Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Tess"

Ogród niby nowoczesny ale... 21:02, 27 lip 2015

Do góry
Tess napisał(a)
Przyszłam Ci zameldować, że moje citronelki w cieniu nadal w formie - nie mają rdzawych liści.

a moja jakaś nadal bidna...taka bidna, że nawet fotki jej nie zrobilam

ale za to mam inną fotkę...lawendy

i jeżówki

nawet żółte się przyplątaly...ale sadząć je nie pamiętalam które to...jesienią idą do mamusi

Ogródek Iwony 20:50, 27 lip 2015

Do góry
Na marginesie dyskusji, której nikt nie chciał i rad, których nikt nie oczekiwał

https://www.pinterest.com/pin/209206345167249721/
Moja "przyziemna" :) pasja 20:38, 27 lip 2015

Do góry
Tess napisał(a)

Jagoda, wiem tylko tyle, ile napisałaś i widzę tylko to, co pokazałaś, dlatego się pomądrzę, może zbędnie
Pułapkę zakłada się w kanale, którym chodzi kret. Trzeba poszukać takiego kanału. Powienien iść poziomo. Następnie odkopać ten kanał i oczyścić z ziemi na jakieś 20 cm w każdą stronę. chodzi o to, że jeśli kanał jest zawalony, to kret te nadmiary ziemi popycha przed sobą. I jeśli wepchnie tę ziemię do pułapki, to pułapka się zamknie i kret już w nią nie wejdzie. A dlaczego z obu stron? Bo nie wiadomo, z której strony nadejdzie
Miejsce wykopu i umiejscowienia pułapki przykryć czymś (ja używałam czarnej maty położonej na deckach), żeby w tunelu nadal ciemno było. I żeby przewiewu nie było. Bo jak kret zobaczy światło albo poczuje powietrze, to nie mam mowy, żeby tędy przeszedł. To mądrale są

Tesiu, dokładnie tak chciałam zrobić, w tej dziurze przechodzi kanał, tylko za szeroko mi się wykopało, szpadel się nie nadaje do tego, bo robi za wielką dziurę. Pułapka była też założona w innym miejscu, już precyzyjnie, ale nic się nie złapało. Na razie ją zdemontowałam, niech się kret uspokoi. Jutro może założę bez udziału poMa, bo on powziął sobie za cel zbadanie systemu kanałów i rozrył mi pół "trawnika" .
Znowu na wsi 16:26, 27 lip 2015

Do góry
Joku napisał(a)
Tessi, to może posadź w jakimś słonecznym zakątku, gdzie twój wzrok zimą zbyt często nie błądzi?

Dla was i wszystkich zaglądających zostawiam bukiet róż Elfe

Jolu, słoneczne miejsca mam wyłącznie na widoku
Elfe ma cudowny kolor. Myślałam, że zdjęcia w ofertach sklepowych przekłamują, ale jednak nie.
Kondziowy ogrod cz II 16:04, 27 lip 2015

Do góry
Tess napisał(a)

A co tak naokrętkę odpowiadasz, hę? Czym należy nawozić, żeby były niebieskie?
trzeba poprostu zakwasić jak wrzosy i niektóre iglaki stosuje co mam w danej chwili pod ręka
Kondziowy ogrod cz II 16:01, 27 lip 2015

Do góry
Kondzio napisał(a)
No tak obiecałem sobie je nawieźć w tym roku zeby uzyskać bardziej niebieski kolor ale nie miałem czasu

A co tak naokrętkę odpowiadasz, hę? Czym należy nawozić, żeby były niebieskie?
Kondziowy ogrod cz II 15:59, 27 lip 2015

Do góry
eee_taam napisał(a)
Tess - kurde ..to milin niczym maliny albo gorzej to juz mi sie w tej miejscówce nie podoba

Gorzej. Bo rozłazi się nie tylko daleko, ale głęboko.
Kondziowy ogrod cz II 15:58, 27 lip 2015

Do góry
Tess napisał(a)

To one same ze siebie takie kolory mają??? O te mi chodzi.

No tak obiecałem sobie je nawieźć w tym roku zeby uzyskać bardziej niebieski kolor ale nie miałem czasu
Kondziowy ogrod cz II 15:55, 27 lip 2015
Do góry
Tess - kurde ..to milin niczym maliny albo gorzej to juz mi sie w tej miejscówce nie podoba
Kondziowy ogrod cz II 15:53, 27 lip 2015

Do góry
Kondzio napisał(a)
a niczym daje wiosna im kompostu

To one same ze siebie takie kolory mają??? O te mi chodzi.

Mala_Mi napisał(a)
I hortensjowy front.. myślę, że będzie miał dużo fotek..

Kondziowy ogrod cz II 15:50, 27 lip 2015

Do góry
Tess napisał(a)

No, po tym cieszeniu widać, że ich nie masz
Koszmar, mam wędrowniczka w odległości ponad dwóch metrów od rośliny macierzystej.

Kondzio, a drugie pytanie?
a niczym daje wiosna im kompostu
Kondziowy ogrod cz II 15:48, 27 lip 2015

Do góry
Kondzio napisał(a)
Na razie nie ma odrostów ale nawet jak by miał to bym sie cieszył bo mam gdzie go sadzić jeszcze a jak sie u mnie rozpanoszy za bardzo to zawsze moge komuś go sprezentować roślina ta jest bardzo miododajna i moje pszczółki maja czym robic dla mnie miodek

No, po tym cieszeniu widać, że ich nie masz
Koszmar, mam wędrowniczka w odległości ponad dwóch metrów od rośliny macierzystej.

Kondzio, a drugie pytanie?
Kondziowy ogrod cz II 15:45, 27 lip 2015

Do góry
Tess napisał(a)
Dziewczyny, wieeeelkie dzięki za pokazanie ogrodu Kondzia

Kondziu - chylę czoła. Cudo stworzyłeś. Bajka!

Mam dwa pytania (na początek)
1. czy milin ma u Ciebie podziemne odrosty, a jeżeli tak, to jak sobie z nimi radzisz?

2. Czym traktujesz hortensje ogrodowe, że mają tak piękne kolory?
Na razie nie ma odrostów ale nawet jak by miał to bym sie cieszył bo mam gdzie go sadzić jeszcze a jak sie u mnie rozpanoszy za bardzo to zawsze moge komuś go sprezentować roślina ta jest bardzo miododajna i moje pszczółki maja czym robic dla mnie miodek
Kondziowy ogrod cz II 15:36, 27 lip 2015
Do góry
Tess napisał(a)

1. czy milin ma u Ciebie podziemne odrosty, a jeżeli tak, to jak sobie z nimi radzisz?

mam pomarańczowy-czerwony milin - ma odrosty - nie radze sobie - plewie na ile moge
Kondziowy ogrod cz II 15:33, 27 lip 2015

Do góry

Dzień dobry! Wintergreen wita wszystkich! 15:05, 27 lip 2015

Do góry
witaj
dokładnie tyle samo szerokości (6 m) ma ogród Toszki. Niestety, Toszka nie ma wątku, więc obejrzeć będzie trudno.
Obsadziła go cisami.
Ogródek Iwony 22:33, 26 lip 2015

Do góry
MirellaB napisał(a)
Iwonka kolorów u Ciebie multum super
Maki bardzo mi się podobają,ale takich ładnych jak u Ciebie to nie widziałam raczej znam takie polne
Trawa, a w niej te kwiatki też mi się podoba

I znowu wracam do poprzedniego tematu.
Zostaw Iwonko to ciurkadełko tam gdzie jest. Chcesz przemalować to maluj (tak jak pisałam wcześniej ten kolor mnie nie razi) A co z stołem i ławką też zmienisz kolor, bo teraz ciurkadełko mahoń nawiązuje do nich.

Zostaw tą donice i zrób obwódkę jak Tess radziła.

Tych zmian u Ciebie to nie ma końca - odpuść trochę

I najważniejsze odpocznij w końcu i ciesz się tym pięknym ogrodem, bo ciągle coś w nim zmieniasz - odetchnij w końcu

Miłej niedzieli Iwonko

Mirelko, rady pełne troski
Ciurkadełko zostanie na swoim miejscu. Jutro sprawdzę, jak szarość do niego będzie pasować
Obwódkę w przyszłości zrobię. Tylko nie mam jeszcze bukszpanów. Fajnie by wyglądały już takie wyższe
Mirelko, na dzień dzisiejszy tylko drobne szlify i będę czekać, aż wszystko zakwitnie. Teraz czekam na hortensje i zawilce

Ogródek Iwony 12:38, 26 lip 2015

Do góry
Iwonka kolorów u Ciebie multum super
Maki bardzo mi się podobają,ale takich ładnych jak u Ciebie to nie widziałam raczej znam takie polne
Trawa, a w niej te kwiatki też mi się podoba

I znowu wracam do poprzedniego tematu.
Zostaw Iwonko to ciurkadełko tam gdzie jest. Chcesz przemalować to maluj (tak jak pisałam wcześniej ten kolor mnie nie razi) A co z stołem i ławką też zmienisz kolor, bo teraz ciurkadełko mahoń nawiązuje do nich.

Zostaw tą donice i zrób obwódkę jak Tess radziła.

Tych zmian u Ciebie to nie ma końca - odpuść trochę

I najważniejsze odpocznij wkońcu i ciesz się tym pięknym ogrodem, bo ciągle coś w nim zmieniasz - odetchnij wkońcu

Miłej niedzieli Iwonko
Odcienie zieleni 22:05, 25 lip 2015

Do góry
Tess napisał(a)

Ja spec? Proszę Cię...
Nie mogę niczego doradzić, bo zupełnie nie wiem, o które miejsce chodzi. Nawet plan Twojej działki znalazłam, ale i tak nie wiem, o która chodzi. Pokaż zdjęcia, podaj wymiary.

Nooo, spec oczywiście, niejednokrotnie czytam Twoje trafne wypowiedzi w innych wątkach, wiem wiem musze zrobic zdjecia...i poprosze o radę
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies