Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » To tu- to tam- łopatkę mam !

To tu- to tam- łopatkę mam !

mira 20:19, 26 wrz 2016

Cudna jesień.
Też czasami dumam a jak wykarczują ? ale wtedy myślę teraz i tu i to mnie cieszy i tyle kropka.

Tez dziś coś podziubałam ale to było dziubanie tylko.

pozdrawiam
zoja 20:34, 26 wrz 2016

coś mi się wydaje, że gdybym przechodziła koło Twojego ogrodu tez bym miała lewo/prawo skręt głowy
Gruszka_na_w... 20:43, 26 wrz 2016

mira napisał(a)
Cudna jesień.
Też czasami dumam a jak wykarczują ? ale wtedy myślę teraz i tu i to mnie cieszy i tyle kropka.

Na to,co po nas, nie mamy żadnego wpływu. Ewentualnie możemy straszyć po nocach.
Ale...kiepsko bym się czuła w roli białej damy. leżeć na otomanie i pachnieć? Zanudzić się można.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Gruszka_na_w... 20:49, 26 wrz 2016

Zojka, on mocno kontrastuje. Dlatego te skręty. Robię za dziwoląga, co to żwirku w prostokąt nie usypał, nie wsadził weń Hakuro dwóch i lawendy jednej. Koniecznie z agrowłókniną misternie naciągniętą pod. Gdyby nie ja, to byłaby spójność stylistyczna zieleni osiedlowej. A tak...zgrzyt jest.

Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
zoja 20:53, 26 wrz 2016

aha jesteś wywrotowcem
ale może ktoś się zarazi albo zacznie Ogrodowisko czytać - jest nadzieja
Gruszka_na_w... 21:01, 26 wrz 2016

Nadzieja umiera co prawda ostatnia, ale rokowania są kiepskie.
mira 23:11, 26 wrz 2016

odnośnie zaorania
nie mogę przestać myśleć o tym ogrodzie
widziałaś ?

https://www.ogrodowisko.pl/watek/6442-ogrody-wodne-ady-hofman-vijvertuin-ada-hofman

byłam pod drzwiami i płotem ale zamknięte i pomyśleć że to wszystko tam marnieje - i tak jest

Gosiek33 15:12, 27 wrz 2016

Skończyłam Skorunia - dla mnie rewelacja, niecodzienny język, piękna opowieść trzymająca w napięciu i dla ogrodników też smaczne kąski
Pszczelarnia 16:24, 27 wrz 2016

Czytam, o tym, że wrzosy przekwitły, że ogród Ady zamknięty na głucho (podobnież było z ogrodem Penelope Hobhouse w Hadspen, buldożery miały wjechać, bo syn miał lepszy pomysł na ogród), że nie lubiłaś jesieni, że dobrze jest mieć psa i ogród inny od tych sąsiedzkich. Że fasolka dojrzewa a pomidory ciągle nie, że to jest właśnie jesień. Tak też i jesień życia wygląda.
Gruszka_na_w... 18:58, 27 wrz 2016

Pszczelarnia napisał(a)
Czytam, o tym, że wrzosy przekwitły, że ogród Ady zamknięty na głucho (podobnież było z ogrodem Penelope Hobhouse w Hadspen, buldożery miały wjechać, bo syn miał lepszy pomysł na ogród), że nie lubiłaś jesieni, że dobrze jest mieć psa i ogród inny od tych sąsiedzkich. Że fasolka dojrzewa a pomidory ciągle nie, że to jest właśnie jesień. Tak też i jesień życia wygląda.

Ależ piękne résumé.

A jesień piękną mamy tego roku.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies