Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród w Klein Kottorz 20:03, 30 cze 2023

Do góry
Wstawiam jeszcze kilka zdjęć różanego ogrodu.

Ogrod nad bajorkiem 19:49, 30 cze 2023

Do góry
Ogrod nad bajorkiem 19:48, 30 cze 2023

Do góry
Ogrod nad bajorkiem 19:45, 30 cze 2023

Do góry
Ogrod nad bajorkiem 19:42, 30 cze 2023

Do góry
pare deszczowych fotek, bo u nas znowu pada

Moje miejsce na ziemi -początek 19:40, 30 cze 2023

Do góry
edi75 napisał(a)

Są korzonki...zobaczymy co dalej Limelight

Super.

Pachnący różami, malowany bylinami 19:38, 30 cze 2023

Do góry
Aniu, pokaż swoją Soul. Ja tez lubię ten kolor. Dlaczego nie chcesz mieć basenu tutaj gdzie mieszkasz? Wydaje mi się, że masz dość dużą działkę.

Ewuś, wystarczy 4m2. Ja mam basen 3,8 m średnicy. Są też mniejsze. Długo się nad nim zastanawiałam, ale pogoda tak się zmieniła, lata są gorące, basen chyba jest zasadny.
Bardzo lubię róże, ale to już chyb a wszyscy zauważyli jeszcze nie wszystkie zakwitły.

Gosiu, to kupujesz różę Solu?. Ja chyba dokupię dwie Astrid Grafin von Hardenberg. To też świetna róża.

Żeby nie było, że tylko róże goszczą u mnie w ogrodzie. Mam jeszcze do zrobienia jedną rabatę. Zamówiłam kilka roślinek i to nie są róże

Dzisiaj dostałam paczkę z roślinkami. Nawet fajne sadzonki.

Driakiew gołębia 'Barocca'

Dzwonek skupiony 'Alba'

Dziewanna mieszańcowa 'Plum Smokey'

Dzwonek skupiony 'Emerald'

Miskant chiński 'Boucle'

Kocimiętka kubańska Neptune 'Bokratune'

Palczatka miotlasta 'Twilight Zone'

Piórkówka japońska 'Moudry'

Turzyca włosista 'Amazon Mist'

Ostróżka Magic Fountain 'Pure White'

Szałwia omszona 'Caradonna'

Tojeść ciemnopurpurowa 'Beaujolais'

Wietlica japońska 'Crested Surf'

Moje miejsce na ziemi -początek 19:24, 30 cze 2023

Do góry

Magical Candle
Moje miejsce na ziemi -początek 19:22, 30 cze 2023

Do góry

Są korzonki...zobaczymy co dalej Limelight
Ania na Żuławach 18:55, 30 cze 2023

Do góry
Kiedy pada deszcz, koty się nudzą

Małymi krokami-Ogród Wioli 18:53, 30 cze 2023

Do góry
Naprawdę pretty te jeżówki Pretty parasols

W szerszym kadrze
Ania na Żuławach 18:39, 30 cze 2023

Do góry
W Gdańsku lało, że drogi nie było widać. U mnie też w końcu porządnie podlewa

Inna zieleń od razu się zrobiła

Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka 18:27, 30 cze 2023

Do góry
Judith napisał(a)
Chwilę człowieka nie było w domu, a tu nowe małżonkowe dzieło, które dopełniło obraz tarasu

Ale profeska! Wow. Tego by się chyba nie dało robić zawodowo. To jest takie wycackane, że mucha nie siada.
Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną 18:17, 30 cze 2023

Do góry
Rojodziejowa napisał(a)

Zaczynają Pashminy

Co to za trawa z Pashminami? Rozplenica, sesleria jesienna czy jeszcze coś innego? Super ta rabata!
Ogród pod lasem 18:06, 30 cze 2023

Do góry
UrsaMaior napisał(a)

Wyrósł i nie kwitnie. Widzę, że ma zbyt sucho Obok, po drugiej stronie ścieżki jest florida, który ma jeszcze więcej cienia i nie grymasi. Mam fotę z zeszłego roku, po prawej to on, a po lewej widać kwiatki floridy.

