Ogrodowe wariacje
12:06, 28 paź 2023
Zdjęcie jak z katalogu, perfekcyjny kadr, można patrzeć bez końca... Niesamowicie to skomponowałaś. Taras marzenie 
Tort pychota, prawdziwie jesienny
Moi synowie są pomiędzy twoją Córcią, 21, 23 
Zawsze robię im dwa torty w lipcu.
Ja też jestem jesieniarą
Lubię wrzesień, październik, uwielbiam listopad a grudzień to wiadomo
Pogoda nas rozpieszcza, mam teraz więcej energii niż w upalne dni. Choć bywa moment, że śpię i śpię 
Myślę nad drzewem na twoją zieloną ścianę... Po latach z bordowymi liśćmi moim top jest nadal buk. Kolumnowy albo Fountain dla odważnych
No i klony, to wiadomo 
Z zielonych najzdrowszym u mnie jest buk Dawyck gold (mimo nazwy gold, jest bardziej zielony, pięknie się przebarwia).
I miłorząb - należy do iglastych - ale dla mnie to liściaste drzewo
Uwielbiam! Teraz kupiłabym w formie naturalnej, ja mam kulę na za niskim pniu.
Z drzew których nie mam podoba mi się ambrowiec i grujecznik - też w klasycznej, naturalnej odsłonie.
Tulipanowiec, grab, pissardi, umbra, wiąz - nie kupiłabym ponownie.
Klony tnie Madzia, jestem ciekawa ich formy za kilka lat.
Po latach stwierdzam, że drzewa cięte bywają kłopotliwe, ponieważ nadmiernie przyrastają.
Powinnam podcinać je w sierpniu, ale jest to kłopotliwe ze względu na busz na rabatach.
No i gałęzie spadają cięższe bo z liśćmi.
Pozdrawiam Anetko
kiedyś bardzo często podczytywałam twój wątek, potem gdzieś mi umknął, a i ja rzadziej bywałam na forum.
Tort pychota, prawdziwie jesienny
Zawsze robię im dwa torty w lipcu.
Ja też jestem jesieniarą
Myślę nad drzewem na twoją zieloną ścianę... Po latach z bordowymi liśćmi moim top jest nadal buk. Kolumnowy albo Fountain dla odważnych
Z zielonych najzdrowszym u mnie jest buk Dawyck gold (mimo nazwy gold, jest bardziej zielony, pięknie się przebarwia).
I miłorząb - należy do iglastych - ale dla mnie to liściaste drzewo
Z drzew których nie mam podoba mi się ambrowiec i grujecznik - też w klasycznej, naturalnej odsłonie.
Tulipanowiec, grab, pissardi, umbra, wiąz - nie kupiłabym ponownie.
Klony tnie Madzia, jestem ciekawa ich formy za kilka lat.
Po latach stwierdzam, że drzewa cięte bywają kłopotliwe, ponieważ nadmiernie przyrastają.
Powinnam podcinać je w sierpniu, ale jest to kłopotliwe ze względu na busz na rabatach.
No i gałęzie spadają cięższe bo z liśćmi.
Pozdrawiam Anetko