Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

ana_art 13:50, 26 sty 2013

Irenko ja też uwielbiam cisy więc rozumiem doskonale. Mam i cisy i bukszpany i wydaje mi się że są mniej problemowe i ta zieleń niestety drogie są...
Monic 13:53, 26 sty 2013

Irenko, ryzyk - fizyk - a nóż się okaże, że warto było? Będzie wtedy wiecej chętnych, jesli rozreklamujesz sklep. Ja w tym roku nie kupuję liliowców - mam dużo, ale większość młodziutkich, więc liczę na to, że w tym sezonie będzie je już widać i wszystkie ładnie zakwitna. Jak się rozrozną, to wiesz ... wymiana to dobra sprawa Z niecierpliwością czekam na kwitnienie tych od Ciebie Na tę niebieską rabatkę przydałyby Ci się przetaczniki. Ja mam niebieskie/ciemnofioletowe przetaczniki kłosowe, takie na ok.60cm wys. Są bardzo wdzięczne, bo kwitną całe lato, a jesli oberwiesz im przekwitnięte kwiatostany, to powtarzają kwitnienie. Chcesz? Jeśli tak, to chociaż jedną kepke wykopię dla Ciebie.
Myślę, co by tu jeszcze ...
Mam też bodziszki - chyba 2 odmiany w fioletach mam na tyle spore, że mogę dzielić.

A tutaj strona, gdzie warto nabyć inne przetaczniki, byliny...
www.fuchsiahybrida.pl
Milka 13:57, 26 sty 2013

ana_art napisał(a)
Irenko ja też uwielbiam cisy więc rozumiem doskonale. Mam i cisy i bukszpany i wydaje mi się że są mniej problemowe i ta zieleń niestety drogie są...

Aniu, twoje cisy na bieżąco podziwiam, pamiętasz...sporo od ciebie zgapiam
na pewno są mniej problemowe, jedyny jaki miałam, nic o nim nie myślałam, bo nic się nie działo, dlatego niech będą cisy, są takie długowieczne i ta zieleń igieł taka błyszcząca, zachwyca mnie
będziemy szukac z Marzenką, może za granica taniej będzie? kurier może przywieź
Milka 14:06, 26 sty 2013

Monic napisał(a)
Irenko, ryzyk - fizyk - a nóż się okaże, że warto było? Będzie wtedy wiecej chętnych, jesli rozreklamujesz sklep. Ja w tym roku nie kupuję liliowców - mam dużo, ale większość młodziutkich, więc liczę na to, że w tym sezonie będzie je już widać i wszystkie ładnie zakwitna. Jak się rozrozną, to wiesz ... wymiana to dobra sprawa Z niecierpliwością czekam na kwitnienie tych od Ciebie Na tę niebieską rabatkę przydałyby Ci się przetaczniki. Ja mam niebieskie/ciemnofioletowe przetaczniki kłosowe, takie na ok.60cm wys. Są bardzo wdzięczne, bo kwitną całe lato, a jesli oberwiesz im przekwitnięte kwiatostany, to powtarzają kwitnienie. Chcesz? Jeśli tak, to chociaż jedną kepke wykopię dla Ciebie.
Myślę, co by tu jeszcze ...
Mam też bodziszki - chyba 2 odmiany w fioletach mam na tyle spore, że mogę dzielić.

A tutaj strona, gdzie warto nabyć inne przetaczniki, byliny...
www.fuchsiahybrida.pl

z tymi zakupami, masz rację a ja jeszcze jakoś końcem października kupiłam w sklepie kilka liliowców, bo po sezonie, a same fajne odmiany, po 4,9, więc zabrałam wszystko co mieli, bardzo lubię te kwiaty

przetaczniki mam, bo sadziłam rok temu, całkiem sporo i posiały się; ale na tę rabatę trzeba dużo, to się piszę na te twoje plus bodziszki..zapisałam w kajecie!! będę się przypominać
a ja jeśli chcesz to mogę swoją trawkę, tę hostę olbrzymkę, znowu będę dzielić, bo za duża urosła, wyjdzie z 10 sadzonek.i jeśli jeden z moich liliowców, ten najdroższy, naprawdę wyjątkowy..prawie 100 za sztukę, będzie miał odnogi, dam ci
za stronkę dzięki, popatrzę
ewa004 14:13, 26 sty 2013

Irenko a jaka masz hostę olbrzymkę?
Madzenka 14:14, 26 sty 2013

Aga u ans zdecydowanie cieplej. Teraz -3,8 a rano było -5....
I za to kofam Wroclaw
Madzenka 14:14, 26 sty 2013

Irenko bedę szukać cisy, spoko znajdziemy
Milka 14:21, 26 sty 2013

ewa004 napisał(a)
Irenko a jaka masz hostę olbrzymkę?

Ewa, Sum Substance, to z tych olbrzymek rozmiary do 150 cm i taka jest moja, a nawet większa, liść 60-70 cm i obficie kwitną
będę dzielić, jakby co, upomnij się
Monic 14:21, 26 sty 2013

Boże kochany, Irenko, nie czuj sie zobowiązana!
Jeśli się uda liliowca podzielić, to ja jak najbardziej jestem chętna, ale nie chciałabym, żebyś sobie zniszczyła młodą roślinkę przez podział. Młodziutkie liliowce źle się dzieli - zresztą wiesz, pisałam Ci - trzeba wykopać i nożem ciachnąć, bo można zniszczyć. Ja równiez mam sporo, naprawdę ładnych - właśnie z tych drogich odmian liliowców, ale jak kupiłam w ub.roku, to przyszły tak maleńkie, że nie zdązyły zakwitnąć. Nawet nie wiem, czy na pewno będą zgodne odmianowo. Tylko raz kupowałam w takim jednym sklepie internetowym, a teraz już nie ma tego w ofercie.
Z kolei z tego sklepu "waja", którego link wrzuciłam, robiłam zakupy kilkakrotnie - zarówno liliowce, piwonie, irysy - to sprawdzony sklep. Liliowce od nich kupione rok temu powinny dać się podzielić - to też takie "lepsiejsze" odmiany, więc jak tylko zobaczę, że da się ciąć na wiosnę, to nóż w rękę i ... do Irenki w drogę
Milka 14:21, 26 sty 2013

Marzena2007 napisał(a)
Irenko bedę szukać cisy, spoko znajdziemy

to już się nie martwię