Moje derenie majà bardzo sucho i kwitną
Nawet niespecjalnie podlewam
Kousa w 4 roku mi zakwitł bo takiego kupiłam
Dopiero jsk był juz bardzo duzy
Ty chyba niecierpliwa jesteś
Daj mu żyć, ledwo się zakorzenił a tu znowu przeprowadzka…
Choroby i szkodniki buków - buk, Fagus 17:48, 30 cze 2023

Do góry
Poradźcie co się dzieje z moim bukiem purple fontain liście opadły, wygląda jakbay usychał, czy przyczyną może być glina, co prawda nawiozłam ziemi ok 40 cm na podwyższenie terenu ale pod spodem jest 28m gliny?
Dodam jeszcze, że przesadziła go w zeszłym roku z innej działki i nic się nie działo a w tym roku wyraźnie marnieje.
I kolejny mój buk nie pamiętam nazwy może ktoś zidentyfikuje, też rośnie nie najlepiej nie ma listków na wszystkich gałązkach co może by za przyczyna?
Cis - Taxus 16:54, 30 cze 2023

Do góry
Czy to normalne zachowanie cisa po posadzeniu do gruntu?
Na początku gdy pierwszy raz zobaczyłam te uschnięte gałązki to je oberwałam, ale pojawiają się nowe…

Posadzone były w ziemi uniwersalnej wymieszanej z istniejącym podłożem.

Ogród w malinówkach 16:28, 30 cze 2023

Do góry
Patrycja_KG_Lu napisał(a)

Nie wiem czy dobrze zrozumiałam opis. Pozostałe rabaty mają wstawione krawężniki w narysowanej przeze mnie niebieskiej linii? Czy tam gdzie znak zapytania to jest ta zasuwa?

Osobiście lubię jak się linie w ogrodzie nie rozjeżdżają. Zrobiłabym wszystkie rabaty żywopłotów z krawężnikiem. Czy do środka kamień czy kora to już nie podpowiem. Nie mniej raczej nie słyszy się o historiach by kora w prowadnicach uszkodziła mechanizm otwierania bramy. Piach i kurz z drogi to chyba gdyby były kamyczki to by mógł osiadać i tak akurat na prowadnicach. Jeśli zasuwa jest tym znakiem zapytania to pomalowałbym ten beton na kolor krawężnika lub kory, która będzie w rabacie, by tak się nie rzucał w oczy lub postawiłabym coś symetrycznie po obu stronach (na zasuwie i u Ciebie na rabacie), coś co można przestawić w razie potrzeby dostępu.
Zgadza się. Niebieska kreska to linia krawężników. Wzdłuż całego ogrodzenia, oprócz tego środka za skrzynką gazową (foto). Zabrakło tu kilku sztuk.
Jeśli chodzi o zasuwki to są w miejscu tych drewnianych palików. Zasuwka brata mija się z planowanym krawężnikiem, moja nie. Ale kombinuję, czy nie da rady jej przesunąć. Brakuje kilka cm. A ja jestem uparty
Ten znak zapytania to beton podtrzymujący krawężnik. Ziemia będzie dosypana.
Ptasi gaj 16:02, 30 cze 2023

Do góry
Kasiu Bardzo ładnie kwitnie.

Też mam novalis, ale w tym roku mało pędów wypuściła mam nadzieję, że drugie kwitnienie będzie lepsze.
Jestem w połowie obcinania zwiędłych kwiatow roz. Muszę przycinać bo wszystko w kamyczki leci. Od razu pielilam. Mam dużo rozgwiazdnicy to cholerny chwast cienki korzeń a pajęczyna na wierzchu.

Nie wiem co robić z przekwitłymi ciemiernikami czy je przycinać. Mają liście duże niektóre jeszcze kwiaty

Ogród pod lasem 15:16, 30 cze 2023

Do góry
UrsaMaior napisał(a)
A tak poza tym, to wrzucam cudną zieleń miejską, aż dałam po hamulcach, żeby opstrykać. Niby nic, ale borze szumiący jakie to robi wrażenie!
Voila:

no to to normalnie muszę zacytować świetna mieszanka i moja upragniona wysokość łąki, której nigdy nie będę miała. Moja łąka sięga pod pachę
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies