Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Typografia ogrodu 13:19, 13 wrz 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
tez ja lubie teraz choc kosztowała duzo pracy zanim trafiliśmy z roślinami.nie przycinam. jedynie to co wchodzi na trawnik. Irga jest super.
a kieedys bylo wrrrr

Ja Ci chciałam jeszcze powiedzieć, że chałupkę masz świetną!A skarpa-co tu gadać-poszła w dobrą stronę
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 13:18, 13 wrz 2016

Do góry
Kasya napisał(a)
taki plan kiedys rysowalam

Fajny plan!Uległ modyfikacji?
Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 13:16, 13 wrz 2016

Do góry
abiko napisał(a)
posadziłaś barbulę?

Aguś, nie bij... Nie zdążyłam. Nie było masła, chleba, mleka, płatków... Trzeba było zakupy zrobić, maliny pozbierać, pomidory... zadania doglądnąć, choć jak dziś zajrzałam na dziennik, to i tak się przekonałam, że nie upilnowałam...
Po 19 ciemno!! No dlaczego tak wcześnie!?!
A czy Ty masz drakiew?
Ogród zapachów u Jasi 13:15, 13 wrz 2016

Do góry
Poziomka napisał(a)
A teraz moja nn.
Dostałam ją od Irenki - Iryska , Irenaka nie pisze na tym forum , ale czasami zagląda.
Posadziłam ją między budleja i lilakiem, miała cień i sucho i mimo to dawała sobie radę. Na zdjęciach nie potrafię oddać jej piękna, mimo że rośnie między angielkami , to swoją charakterystyczną urodą przyciąga zwrot. Kwitnie bukiecikami jak Bonica, ale ma bardziej wyrazisty kolor. Nie przekwita szybko.Więc ktokolwiek wie ....

Przypomina mi Pink Robustę, którą widziałam w Powsinie. Przyciągała wzrok jak piszesz.
Wspaniałe są te energetyczne rabaty, coraz bardziej się przekonuję do tych kolorów.
Dzwonek kremowy się dobrze wysiewa, czy potrzebujesz nasiona?
Długo już rósł u Ciebie w ogrodzie?
Droga do spełnienia 13:15, 13 wrz 2016

Do góry
Kawa napisał(a)
moje ulubione rabatki i miniaturowe hortki 16 cm od ziemi (ta już zbrązowaiała) i 20 cm te białe jeszcze

A mnie też się to pierwsze baardzo, baardzo podoba. A na drugim podoba mi się połączenie kolorystyczne czerwieni i fioletu z trawami i białymi jeżówkami w tle
Z motyką na słońce 13:15, 13 wrz 2016

Do góry
Asia świetny pomysł. mi się podoba ta wersja ekstrawagancka, jesli żadne przepisy nie zabronią to szla bym w coś oryginalnego
a w tej ostatniej wersji jeśli chodzi o wejście do domku to nie mozna scieżki zrobić obok domku i wtedy drzwi będą na tarasie?

albo domek troszkę przesunąć jeśli wejście musi być w tym miejscu
Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 13:12, 13 wrz 2016

Do góry
laurowisnia napisał(a)
Miło oglądać takie piękne fotki z rana przy kawce. Zachwycam się jak dobierasz kolory. Pomidorki w misce też smakowicie wyglądają.
Zapomniałam powiedzieć, że zakwitł kupidynek, podoba mi się, niech się tylko zagęści. Jak on zimuje?
Znalazłam siewki pod fioletową szałwią ale czy to ona? Trzeba czekać aż zakwitnie. Czy Ty brałaś jej kwiatostany?

Pod Plumosą??? Mam nadzieję, że o niej piszesz! Nie, nie brałam, bom zwątpiła w nią.
Kupidynek dobrze zimuje, mam go pierwszy rok, ale tu o nim:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/3879-kupidynek-blekitny-catananche-caerulea
Typografia ogrodu 13:08, 13 wrz 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
I doniczka dla Kasi. Bardzo podobały mi się zawsze torby i rurki na doniczki.i usxylam Beniamin już obskubany z dolnych gałęzi by drzewko przypominał bardziej

Super, ja bym Asiu upierdutała jeszcze tę jadną gałążkę...póki młoda
Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 13:08, 13 wrz 2016

Do góry
AgataP napisał(a)

Rany ale cudnie to wygląda... no i nie wiem co Ty chcesz od zdjęć...świetnie na nich wychodzisz

Na krzaczkach jeszcze sporo...
Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 12:58, 13 wrz 2016

Do góry
Juzia napisał(a)
Gosia to Ty w tej kraciastej sukience???

Jam kraciasta
Anna i Ogród 12:58, 13 wrz 2016

Do góry
Makao_J napisał(a)

No to mnie załamaliście z tymi turzycami włosiastymi. A tak się cieszyłam tym widokiem.
może nie bedzie tak źle, trzeba być dobrej mysli
ja też kupiłam dwie z nadzieją porobienia szczepek, tez mam nadzieję, że moje przeżyją
Anna i Ogród 12:52, 13 wrz 2016

Do góry
Makao_J napisał(a)
Rozplenice mi szleją też. Może uda się i będą w tym miejscu na stałe bo co roku mi wymarzały i dałam im ostatnią szansę.

Nie chce cie martwic ale moje rozplenice w donicach tez wymarzly, cale 8 sztuk
Teraz posadzilam molinie i mimo ze donica ocieplana otule je jeszcze.
Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 12:51, 13 wrz 2016

Do góry
iwka napisał(a)
mówił że u niego w domu rodzinnym zawsze rosły i jak je tylko zobaczył to od razu je poznał sentymentalna sprawa

No i popatrz, facet, a na wspomnienia z dzieciństwa tak się rozczulił
Typografia ogrodu 12:49, 13 wrz 2016

Do góry
I doniczka dla Kasi. Bardzo podobały mi się zawsze torby i rurki na doniczki.i usxylam Beniamin już obskubany z dolnych gałęzi by drzewko przypominał bardziej
Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 12:46, 13 wrz 2016

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Dla mnie Gosiu, to Ty byłaś/jesteś/ będziesz tą magiczną siłą dla nasionek. Cuda z nich wyczarowujesz. Zapewniam niemy (póki co na forum efektów dźwiękowych nie da się wytworzyć) podziw dla Twojej cierpliwości i jej efektów na rabatach.

Za tak nieme zachwyty moja niestety zapchana już bylinówka
Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 12:41, 13 wrz 2016

Do góry
Urszulla napisał(a)
Miło było Cię poznać u Alinki robisz fantastyczne zdjęcia, to na pewno już wiesza w Twoim ogrodzie chyba muszę zatrzymać na na dłużej w któryś dzieńtak na szybko przypomniałaś mi o jarzmiance

Upss, Ula, 835 stron mam u Ciebie! To ja spędzę u Ciebie trochę więcej czasu... Lubię się zagłębiać w historię, więc trochę sobie poczytam.
Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 12:34, 13 wrz 2016

Do góry
Agania napisał(a)
Gosieńko jak miło, że Cię poznałam u Alinki, piękne zdjęcia sobie poogladałam, aminek jest bardzo fotogeniczny i ty też

Przetwórstwo idzie Ci całą parą...imponujące plony

Agatko, cieszę się, że Cię poznałam! Musisz szlak do mnie przetrzeć
Siebie lubię tylko na zdjęciach sprzed 14 lat, czyli ślubnych. Za tydzień rocznica
Dziś trzeba będzie kolejny gar pomidorków nastawić

Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 12:29, 13 wrz 2016

Do góry
tulucy napisał(a)
Gosiu to ja też o kosmos siarkowy poproszę a może Ty chcesz nasionka żółtej cynii? Albo białej jarzmianki?

Moja werbena hastata kwitni i na biało, i na fioletowo udało się

Będę pamiętać. Zamówienie na nasionka złożyłam u Ciebie

Mój mały ogródeczek :) 12:21, 13 wrz 2016

Do góry
Musiałam zmierzyć hibskusa
Ogród wśród pól i wiatrów 12:17, 13 wrz 2016

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Mabi,

Pamiętajmy, że tam "na dole" jest część użytkowa ogrodu.

Chodziło mi o coś takiego, żeby od płaszczyć widok. Bo teraz to mi się wydaje wzrok kończy się na skrzyniach z warzywami.
agata19762 napisał(a)
Skarpa również się zagęszcza

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies