pola 14:07, 16 kwi 2019

Cegiełkowy placyk, oj to ja bardzo lubię fajnie będzie następne miejsce do leżenia lub siedzenia.
U mnie kilka takich miesc, następne się tworzy. Nie lubię ogrodów gdzie nie ma miejsc do siedzenia i podziwiania ogrodu
Czekam na finał.
Dorota123 21:01, 16 kwi 2019

ewsyg napisał(a)
Dorotko, dekoracje jak zwykle bardzo gustowne. Magnolia mega piękna. U mnie też narcyzy nie chcą rosnąć. Tulipanów z roku na rok coraz mniej. Placyk zawsze się przyda, będzie gdzie kawusie wypić i przybrązowić ciałko.
Pozdrawiam świątecznie
Dziękuję za miłe słowa Mam jedne tulipany fioletowe pełne, których co rok jest więcej, ale nie mam pojęcia jaka nazwa. Oby nie zapeszyć, bo u sąsiadki wczoraj nornice pozjadały cebulki, a tulipany zwiędły.

Dorota123 21:14, 16 kwi 2019

sylwia_slomczewska napisał(a)
No to teraz z wiankiem poleciałaś Takiego to do tej pory nikt nie zrobił cudny jest
Dziękuję Sylwio, szwagier ma mnóstwo drobiu, więc zamówiłam sobie piórka z kropeczkami z perliczki. Myślałam o takich małych piórkach, a on stwierdził, że najładniejsze są te duże. Jak je dostałam nie miałam pojęcia co ja z nich mogę zrobić, no i powstał wianek.

Rejzi 21:17, 16 kwi 2019

Jak kolorowo i bujnie
Czy ty masz może Clematis montana Rubens? Polecasz? Szybko rośnie?
Dorota123 21:24, 16 kwi 2019

Pola napisał(a)
Cegiełkowy placyk, oj to ja bardzo lubię fajnie będzie następne miejsce do leżenia lub siedzenia.
U mnie kilka takich miesc, następne się tworzy. Nie lubię ogrodów gdzie nie ma miejsc do siedzenia i podziwiania ogrodu
Czekam na finał.
Trochę się przeliczyłam z ilością posiadanej kostki, więc musiałam rozebrać lamówkę. Teraz dojdą mi kolejne kanciki do roboty. W miejscu gdzie robię ten placyk najszybciej wysycha trawa i tracą rabaty na wyglądzie.

Dorota123 21:34, 16 kwi 2019

Rejzi napisał(a)
Jak kolorowo i bujnie
Czy ty masz może Clematis montana Rubens? Polecasz? Szybko rośnie?
Mam go w dwóch miejscach i polecam, szybko rośnie. W tej chwili wypuszcza młode pędy i od razu są zawiązki z pączkami. To jeden z wcześnie kwitnących. Nie mam obecnie zdjęć z nim, ale wkrótce będzie robił za gwiazdę na rabacie. Cieszę się, że Ci się u mnie podoba.