Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część III

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III

Rumianka 22:11, 25 paź 2016

Teraz z przerażeniem patrzymy na wieeelkie błocisko, ale znając Ciebie Danuś, powstanie tu następna pięknota ogrodowa... To będzie kolejny dowód na to, że tworzysz cuda...
AsiaK_Z 22:32, 25 paź 2016

Byleby w błotku butów nie zgubić
Basilikum 06:29, 26 paź 2016

a ja myslalam, ze w okolicach rzeczki mam bloto
Iwk4 07:44, 26 paź 2016

Teraz wiem, czemu kaloszki potrzebne do ogrodu. Nigdy nie doświadczyłam takiego błota. Do ogrodu wychodzę w laczkach, a jesienią w "adidasach". Woda szybko wsiąka w ziemię...

Wiosną chciałam zostać właścicielką grujecznika. Ale mój M zakochał się w szkółce w tulipanowcu. I mamy go teraz. Wiedziałam, że urośnie duży. Ale twój Danusiu jest potężny. Pewnie tniecie go na wysięgniku.

Borbetka 08:03, 26 paź 2016

Faktycznie gorzej być nie może. Tylko lepiej jeno.
Kondzio 10:05, 26 paź 2016

No niezle bagno jestem na bieżąco Trzymam kciuki i buziam bardzo mocno
12:57, 26 paź 2016
Wow, a ja myślałam, że w takim błocie to się nic nie da zrobić, bo jak coś porządnie wykopać i wsadzić. Podziwiam i współczuję.
Pszczelarnia 16:40, 26 paź 2016

Gardenarium napisał(a)
Żeby poprawić humory tym, co smucą się jesienią, dodam kilka zdjęć, że gorzej już być nie może, a my w takich warunkach pracujemy. Ogrodnictwo to wielkie wyzwanie

Danusiu, wiesz jaka jest różnica między optymistą a pesymistą? (to jest dowcip)

Pesymista (skrzywiony) mówi "Już gorzej być nie może."

A optymista (radośnie) mówi: "Może, może!"
hanka_andrus 17:35, 26 paź 2016

Danusiu, to chyba mój humor tymi zdjęciami poprawiłaś, bo ja podobną drogą teraz do ogrodu pomykam, Robią nam drogę porządną między innymi obok działek, i dojazdówka rozjechana na całej szerokości. Sprzęt pracuje pęłną parą, ale chodzić jest bardzo trudno, chyba, że po śladzie dopiero co przejechanej wywrpotki.
Współczuję chłopakom, takie taplanie się w bryi to żadna przyjemność.
Dziękuję, i przyrzekam, że więcej biadolić nie będę. Bo teraz to już tylko lepiej może być.
Gardenarium 19:03, 26 paź 2016

Tymi zdjęciami z błotem chciałam pokazać jaki "hardcore" czeka tzw. "zakładaczy" . Dziś chłopaki się zakładali, że się w błotko wywrócę czyli wyłożę Ale nie, nie dałam się i nie zgubiłam kaloszy Wędrowanie po ogrodzie jest mega trudne, po deskach Lub wykorytowanych chodnikach

Generalnie jestem pesymistką, Witek zaś wielkim optymistą. W tym wypadku błoto jakoś mnie nie dołuje i idziemy do przodu. Przegarniamy błoto, zasypujemy suchszą ziemią i prace posuwają się.

Instagram Ogrodowiska
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies