Danusiu a ja dzisiaj przeczytałm w kalendarzu biodynamicznym, że cięcie formujące krzewów kwitnących latem i żywopłotów należy wykonać 10 lutego. Nie za wcześnie?
Boguś bedę zatem niwaki robić dzięki nauczyłam się kolejnej rzeczy
Kupiłam tompenburga bo był niedrogi a ciekawy. Mam już dosyć uśmiercana u mnie klonów plamowych wartych kilka stówek.
Skoro u Ciebie rosną tak wspaniale sosny to maż też dobre warunki dla klona... U mie za mokro... Nawet kolejnego na podywższeniu posadzonego podtopiły mi ulewy...
Ula ja od początku tym norweskim progozom nie wierzyłam jakoś ufam Twojapogoda.pl i jak zapowiadali tak jest. U nich też było napisane, że w marcu ciepła wiosna a zima łagodna. Póki co taka zima jak w tym roku może być dla mnie zawsze. Nie wspominam jak jest na pn-wsch
A w marcu ma być już naprawdę ciepło. Zatem myśle czy krokusy wyjdą 21 lutego jak Irenka przepowiada czy 5 marca wg mnie Meldunek krokusowy u Ani Asc będzie
Niedługo się mało będzie działo bo muszę usiąść do pracy przy kompie i dlatego sobie wymyślam inne zajęcia.... Zawsze tak mam .... I od razu mam wenę taką, że aż sama się bojam co wymyślę
Iza stożki bendom juz patrzyłam, musowo będą 3 i jeszcze się ostaną dwa powojniki tylko jeden stożek powojnikowy eksmituję, ale też juz mam koncepcję gdzie Będzie kolejna austinka z białym powojnikiem
Ula
Ja jeszcze zgrzeszyłam i tę czarną pręgowaną kupiłam i sztuczne hortensję do niej wsadzę, ( sztuczne brrr) ale widziałm jak prawdziwe i sobie wiosnę zrobię
Dziewczyny co polecacie nowoczesnego do takich czarnych donic, co ma w cieple w domu stać, w jasnym ale nie palącym od słońca miejscu?
Ula tak zapraszam na wiosenne inspiracje w przyszły weekend
Na doatek do kompletu czarnych donic (na zdjęciu poniżej) zamówiłam jeszcze taką śmieszną niską
Zamia zostanie, kroton z migruje (myślę co do tej niższej wsadzić) a do owalnej muszę coś wykoncypować ale asortyment giełdy zadecyduje...
Irenko to chyba jest tak, ze zima obnaża wady ogrodu. Ogród musi być piękny przez cały rok. Co z tego że wiosną i latem pięknie, gdy kwitnie lawenda, powojniki i budleje gdy zima bieda. Zatem dlatego stożki ożywiłyby tę rabatę zimą i wczesną wiosną. Miał być stożek ale nie udało się wykopać go od teściowej..
Huntery ceną powalają - a za te rzeczy na prawdę się opłacało
Aha - krokusy w domu kwitną jedynie kilka godzin - także jeśli byłabyś w pracy to możesz przegapić ich kwitnienie.... Za to prymule o wiele, wiele dłużej
Sebciu ja kupuję roślinki wszystko x 2 więc w razie czego wyciągnę krokuski i kolejne wstawię
Huntery są super i myślę czerowne czy grafitowe? W Angli pod wpływem impulsu decyduję
Witaj
tak stoi na tarasie w ogromnej donicy wypełnionej słomą, okryty od wiatru i mrozu,
na wiosnę zostanie trochę przycięty, wystawiony na słoneczko, i spróbujemy coś ładnego z niego wyczarować, a po 2 latach znajdziemy mu odpowiednie miejsce i do gruntu, potem ok. 2 - 3 lat i będzie piękniś.
czyli kolejny bonsai? Ale będzie cudo. Tzn juz jest a będzie boski!
A czy z klona trompenburg tez mogę bonsai wyczarować?
Aniu a jak bedzie żywopłot z roślin to misiek bedzie właził?
Bardzo polecam żywopłot z porzeczki alpejskiej, jest piekny i nie aż tak formalny jak z bukszpana.