Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 11:40, 21 wrz 2016

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Derenie lepiej, że są trzy. Na pewno.

Drzewko pasujące do daglezji, sosny, świerka i brzozy, i robinii, i miłorzęba, drzewko o kolorze bordowym to może być jakiś buk Atropurpurea. Jesteś pewna, że chcesz taką mieszankę drzew na takiej przestrzeni? Zrezygnowałabym na pewno z robinii i wierzby.

Jaka jest odległość miedzy sosnami po prawej, tymi trzema?

Uważasz, że źle to będzie wyglądać?
Może jakoś inaczej to wszystko połączyć?
Brzozy wolałabym zostawić. Wiem, że jest dużo po nich sprzątania.
W szkółce bardzo podobało mi się zestawienie robinii żółtej z bordowym drzewem. Ale nie pamiętam jak się nazywało.
Poniżej zdjęcia.

Dlaczego z robinii lepiej zrezygnować?

Odległość między sosnami, chyba 2m

Teraz to już do niczego nie jestem przekonana.
Problemy z tujami 11:29, 21 wrz 2016

Do góry
Załączam zdjęcia ze swoim problemem, mam nadzieję, że da się temu zaradzić. Zobaczcie co się dzieje.

Końcówki bązowieją, podejrzewam że mają sucho, czy to może być także jakiś grzyb?
Ogródkowe rewolucje 11:19, 21 wrz 2016

Do góry
kamcia napisał(a)

Kamciu śliczne fotki
Ogród do odnowy 11:19, 21 wrz 2016

Do góry
Amelia znalazłam ubiegłoroczne zdjęcie marcinków

Problemy z tujami 11:15, 21 wrz 2016

Do góry
czy ktoś wie jaki to gatunek tui? i mam pytanie dodatkowe , ponieważ są obsypane szyszkami oraz brązowieją od dołu co robić?
Metamorfozy ogrodowe 11:12, 21 wrz 2016

Do góry

Dwa pierwsze zdjecia to front a ostatnie to widok z tarasu lewa strona
Ogród z pergolą 11:12, 21 wrz 2016

Do góry
AgataP napisał(a)

O Filemon, ja też chyba z tymi rozchodnikami tak mam.
Kupiłam sobie thunderhead`a, wciąż mi ich mało

śliczny rozchodnik Agata!
wczoraj kupiłam od Karoli jednego może to on?
Jurajski Ogród 11:10, 21 wrz 2016

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Macham do wszystkich odwiedzających i dziękuję za wszystkie bardzo miłe dla mnie wpisy

"Miłka" dla Miłki (fotki z przed kilku dni, bo teraz jest u nas pochmurno i mglisto, więc fotek nie robiłam, ale "Miłka" kwitnie jeszcze obficiej).

ależ wielka ta rozplenica, ona ma tam sucho chyba, jak Ty to robisz, że tak cudnie rośnie?
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 11:08, 21 wrz 2016

Do góry
JuliaL napisał(a)
Ewo, mam już zdjęcia może teraz będzie łatwiej coś w tym temacie zadziałać.
Wszelkie opinie i sugestie mile widziane!

Tutaj może dołożę jeszcze dwa derenie białe sibirica?
I będzie tak.

Oraz 3 derenie białe comus alba

Poniżej zdjęcia. Mam nadzieję, że wszystko dobrze opisałam.

Druga prośba o pomoc. Czy takie ustawienie będzie OK ?
Szukam jakiegoś fajnego drzewa o bordowych liściach, które będzie pasować z akacją żółtą.

Z góry bardzo dziękuję za pomoc!

Derenie lepiej, że są trzy. Na pewno.

Drzewko pasujące do daglezji, sosny, świerka i brzozy, i robinii, i miłorzęba, drzewko o kolorze bordowym to może być jakiś buk Atropurpurea. Jesteś pewna, że chcesz taką mieszankę drzew na takiej przestrzeni? Zrezygnowałabym na pewno z robinii i wierzby.

Jaka jest odległość miedzy sosnami po prawej, tymi trzema?

Ogród w remoncie 11:08, 21 wrz 2016

Do góry
Margerytka40 napisał(a)

To mój zakątek brzozowy. Bardzo lubię to miejsce. Chciałabym je trochę ubarwić. Warunki tam trudne bo same korzenie . Dziś pomyślałam że może irga dała by tam radę. Mam trzy spore krzaczki irgi, nie pytajcie jaki gatunek bo za diabła nie wiem ( zrobię później zdjęcia). W każdym bądź razie owa irga rośnie tak do 1 m, ma pokrój lekko fontannowy i co najistotniejsze od jesieni do wiosny oblepionajest czerwonymi koralikami. Mogłaby rosnąć między brzozami. A przed ten duży głaz może jakaś żółta trawa. Co o tym myślicie?

Śliczny zakątek...poszperaj w wizytówkach może coś znajdziesz ,na czym mogłabyś się wzorować
Z motyką na słońce 11:03, 21 wrz 2016

Do góry
makadamia napisał(a)
[i]Lej mnie, biczuj Ty tłusty bydlaku[i]

sorry za skojarzenia

Boshe poplułam monitor...jak zwykle zresztą
Metamorfozy ogrodowe 11:01, 21 wrz 2016

Do góry
Witam, czy ktoś mógłby mi doradzić jak zagospodarować mieksce wokół studni i przy tarasie? Pozdrawiam.
Dodam zdjęcia pozostałych cześci ogrodu dla rozeznania.
Lawendowy zawrót głowy 10:54, 21 wrz 2016

Do góry
lojalna_ napisał(a)

Iwonko przytoczę inne zdjecie bedzie łatwiej.

Rabata jest wysunięta do przodu to prostokąt.

5 sztuk Ice dance
3 kulki bukszpanowe, za nimi
4 razy red baron i za nimi
4 kulki bukszpanowe.
Sa tam tez trzy buki rohan obelisk.

Sezonowo jezowki i zawilce, z tyłu stipa )

Rozplenica hameln rosnie obok ()

Bardzo ładne to zestawienie
Mam rabatę na której rośną kulki bukszpanowe w tamtym tygodniu dołożyłam pomiędzy Ice Dance, cale lato zastanawiałam się gdzie wysiedlić red baron z dotychczasowego miejsca Chyba już wiem
Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa 10:45, 21 wrz 2016

Do góry
AsiaK_Z napisał(a)
A teraz mi się przypomniało.... cieszyłam się mam derenia ivory halo, do momentu aż u którejś z dziewczyn nie zobaczyłam walki z podagrycznikiem. Jakież było moje zdziwienie jak mój ivory okazał się podagrycznikiem w wersji ozdobnej
Przesadziłam go i na szczęście nie puścił jeszcze pędów

Asia, Ty przynajmniej masz bardziej szlachetną odmianę podagrycznika. Muszę przyznać, że nawet, nawet się prezentuje u mnie wersja pospolita niestety i o wiele większa ilość
Blaski i cienie nowego życia 10:44, 21 wrz 2016

Do góry
07_Rene napisał(a)
Ale fajna, kolorowa ważka
Podoba mi się połączenie róż z trawami. Ładnie Ci kwitną.

Ważki chętnie wrzucę są fajnym prezencikiem od Katki rok temu było samo poidełko, jednak jest zbyt płytkie żeby ptaszki chciały z niego korzystać. Więc w tym roku przyleciały do niego ważki

Ogród w remoncie 10:32, 21 wrz 2016

Do góry

To mój zakątek brzozowy. Bardzo lubię to miejsce. Chciałabym je trochę ubarwić. Warunki tam trudne bo same korzenie . Dziś pomyślałam że może irga dała by tam radę. Mam trzy spore krzaczki irgi, nie pytajcie jaki gatunek bo za diabła nie wiem ( zrobię później zdjęcia). W każdym bądź razie owa irga rośnie tak do 1 m, ma pokrój lekko fontannowy i co najistotniejsze od jesieni do wiosny oblepionajest czerwonymi koralikami. Mogłaby rosnąć między brzozami. A przed ten duży głaz może jakaś żółta trawa. Co o tym myślicie?
Blaski i cienie nowego życia 10:32, 21 wrz 2016

Do góry
Agania napisał(a)
Róże Ci się pięknie zabrały, masz u siebie prawdziwie różany mikroklimat

Bogdzia napisał(a)
Co pokażesz zdjecie rózy to widac ze im u Ciebie super dobrze. Juz wiadomo jak Twój ogród powinien wyglądac.Pozdrówka.

Dziewczyny aż się boję cieszyć, bo nie wiem co będzie za rok myślę że radość trzeba odłożyć w czasie

Jak róże nierówno rosną to widać na fotce, dwie Edenki z dwóch różnych szkółek. Jedna kwitnie ale ma wiotkie pędy. A druga zaczyna się rozbudowywać poważnie, ma całkiem inny wygląd. To dopiero będzie odkrycie za rok

Podobnie mam z Artemiskami, dużo zależy też od konkretnego miejsca. Bo nawet na jednej rabacie dwie rosną inaczej a trzy inaczej. A przecież kupowane w jednym miejscu, w jednym czasie i sadzone w tym samym czasie.

Kulą w płot 10:24, 21 wrz 2016

Do góry
"Żółty jesienny liść.....lalalalalala... Lecz zawdzięczam jesieni, że kiedyś kwitły bzy"
Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 10:20, 21 wrz 2016

Do góry
Ania limki. Twoje?

Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 10:20, 21 wrz 2016

Do góry
Ania limki. Twoje?

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies