Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Beskidzkie marzenie 08:17, 12 wrz 2016

Do góry
Takie kule mi sie marza, mus szukac okraglych kloszy i mazianie betonem rozpoczac

Ogródek Iwony II 08:14, 12 wrz 2016

Do góry
asiak napisał(a)
Iwonko, ale jak później będziesz mieć pięknie Jeszcze troszkę...

Asiu, dziękuję.
Żeby nie było, ze wszystko w powijakach, wstawię kilka fotek energetycznych na początek dnia i lecę do pracy.
Po pracy będzie reszta
Moje Vanilki. Rozrosły się bardzo, a kwiat różnej wielkości. I w różnym stadium
Niektóre już różowe, inne dopiero się rozwijają

Plac zabaw w ogródku 08:12, 12 wrz 2016

Do góry
Zrób mu czapkę (nasyp ziemny) i połóż trawnik, z rolki.

Na CH F Show 2008 roku widziałam takie coś

Obok smok kamienny, po którym się "łazi"

Altana z kantówek

I skały do wspinania

Ogród z rzeźbą 07:57, 12 wrz 2016

Do góry
Teraz nie zaglądałam, pozaglądam im za tydzień. Mam jeszcze takie fotki, trochę bliżej, wszystkie te podejrzane wyglądają tak okropnie:

Mój mały ogródeczek :) 07:46, 12 wrz 2016

Do góry
agnieszka_m napisał(a)
Widok z wysokości
widok czadowy
a kapusty to z własnego siewu czy kupione już ??
Ogród z rzeźbą 07:45, 12 wrz 2016

Do góry
siakowa napisał(a)
ja to się zastanawiam nad ich eksmisją tak mnie ten zapach drazni

tylko 5 Montan...upsss..a wydawało się pewne źródło...

Będę wąchać za tydzień. Montanami też się martwię. Popatrz co jest co:

Pięć sztuk wygląda tak:

A reszta wygląda tak, liście są inaczej ułożone, rozkładają się na boku ku dołowi, i właśnie te wszystkie wyglądają tak nędznie:

Ogródek Iwony II 07:45, 12 wrz 2016

Do góry
Iza, fajnie, że wpadłaś
Ja wiem, że remonty, budowa, to etap przejściowy. Denerwuje mnie tylko rozwleczenie wszystkiego w czasie, bo finanse inaczej nie pozwalają. Na razie i tak ocieplamy tylko dwie ściany budynku. Miał być tylko szczyt przed położeniem blachy ocieplony, ale styropianu za dużo zamówiłam, więc pan zaczął kłaść na ścianie szczytowej. Zabrakło, więc domówił. To znowu zostało, zaczął kłaść na przodzie, ale tam brama do wymiany jest, powinna być przed elewacją zrobiona (wymiana była zaplanowana na przyszły rok), więc znowu problem. Na dodatek trzeba było domówić jeszcze styropianu, więc ostatecznie położone jest ocieplenie na dwóch ścianach. Dziś pan zaciągnie klejem, a my w sobotę zamówiliśmy bramę...
Tak to teraz straszy:

Brama będzie na początku października. Potem zostanie tylko położyć trochę kostki przed bramą, rozwieźć ziemi, zasiać trawę ... tylko chyba trawy już nie zdążymy posiać, będzie trzeba poczekać do wiosny na nowy sezon.
Miedzy kącikiem do siedzenia i wjazdem do garażu będzie jeszcze rabatka i tam zastanawiam się nad trawami. Zbyszek chce tam 3 szmaragdy, żeby trochę się odgrodzić, ale ja się nie zgadzam. Wczoraj zapowiedziałam, że tam będą trawy. Tylko trawy w sezonie mają różną wysokość, więc wiosną nie będzie osłony... Za to będą ładne widoki na całość
Ogród z rzeźbą 07:37, 12 wrz 2016

Do góry

I cała avatarkowa od frontu, hortensje mocno rozczarowują mnie w tym sezonie. Kwiatostany leżą. Powyrastały w górę pędy, które są mojego wzrostu (a mam 180 cm!), bez kwiatów - czy to normalne? Czy kwiaty brązowieją z braku wody czy to już normalne o tej porze?

Ogród z rzeźbą 07:31, 12 wrz 2016

Do góry
W ogrodzie widać już nadchodzącą jesień, niektóre rośliny marnie już wyglądają, nie za bardzo jest co focić. Ale chociaż moje nieliczne (jeszcze) trawy zaczynają kwitnąć, więc zdjęcia z tego weekendu będą trawiaste.
Na początek rabatka avatarkowa, na której popis dają sporobolusy:

Hortensjada 07:30, 12 wrz 2016

Do góry
Zamknięcie wątku?

w żadnym wypadku
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 06:54, 12 wrz 2016

Do góry
ren133 napisał(a)
Obiecane zdjęcia wrześniowego ogrodu
rabata ze świdośliwą lamarcką i ścianką wodną

Reniu, nie gniewaj się, bo ogólnie jest ślicznie.
Baron ładnie dodaje koloru. Jednak brakuje mi powtórzenia bieli. Choć jeden krzaczek hortensji. Trzcinniki jakoś tak ... nie przekonały mnie. Ładne są, ale coś mi brakuje w tym ujęciu.
Rododendronowy ogród II. 06:26, 12 wrz 2016

Do góry
Pozdrówka dla wszystkich , idę podlewac .
Ogród z uśmiechem 06:18, 12 wrz 2016

Do góry
jolanka napisał(a)

Łoł, to dla mnie nowa informacja 3m? No to będzie cięta, bo miala być metrówka Znowu przesadzanie Miałam zamiar dokupic nawet bo bardzo mi sie podoba Musze poprosić Cię abyś zrobiła zdjęcie swojej

Mam takie

Ogród naturalny, pachnący lasem .. 05:20, 12 wrz 2016

Do góry
Agcia napisał(a)

[img size=640x480
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/124/1248419/original.JPG[/img]

Pozdrawiam !

Chylę się przed tymi trawami! Cuda!
Działeczka, moje małe miejsce na ziemi 01:08, 12 wrz 2016
Do góry
violka171 napisał(a)
Dzis serwujemy cukinie z grila
Slonecznego dnia zycze

wspaniałe dziewczynki,przybiegłam specjalnie podziękować
Twój heroizm (bo tak to trzeba nazwać)i upór w wykopywaniu tego wielkiego doła sprawiły,że ostro wziełam się do roboty

W miarę jak czas i siły pozwalają systematycznie odchwaszczam często przy tym myśląc o Tobie i inspiracji jaką mi swym działaniem dałaś

pozdrawiam cieplutkoi jeszcze letnio

Ogród naturalny, pachnący lasem .. 00:47, 12 wrz 2016
Do góry
Agcia napisał(a)

A to druga-ile tu masz sztuk rozplenic-ze dwie ?
Ogród naturalny, pachnący lasem .. 00:46, 12 wrz 2016
Do góry
Agcia napisał(a)

jedna z moich ulubionych fotek u Ciebie
Plac zabaw w ogródku 00:08, 12 wrz 2016

Do góry
My właśnie zaczynamy budowę placu zabaw u siebie. Ale nasz będzie zupełnie inny niż te tutaj. Raczej nietypowy. W wersji bardzo wstępnej wygląda tak:

Robimy wszystko sami, więc obawiam się że nie uda nam się doprowadzić do wersji ostatecznej w tym roku. Ale prace cały czas postępują

Czujemy się bardzo zmotywowani, bo juz w takiej wersji jak jest teraz jest hitem wśród okolicznych dzieciaków. Chyba własnie dlatego że jest taki surowy i inny.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies