Moja Alnwick to idelana róza - kwitnie przez cały sezon z małymi przerwami, na dodtatek bardzo obficie, ma nietypowe jak na Austinke bardzo sztywne pionowe pędy, nie pokłada się i idealną wysokosć 1,2 m. Dzisiejsza dawka The Alnwick . Widać jak jest zapączkowana.
Ranking ablosutnie z purpur nie uległ zmianie, pozostałe z mniejszym lub wiekszym powodzeniem nie kwitna tak obficie.
Sebek kompaktowa najbardziej jest Ascot, rośnie idelanie pionowo, nie rozłazi się i ma max 1,2 m. Munstead lubi sie leko rozłazić ale ponieważ osiaga zaledwie 0,8-1 m to nie jest to porblem. Testuję też purple Eden ale na razie za wczęsnie na ocene pokroju - wyglada na mega kompaktową....
Aha szaleje z kwitnieniem William Sz. ale ani kompatkowy ani mały...
Asiu - to niesamowite wdzięczne dziecko, w wieku 4 lat takie zainteresowanie.
W pierwszej chwili nie poznałam swoich rabat, sterczące rurki aluminiowe otrzeźwiły mnie.
Mikołaj tylko przesuwał się i co krok cykał zdjęcia.
W samochodzie to też na moim podwórku? niesamowite zainteresowania
Pogody sprzyjające sadzeniu, będzie rosło.
Ja dziś też rozdzielałam floks szydlasty i przekopywałam, jeżówki nowo sadzone przesuwałam w inne miejsce.
Pysznogłówki z rabat do doniczek sadziłam może jeszcze ktoś dostanie.
Wczoraj wykopałam trawkę Adiego i oczyściłam z turzycy, płukałam pod ciśnieniem korzenie, co zostało jeszcze dało się rozdzielić na dwie części. jak usłyszałam że to perełka w śród traw
Wczoraj zabrałam się do usuwania darni, dziś troszeczkę i jeszcze jedno podejście i będzie zrobione.
Jednorazowo bałam, się że wyrwę całkowicie ręce z barków.
Na tą trawiastą rabatę mam przesadzić jukę, rośnie z tyłu i jest niewidoczna.
Uściski przesyłam i pomachaj Ag. i dzieciom