Widzę, że jeżówki w necie zamawiałaś. Jesteś zadowolona z jakości zakupow? Powiesz mi na priv, gdzie i po ile kupowałaś?
Bardzo mi się spodobało zdjęcie z kuleczką i trawkami. Hakone koniecznie w przyszłym roku wprowadzę do swojego ogrodu.
I przepraszam, że tak rzadko się odzywam, ale to tak wszędzie, ale zaglądam regularnie i jestem na bieżąco.
Pozdrawiam.
z wczorajszych rewolucji to kostka oddzieliliśmy tymczasową rabatę od trawy sąsiada
i wysprzątaliśmy plac budowy, ziemia rozplantowana....ta jedna kupka
fotka jeszcze w trakcie prac dzisiaj cyknę efektale kostka idzie tak jak sznurek
piwnica okna podmurowane i wokół z pierwszego zaciągnięte siatką i klejem
Wiąz poszedł na nowo powstajacą rabatę pod łąką kwietną do towarzystwa róży Sally Holms od Gabrysi , ognikowi i wczoraj z przydomowego dołączył do nich jeden jałowiec.....cos tam jeszcze dosadzę i potem wytrocinuję
w przydomowym było więcej kombinacji
dębolistna wylądowała po lewej od omszonej, ale nie mam fotki jeszcze bardziej w lewo poszła kulka na pniu
Za wszystko dałam 260
a kupiłam :
wiąz karłowy Jacqueline Hillier
tuję" Grażynę" bo wydaje mi się, że nazwa mylnie opisana
cyprys obtusa aurea
cyprys dilatush
berberys bagatelle
hortensję omszoną
hortensję dębolistną
perowskię
wiąz pendula
tujka kulka na pniu
jałowiec golden carpet
jednej rośliny zapomniałam nazwę zapisać
rozmieszczone po ogrodzie
Małgoś, przespacerowałam sie po ogródku... trawki podglądnęłam, róże powąchałam, hortensji pozazdrościłam, teraz czekam na kwitnące wrzosy.
Pergola naprawdę ładna i ślicznie bedą na niej wygladały New Dawn i Rubens, a z ławeczką to już zupełnie będzie super. Może poproś Św. Mikołaja o wymarzoną ławeczkę...ewentualnie poszukaj jakiegoś innego sponsora...hi hi.
Nie pamiętam co tam ci rośnie w koło placyku? Małe buksiki? Teraz przy tej pergoli to mogłyby troszkę szybciej podrosnąć...stworzyłyby taki śliczny, zaciszny zakątek.
Buziaki zostawiam.