Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 13:49, 26 wrz 2016

Do góry
Katarzyna13 napisał(a)
Witam,

Może rabatkę pociągnąć do końca i wtedy grujecznik będzie jej częścią ??
Ogród z pergolą 13:41, 26 wrz 2016

Do góry
Makusia napisał(a)

Co to za mała Główka w kadr się wdarła? Kontrolnie sprawdzę- łapki mam dwie Uff! Wszystko ok

moja mała księżniczka

Miłkowo - sezon 2016-2022 13:28, 26 wrz 2016

Do góry
Mirka napisał(a)
Ja cie ale widok rozchodnikowy cudny.Też tak chcę I będę miała w następnym sezonie.

Pewnie, że będziesz miec, kto jak kto, ale ty mistrzyni siewów i rozsad
ja jesienią je wtykałam i dzieliłam, i hakonki tez, aby całość zarosła, na żywo efekt ładniejszy, bo na fotce coś stale w kadr włazi.
Miłkowo - sezon 2016-2022 13:20, 26 wrz 2016

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Opuchlaki, na liściach limek też widać ich żerowanie..

Brunnery u mnie też takie były w zeszłym roku. Myślałam , że od słońca. Przesadziłam.. a to co się zostało rośnie w tym roku pięknie..
Taki grymas...grzyb...opuchlaki??? Nie wiem..

Dobrałam się do tego miejsca i rozchodników i co...
Pełno malutkich ślimaków w skorupkach objadających liście, w korzeniach znalazłam 2 małe ślimaki golasy- czarne, 2 małe jakieś larwy ale nie opouchlakowe, chyba że niedojrzałe jeszcze były...
ale główny winowajca, to te gąsienice, cała masa, szybkie jak torpedy, w mgnieniu oka zjadają rośliny, musiałam ściąć wszystko do korzenia, wypłukać i dałam w inne miejsce, ale... robiłyśmy z Kasik rano obchód, a one na różach pod murem, objedzone wszystko

co to za cholerstwo
1 raz mam

a tu ma zarosnąc powojnikami i kicha, ślimaki ciągle nowe liście i przyrost zjadają, mimo granulek

ktoś wie co to i czym wytępić, poza ręcznym wycinaniem?
Choroby i szkodniki hortensji, hortensja - Hydrangea 13:18, 26 wrz 2016

Do góry
Mam trzy takie hortensje w spadku anabel, są w doniczkach i wyglądają marnie - nie bardzo wiem co mam zrobić aby polepszyc ich los ?? mysle ze w tym tygodniu bede mogla je posadzić al enie wiem czy tylko brakuje im dobrego podłoża czy to coś wiecej ?
Miłkowo - sezon 2016-2022 13:15, 26 wrz 2016

Do góry
Milka napisał(a)
annabuko1...te zwykłe rozchodniki chyba najlepiej mi się podobają
wiem, że nie wszyscy je lubią, ale o tej porze to ważny akcent w ogrodzie.

Haniu....powoli jednak widać, złota przybywa ale i tak na tę porę, to po trasie pełno jeszcze zielonych drzew, dzięki

wdzięczna roślina do cienia, nazwy nie pamiętam

Zawitka....dziękuję moje ulubione pierogi to ze szpinakiem i serem

w tych płytkich donicach, zimę do -15 przetrwały bluszcze, barwinek i nawet siewki Amazon

Ja cie ale widok rozchodnikowy cudny.Też tak chcę I będę miała w następnym sezonie.
Moja bajka 13:12, 26 wrz 2016

Do góry
Kasiu, ja mam fotkę, jak Krzyś je targa
Typografia ogrodu 13:11, 26 wrz 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Jesień

Asiu proszę napisz mi co to za trawa- miskant na pierwszym zdjęciu. Mam identycznnie kwitnącą kupioną jako ML ale to raczej nie on.
Ogródek Iwony II 13:10, 26 wrz 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Czy mielicie już taki poranek?

Przeszła fala. Forsycję zmroziło wczoraj.
O 7.00 rano było skrobanie szyby w aucie. Na zewnątrz termometr pokazywał 4 stopnie. Ale to dowód, że miejscami było mniej...

brr mnie tez zmrozilo. U mnie jeszcze nie na szczescie a jakby co to Auto w capporcie stoi
Miłkowo - sezon 2016-2022 13:08, 26 wrz 2016

Do góry
Bogdzia...rok temu kupiłam mieszankę i sypnęłam do donicy, on kwitł cudnie, nie wiedziałam, tylko co to, teraz już wiem i stale nasiona suche zbieram i sypię wprost do ziemi

motylki dla ciebie

Katkak...to jak ja, wiem od niedawna od Gosi, że to len, potem juz w necie resztę poczytałam. Nadal mnie zachwyca i długo kwitnie.

Viola......dokładnie tak Violu się zachowuje. ten niebieski len ma ładniejsze liście, ale ten chyba mi jednak lepiej się podoba, choc najlepiej, oba, niestety cos mi niebieski zjadło.
Miłkowo - sezon 2016-2022 12:57, 26 wrz 2016

Do góry
Zoja...teraz go wysiej, ale zaznacz sobie, szybciej wiosną ruszy i zakwitnie, w każdym bądź razie ja tak robię. Cieszę się, że znalazłaś jakąś podpowiedź dla siebie
dałam do donicy cis kolumnowy, może da radę
a hosta znowu chce kwitnąć

Kamila66...fajnie było poznać cię w realu

mnie Margaretka-Gosia uświadomiła, że to len tez nie wiedziałam...
kolejne miejsca kolorowe
pełno motyli

anabuko1...Aniu, też nie wiedziałam, że to len niebieski miałam, ale coś go zżarło, pewnie gąsienice, sieją postrach...
Aniu cieszę się, że się podoba
Typografia ogrodu 12:52, 26 wrz 2016

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Choć realnie nie poznałam, mam wrażenie, że się znamy. Dziękuję za jabłonki. Pani Hania - Kurator Wojsławic aż mnie zapytała (stałam na placu i czekałam na mojego eM.) "skąd one się wzięły i jaka to odmiana"? Z dumą odpowiedziałam "z samego Kórnika".

