Najwiekszą rewolucję zrobiłam jednak na rabacie koktajlowej - pozostawiłam same róże i fiolety i dosadziłam wrzosów - Agatko zapatrzyłam sie na to Twoje wrzosowisko!
Dzis cudny dzień, choc za zafucana - wziełam więc urlopik by sie kurować. Za to słoneczko mnie wygrzało i juz mi lepiej i humorek mam cacany
Kilka wrzucam więc słonecznych fotek. W ogrodzie przez ostatnie 2 tyg bardzo mało robiłam - bo szkoła, komunia, dodatkowe zajęcia, wywiadówki i Bóg wie co jeszcze...
Ale cos tam zrobiłam ostatnio - np przesadziłam pierisa obok trzmieliny na patyku a wysadziłam stamtad liliowce bo słabo tu kwitły
Tu dosadziłam kilka trawek
Coś mnie dzisiaj powaliło, wyszłam wcześniej z pracy ale nie mogłam oprzeć się pokusie
Okrywowa sea foam bardzo długo trzyma kwiaty
taki się kwiatek zaplątał
Jeszcze 2 godziny i będę mogła pracować bez szarpaniny .. bez telefonów, skakania z tematu na temat i emailii w ilości strasznej... dawno nie cieszyłam się tak na weekend
Idę po skarpetki, bo zmarzłam w nogi... jest jesień Brrrrrr
Trawy pokazują, że są też na rabacie ozdobą
na razie jeszcze małe bo jednoroczne, ale postarają sie w przyszłym roku
listki ML
M. Ballerina
M.Rot silber
I mało co widoczny Posejdon. Na razie cieniutki, podwiązany pomarańczową tasiemką by wiatr go nie złamał, ale będzie gigantyczny. Czekam, by się porządnie rozrósł.
Gosiu mam floxa- jako jedna z niewielu roślin, którą umiałam zidentyfikować:
Potwierdzam, że przerzedza się nieładnie i generalnie nie porywa mnie zupełnie. Może jak kwitnie jest urocza, ale później "o taka o"..
Irga:
i tu piszę do HAni, Nett i generalnie zwolenniczek tego pomysłu
Ja jej nie lubię. Z tego samego powodu, co nie mogę się przekonać do tawuł- kojarzą mi się z miejską zielenią
No a jakieś trawy przy się nie przewieszały? Bo chyba bardziej do mnie efekt przewieszenia niż zasłonięcia przemawia...
Będę bardzo zaskakująca, jak powiem, że to połączenie mi się podoba?
HAniu ja mam na samej półce ponad 60 sadzonek lawendy. To chyba za dużo jak na przytarasową? (a tak w ogóle, to która to?)
Żywotniki wyglądają jak tuje. Ja kocham tuje- inaczej. Do tej pory nie wierzę, że mam je dobrowolnie na okularowej....
Cała reszta roślinek (oprócz irgi) mi się bardzo podoba!
Olga tez mam coś a'la irga- coś tam "chińskie". Ja to bardzo lubię- tzn. podoba mi się, ale problem który opisałaś znam dokładnie. Potwierdzam!
Jałowce...ja wysyłam tych Delikwentów do jałowcowego nieba. I znowu mam złe skojarzenie- skarpa, agro włóknina, wycięta dziura i w wyciętej dziurze jałowiec...