Ranczo Szmaragdowa Dolina
22:01, 26 wrz 2016
Niby jesień, a kwitną
Dla Ciebie i Rysia - pamiątka z Wojsławic
Zakochana Para
![]()
Reniu , cieszę się,że mnie znalazłaś, bo ja Ciebie znalazłam już dawno, ale się nie odzywam, takie mądre dysputy są u Ciebie , a ja nie bardzo ....
i teraz zdjęcie poglądowe na czerwono zakreślone wszystko do wywalenia, miały być platany szczepione na pniu na wys. 3 m w ilości 3 szt, ale gdzie je dostać ?, i koncepcja się zmieniła, wysokość żywopłotu z tuji to 2,70 m i jakie drzewo wybrać - ma mnie osłonić od domu sąsiadów - choć ich uwielbiam
![]()
Kurcze, szkoda ...
U mnie jest na słoneczku. ma tam idealne warunki
Do tego jeszcze hortka... Miała być polar Bear, ale chyba nią nie jest ...
A co tam, ważne, ze ładnie przyrosła od zeszłego roku
![]()
Masz najbardziej oryginalna sadzarkę na Ogrodowisku.
U Ciebie winobluszcz już płonie, u mnie zielony jeszcze.
Domyślam się, że to przepiękne drzewo za stożkiem to grujecznik. Aż westchnęłam...
Krzesełko niezwykłej urody, a okrywowe róże jeszcze tę urodę podbijają. Do swojego poidełka włożyłam kamienie. Kiedy ich nie było, owady się topiły. Teraz mają bezpieczną przystań.
Miłego tygodnia!
Powinnam zbadać ph u siebie na działce. Co kupić, czym zbadać najlepiej ?
Gdzieś czytałam, ale teraz pewnie nie znajdę.
Torf jest zły ? Ja mam sporo nawiezionego i zmieszanego z wierzchnią warstwą ziemi. To był błąd ?.
Tak Ewo. Flamingo ładny jest. Zastanawiam się nad jego przesadzeniem ponieważ za nim jest już wybudowany śmietnik i trochę jest mu tam za ciasno.
![]()
Efekt łańcuchowy przesadzania- podoba mi się to określenie i skąd my to znamy
.
Twoje Kleine Fontanne już takie ładne białe piórka mają, moje cały czas rozcapirzyć się nie chcą. Może to dlatego, że teraz słońce już dużo niżej i nawet moja najbardziej słoneczna część ogrodu przez te ogromne drzewa mało słońca dostaje.