Dziękuję widoczkiem z Wojsławic.

cieszę się że udało się pomóc.sama byłam zdziwiona że miały już jabłka.w Wojsławicach chyba rosną doroslenokazy tego gatunku prawda? Bo M mówił że spotkał takie i nawet jabłek próbował
Mam nadzieję że następnym razem się nie miniemy
Miłkowo - sezon 2016-2022 12:49, 26 wrz 2016

Do góry
Zbysiu....mnie on bardzo zachwyca i co rok zakwita

na bodziszku korzeniastym jesień powoli widać, czerwienieje

Yolka...Jolu, dziękuję bardzo okazji nie zabraknie

na skalniaku mam takie miniaturki marcinki, lubię je, wysokość 10cm

Anda...dziękuję w trawy teraz najbardziej ruszam, demoluję częściowo u siebie; kupiłam w Wojsławicach 5 miskantów Memory, 1 sztukę miskanta Malepartus, 5 molinii Transparent i 3 molinie Windspiel.
Wywalam miskant cukorwy, niestety, zbyt inwazyjny i dół nie podoba mi się o tej porze.
plewiłam tu, kant zrobiony, to i można pokazać
Amazon Mist eM przyciął, ostatni raz w tym roku, wyjątkowo 3 razy w tym roku było, bo rósł jak głupi

a dalej hosty i marcinki w ładnym kolorze, rok temu jesienią dzieliłam i sadziłam
brakowało mi tu koloru o tej porze
Ogród z pergolą 12:46, 26 wrz 2016

Do góry
makadamia napisał(a)

No, to się wywnętrzniłam. Aniu - wrzuciłam wszystkie pomysły, nawet te kiepskie, bo może ktoś coś dostrzeże i wymyśli jak je poprawić.
Ostatni pomysł mi się podoba: jest nowoczesny i prosty do wykonania, bez żadnych ścieżek i płyt

(przestaję się dziwić, że jak pytam się o plan ogrodu u Anbu, to jej powieka zaczyna drgać)

To mi się podoba Asiu
Na moje drgające powieki nie patrz To taki żart, wielokrotnie pisałam Ci że podobają mi się Twoje poczynania
Masz ODWAGĘ I TALENT!

Ja od początku twierdziłam, że na różance od Aniu za mało zimozielonych, wyszło kłębowisko. Boshe napisałam to, mam nadzieję że Ania się nie obrazi
Oczywiście o gustach się nie dyskutuje, dlatego każdy lubi to co ma
Ja bym tam jeszcze jakieś kule powciskała
Elinkowy ogród 12:45, 26 wrz 2016

Do góry
Plose...

Moze byc?
Elinkowy ogród 12:39, 26 wrz 2016

Do góry
Miłkowo - sezon 2016-2022 12:38, 26 wrz 2016

Do góry
annabuko1...te zwykłe rozchodniki chyba najlepiej mi się podobają
wiem, że nie wszyscy je lubią, ale o tej porze to ważny akcent w ogrodzie.

Haniu....powoli jednak widać, złota przybywa ale i tak na tę porę, to po trasie pełno jeszcze zielonych drzew, dzięki

wdzięczna roślina do cienia, nazwy nie pamiętam

Zawitka....dziękuję moje ulubione pierogi to ze szpinakiem i serem

w tych płytkich donicach, zimę do -15 przetrwały bluszcze, barwinek i nawet siewki Amazon

Własny kawałek ziemi i początkująca ogrodniczka ;) 12:34, 26 wrz 2016

Do góry
i roślinki powysadzane w większości
Miłkowo - sezon 2016-2022 12:31, 26 wrz 2016

Do góry
Basilikum....ciekawe w takim razie co? jeśli nie rozchodnik
tu Clara Curtis z trudem żyje, za sucho, ale i tak tam zmieniam, coś będę wymyślać.
a moje nowe tak kwitną

i wiciokrzew przenosiny przeżył, zakwitł, choc mączniak na liściach

Sylwia...będę tam rozwalać, posadzę tam miskanty Memory, kupiłam 5 sztuk.
Cedrówka chińska na razie szybko rośnie i zakwitła kolejna siewka roczna

Polinka....a tam niekwiatowa, w skrzyneczkach zawsze coś maszlen siałam rok temu, kwitł, potem sypałam nasiona od razu do donicy, jak przekwitał i w tym roku znowu kwitnie, więc jak na jednoroczny, to jakby na stałe może być.
anabelki w donicy wciąż świeże kwiaty puszczają
Własny kawałek ziemi i początkująca ogrodniczka ;) 12:27, 26 wrz 2016

Do góry
Wziełam się za porządki przy tarasie czyli mała demolka

te żółte sznurki to niby donica, która jest dsunięta od tarasu jakieś 30 cm
donicy w tym roku nie będzie, ale natura próżni nie znosi no to na tych 30 cm zasadze sobie tulipany co wykopałam w tym roku
donica nie jest na całą szerokość rabatki tylko na 60 cm i potem przy trawniku zaś zostaje tylko mały 30cm pasek więc może tylko podsadzę go bukszpanem ciętym w niski żywopłot?!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies