Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum

Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum

Kindzia 08:55, 27 wrz 2016

Tam gdzie mam busz, to nawet nie wchodzę, ale skarpę mam bez pomyślunku obsadzoną, a ona przed wejściem do domu i tam plewić często muszę. A nie lubię jej plewić najbardziej na świecie... Teraz jestem na etapie plewienia róż. I wreszcie mam przejrzyście, bo się stamtąd floksów szydlastych pozbyłam, a w niedzielę do Wojsławic zawiozłam sprzed róż prawie 50 wielkich krzaków lawendy. I teraz mi się podoba. Widzę wreszcie dziury nornic i odbijające od podkładek dziczki. Łatwiej mi ten długi pas róż w porządku utrzymać
Iwk4 09:53, 27 wrz 2016

Poczytałam o kiermaszu - bardzo fajny pomysł.
Przed rozchodniki żurawki by pasoeały: hortki, rozchodniki, żurawki.
Galaretki z winogron nie jafłam w życiu
Masz ten księżycowy szpadelek do kancików?
Jak nie, to ja wycinałam starym nosem. Odciętą darń trzeba wytrzepać z ziemi, a ubytki najlepiej uzupepnić kompostem.
Darń korzonkami do góry wyrzuć na kompost. Fajna próchnica się robi

Masz ładne widoczki
Basilikum 10:37, 27 wrz 2016

Iwk4 napisał(a)
Jak nie, to ja wycinałam starym nosem.

moj nos jeszcze za mlody na wycinanie kancikow
mam ten polksiezyc ale jeszcze nie probowalam

Kasiu ja mam bardzo duzo buszu Irenka widziala
Milka 10:57, 27 wrz 2016

Oj tak, roboty ma huk, czasu mało. Tam brygada na tydzień by wpadła, to by coś pomogła
Iza, powoli zrobisz, tylko nie na łapu capu, bo będziesz musiała poprawiac, lepiej raz a dobrze posadzić, mówię to po własnych doświadczeniach. Poza tym powinnaś mieć więcej roślin bezproblemowych, ten areał na ciebie jedną jest za duży do obrobienia, ot co
Rozchodników jak najwięcej plamami i powtórzeniami, są bezobsługowe, hortensje bukietowe też, raz cięcie wiosną i raz nawóz, trawy bezproblemowe, byliny tez plamami dobieraj; pogrupuj rośliny sucholubne, typu preriowego, tam gdzie róże tez grupowanie i powoli sobie to wszystko ułożysz.
Cebulowe możesz posadzic tez na rabacie koło płotu, wiosną będą cię cieszyć. W donicach koło domu, gdzie przy stoliku kopciliśmy
Ale ci naskrobałam
Basilikum 17:25, 27 wrz 2016

Irenko zrobilam dla Ciebie fotke mojego "nierozchodnika"
on ma dwie grubsze galazki i z tych galazek jakis cm od ziemi wyrastaja juz listki. Rozchodnik ma dluga lodyge i u gory kwiaty i liscie inaczej rozmieszczone.
Kwiaty sa takie, tylko kolor sie nie zgadza

i takie listki

Musze poszukac doniczki, bo tm byla dokldna nazwa a jak nie znajde to zjade do sklepu gdzie kupilam
violka171 18:36, 27 wrz 2016

jejciu jaki sliczny ten rozchodnik
Basilikum 18:51, 27 wrz 2016

Viola no wlasnie nie -rozchodnik to jest

Moja nowa rabata wygada tak, zaczelm robic kant, czego na zdjeciu nie widac
no i balagan z tylu jeszcze

Iwk4 18:53, 27 wrz 2016

Iza, czytasz ze zrozumieniem
Co też narobić może pisanie z telefonu
Uśmiałam się. Nos zostaw na miejscu
Myślałam o starym nożu
Iwk4 18:54, 27 wrz 2016

Cudny ten inny rozchodnik
violka171 19:05, 27 wrz 2016

ja mam ten co masz tu na rabacie z kancikiem rózowy ,nic z nim nie trzeba robić a oczy cieszy
chodziło mi o ten Twoj "nierozchodnik" kwitnie poprostu ach ..