Przeleciałam wzrokiem moje, wprawdzie troszkę już po ciemku ale pasuje tylko jedna- Dolly ( bardzo charakterystyczne mocno ząbkowane i pofalowane liście w jasnym odcieniu zieleni, kwiatostan powinien być troszkę dłuższy ale to młody krzew i o niczym to nie przesądza , moja jeszcze w pączkach- później fotki powtórzymy i porównamy, chyba że za dnia coś innego mi wpadnie w oko
A więc wrzucam zdjęcia jak rabata wygląda w dniu dzisiejszym... jest częściowo wyznaczona... po prawej stronie schodów do róż miałyby być miskant Morning light i jeden egzemplarz po lewej stronie. Mam jednak dylemat, na wiosnę kupiłam dwa. Czekałam na nie aż wyjdą i doczekałam się jednego źdźbła... czytając na innych wątkach, że z zimowaniem traw jest różnie nie mogłam się zebrać żeby je w końcu kupić. Może ktoś ma jakiś pomysł co do tej rabaty... kolejny mój dylemat to rząd bukszpanów za lawendą.... kiedy mi one stworzą żywopłot aby zakryć tą lukę do podłogi tarasu, chyba tego do końca nie przemyślałam... może je porozsadzać? gdy jeszcze się nie zrosły? są dosyć ładne i mogą za jakiś czas stworzyć małe kuleczki... proszę doradźcie mi bo mam pełno wątpliwości...
poniżej wsadziłam pas trzmieliny, przyjęła się... do wykorzystania lub wywalenia....
Witajcie
od czerwca moim ogrodzie zagościły dwa wiciokrzewy graham thomas . Do tej pory było z nimi wszytko okej
O kolo 2 tygodni temu zauważyłem dziurawe liście i uschnięte liście na niektórych z nich czarne kropki.
Zdjęcia w załączeniu nie wiem czy udało mi się najlepiej uchwycić problem .
Jakies porady ?
Z góry dziękuje.
Radek