Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy spektakl trwa ...

Ogrodowy spektakl trwa ...

Joku 09:59, 18 paź 2016

Przyszłam podziękować za relację z ogrodu Pieta Oudolfa. Fajnie że mogłaś na własne oczy zobaczyć takie miejsce. Zwiedziłaś coś jeszcze? Mam na myśli ogrody.
Dekoracje w donicach przy domu bardzo mi się podobają.
Tamaryszek 15:33, 18 paź 2016

Witaj Miro,
W dobrym momencie przyszłam w odwiedziny - dziękuję za wizytę w Hummelo! Zdjęcie Mistrza przy pracy wzruszające. Poza ogólną urodą tego miejsca, uderzyła mnie skromność domu i niesamowita jedność ogrodu z otoczeniem. I spokój.
Ale i u Ciebie pięknie! Wiele rzeczy widzę po raz pierwszy, za rzadko bywam, ale za to wtedy mam pociechę. Co to za rdest rośnie przy placyku z pompą?
Kompostownik trójkomorowy świetny! i jest miejsce przed nim na pracę, idealnie masz to rozwiązane.
Richie 20:07, 18 paź 2016

Mira zaskakujesz nie tylko pięknym ogrodem ale też tajemniczymi wyjazdami i rzetelną informacją fotograficzną - brawo!
Kompostownik praktyczny, elegancki i do naśladowania.
Pozdrawiam.
Milka 12:00, 19 paź 2016

Mira, co jakiś czas zaglądam, co tam u ciebie w ogrodzie i wypatrzyłam super sadzarkę na trzonku, gdzie ją można kupić??
A i jeszcze na jakim stanowisku są twoje żeleźniki?
margaretka3 12:07, 19 paź 2016

Mireczko, ślicznie dziękuję za zdjęcia z ogrodu Pieta. Oglądałam już kilka razy. Gdybym miała większą przestrzeń... ach.
Wiesz, że mam taki kolor filetki, jak u Pieta? Udało mi się ją uzyskać w tym roku z nasion.
Kosmosa przykrywam w zimniejsze noce, jeszcze trochę, a nasionka z pierwszego kwiatu dojrzeją
Pszczelarnia 12:26, 19 paź 2016

Co z tym/z tego zrobić?

margaretka3 12:31, 19 paź 2016

Ewuś, ja na chwilkę do wrzątku wrzucałam, a potem na maśle podduszałam z czosnkiem. Tak było w ubiegłym roku...
Bo w tym to sarenki na surowo zjadły
Pszczelarnia 13:25, 19 paź 2016

Miro, jeszcze raz dziękuję za relację i za zeszycik z notatkami i Twój komentarz. Bardzo. Bardzo.

Niech pada a ja sobie obejrzę zdjęcia jeszcze raz.

Chciałam zapytać Ciebie, jak się czułaś oglądając rabaty bez piętra drzew i krzewów?

Jakie tam rosły drzewa w ogóle? Jakieś krzewy?

Gruszka_na_w... 18:37, 19 paź 2016

Ależ piękną wycieczkę nam zafundowałaś. Piękne urozmaicenie pochmurnego dnia.
Miałaś dobry pomysł, żeby zestawić swoje zdjęcia ze zdjęciami Danusi. Czerwcowa i jesienna odsłona tego ogrodu to dwie różne bajki.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
mira 22:12, 19 paź 2016

Joku napisał(a)
Przyszłam podziękować za relację z ogrodu Pieta Oudolfa. Fajnie że mogłaś na własne oczy zobaczyć takie miejsce. Zwiedziłaś coś jeszcze? Mam na myśli ogrody.
Dekoracje w donicach przy domu bardzo mi się podobają.

Jolu miły jest Twój wpis.
Oczywiście że widziałam sporo ogrodów bo to była wyprawa ogrodowa do Anglii a tam 16 ogrodów. Jak będą chętni i wolne, smętne wieczory to oczywiście się podzielę.

Na razie chyba zmienię kierunek i pokażę coś z Polski - zbieram myśli tak już od czerwca
Co powiesz na taki ogród różany -

to na zachętę

ale wcześniej muszę pokazać drogę jaką pokonałyśmy w dotarciu do tego ogrodu i do takiego ogrodu spóźniłyśmy się 2 godziny .... skandal
przeszkoda był miś w czerwonym sweterku
i takie ogródki

pozdrawiam