Odpowiadam wszystkim zbiorowo i bardzo dziękuję za spacer po moim ogrodzie.
Przede mną 3 tygodnie nalotu szarańczy, zobaczymy ile chwasty urosną w tym czasie, bo raczej na pielęgnację czasu nie będzie.
Zrobiłam fotkę jakiegoś owada, najpierw w trawie potem na kamykach, może ktoś wie jak się nazywa, jakość kiepska (aparat, pośpiech i machał skrzydełkami). Wyglądał jak F 16
Ja mam je drugi rok . W ubiegłym roku wcale nie miały wiszących pędów jakieś takie były rachityczne . Wiosną podzieliłam je ,dałam dobrej ziemi ,zasilam raz na 2 tygodnie nawozem w płynie do roślin balkonowych . Nie wszystkie gałązki są zwieszające ale to od razu widać . Te które się nie zwieszają po owocowaniu wycinam .
Oluś w zasięgu nie znalazłam nigdzie Green Jewel!!!!!!!!! i co mam na necie zamówić?! Sama nie wiem co zrobić???!! Piękne są przekonałam się już w 100%, że własnie je chce (oczywiście dzięki Twoim zdjęciom) ... ehhh zamówię na internecie i przyślą po trzy liście bez kwiatka .... choć jedna Pani jak zadałam pytanie to odpisała, że kwitną i nie ma szans pomyliś odmiany?! Ale to allegro, wierzyć niewierzyć?! ehhh
A to liriope szafirkowe różowe - zapomnialam mu cyknać wczesniej fotkę Juz je uwielbiam, muszę dokupić!
Zmarnowana na balkonie sąsiadki hortensja pięknie odżywa i kwitnie jednym kwiatkiem
A to moja ulubiona hosta - bardzo lubię jej kolor zieleni. nie wiem jaka to odmiana, bo dostałam od teściowej. Dopiero teraz będzie kwitła. Wie ktoś jaka to może byc?
Mam pytanie o ttą drewniana palisadę z bali na trzeciej fotce. W jaki sposób montowałeś czym izolowana od ziemi czym impregnujesz i ile sezonów ma za sobą?......przymierzam się do czegoś w tym styluOdpisz u mnie