Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród Nety- moje marzenie

Ogród Nety- moje marzenie

UlaB 15:46, 03 paź 2016

Toszko, dlaczego chlipiesz nad drzewami?

pan grujecznik, wlasciwie to chlopczyk taki wyrosniety nieco - z tej perspektywy wiele chyba nie widac

sory za jakosc fotki, na lezącą aktualnie vanilke nie patrzymy takoz i na resztki cukinii rosnacej na kompostowniku

Widac dąb za plotem sąsiadow?

Nett 15:50, 03 paź 2016

Widać, widać. Ula ten grujecznik u Ciebie ma taki fajny kompaktowy pokrój i wcale nie wygląda na takie delikatne drzeewko, liście całkiem spore.
A ile on ma lat, ten chłopczyk?
UlaB 16:19, 03 paź 2016

W tym roku sadzony, wiosną, w okolicach weekendu majowego. Kupilam taki mniej wiecej 1,8m wysoki, usunelam mu 2 galazki boczne. Duze liscie sa z przyrostow juz u mnie - starsze sa mniejsze.
anbu 16:54, 03 paź 2016

Toszka napisał(a)
Przy dywagacjach drzewowych siedzę cicho i chlipię równie cicho, ze mozecie wybierać co chcecie... i gdybym tylko mogła, to ambrowce, grujeczniki, klony różne fajne też bym sobie nasadziła... tak chociaż mam przyszywane dzieci u Anuli (Anbu) i liczę, że chociaż popatrzeć będę mogła
No to se pochlipałam, nos obtarłam...

No nie płakulaj już, no
Przecież Ty Matka Chrzestna wszystkich drzew moich i kfffiutków przyszłych tyż
bdan 17:01, 03 paź 2016

Toszka napisał(a)

W rogu przy tarasie miałam pierwszą myśl o np. buku 'Purple Fountain". Uwielbiam swojego, ale ma wielką wadę aranżacyjną - cięzko jest go czymś sensownym podsadzić, bo urok welonu zanika Bez efektu welonu leżącego wokół bezsensem jest go sadzić...To ewidentny soliter... eee tam soliter... to snob lubiący gwiazdorzyć

(

Ja wczoraj miałam jazdę na buka 'Purple Fountain" lub Pendule. Mam taki zawijas przy tarasie i myslałam, że bordowy buczek fajnie mi się tam wkomponuje.

Ale już się chyba wyleczyłam z pomysłu, bo boje się o fundamenty, bo buki też chyba mają dosyć mocno rozwinięty system korzeniowy.
bdan 17:07, 03 paź 2016

Toszka przez te wasze dyskusje o drzewach to ja się już nakręcam na jakąś kolejną rabatę, bo choć mam duży ogród, to powoli dodatkowych drzew nie mam gdzie wprowadzać; sporo juz mam posadzonych a nie chciałabym robic misz-maszu.

Najgorzej, że trudno u nas kupić fajne drzewka, jak się jakiegoś konkretnego szuka, a jak juz chciałab by się 3 szt. takich samych to całkiem masakra.

Tak sobie myslę o rabatce z 3 szt
Dęba błotny GREEN PILLAR
lub
Gruszy ozdobnej chanticleer

Masz jakieś doświadczenie z tymi drzewami w sensie problemów chorobowych?

Jakbyś była tak miła, to odpisz może u mnie, bo mnie za chwilę Aneta za tę prywatę wyrzuci
UlaB 17:08, 03 paź 2016

A Rohan Weeping tez mocno i obszernei sie korzeni? Orientujecie się?
natka098 17:23, 03 paź 2016

Wpadłam w trans poszukiwania drzew, i czytam że miłorząb jest mały, tzn duży ale b.wolno rośnie. Co o nim myślicie?
Katarzyna13 17:26, 03 paź 2016

bdan napisał(a)
Toszka przez te wasze dyskusje o drzewach to ja się już nakręcam na jakąś kolejną rabatę, bo choć mam duży ogród, to powoli dodatkowych drzew nie mam gdzie wprowadzać; sporo juz mam posadzonych a nie chciałabym robic misz-maszu.

Najgorzej, że trudno u nas kupić fajne drzewka, jak się jakiegoś konkretnego szuka, a jak juz chciałab by się 3 szt. takich samych to całkiem masakra.

Tak sobie myslę o rabatce z 3 szt
Dęba błotny GREEN PILLAR
lub
Gruszy ozdobnej chanticleer

Masz jakieś doświadczenie z tymi drzewami w sensie problemów chorobowych?

Jakbyś była tak miła, to odpisz może u mnie, bo mnie za chwilę Aneta za tę prywatę wyrzuci

Danka zapytaj Ewę ona właśnie ma takową gruszę

https://www.ogrodowisko.pl/watek/1027-pszczelarnia?page=881
bdan 17:45, 03 paź 2016

Katarzyna13 napisał(a)

Danka zapytaj Ewę ona właśnie ma takową gruszę

https://www.ogrodowisko.pl/watek/1027-pszczelarnia?page=881

Wiem, że Ewa ma. Rosna chyba jeszcze u Wietrzyka, Siakowej, Agani, Filipa.
Będę ich też dopytywać
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies