Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 06:38, 22 sty 2013

Do góry
monteverde napisał(a)
Marzenko juz wszystko z nogą oki? bo na stoki się wybierasz donice oki, ale chyba będziesz musiała kamieniami obciążyć, bo dół taki wąski, mogą się przewracać, pozdrawiam

Aniu z noga podobno już ok, jeszcz ebos bosow m powiedzieć czy mogę jeździć, bo mój lekarz na ten sezon nie daje pozowlenia,

Donice będą obciążone kostką granitową
Ogrodnik Mimo Woli cd 06:36, 22 sty 2013

Do góry
A teraz dzień dobry
Ogrodnik Mimo Woli cd 00:48, 22 sty 2013

Do góry
Przybiegłam powiedzieć dobranoc
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 00:44, 22 sty 2013

Do góry
Iza siem urlopuje i na forum króluje buziam buziam i dziękuję za piękne słowa!
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 00:35, 22 sty 2013

Do góry
Iza KOFAM a resztę rano napiszę....
Roztoczańskie klimaty 00:33, 22 sty 2013

Do góry
Berberysy to chyba bagatelle, też je możesz w bardziej regularne kule kształtować.
Fajny pomysł był z falą z tawuł Sebka i pomiędzy fale stoźki cisowe.
Albo zostaw kulkowo tak na wzór tego projektu ale zamast wiśni może cisy na nóżkach.

A jak nie to miskanty morning light i carexy na przodzie

Ps 200 postów po 24:00 przeczytać, litości nie masz !
Ogród niby nowoczesny ale... 00:06, 22 sty 2013

Do góry
Oddawaj kuleczki!!! Będą pasowaly do donic!!!
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 23:41, 21 sty 2013

Do góry
Kasiek na fotce tak sobie wyglądają ale w rzeczywistości są nie najgorsze. Zwłaszcza, że w ubiegłym roku mniejsze kilkanaście razy oglądałam ale się nie skusiłam bo kosztowały 299 zl/szt

Kasik a jak śnieg? Idę poczytać do ciebie. Wagary były?
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 23:40, 21 sty 2013

Do góry
Przepraszam Was ale ze zmęczenia lekko tąpnięta jestem.... Miłam masakrycznie ciężki dzień, siedzialm długo w pracy, potem ortopeda, przeprawa w śniegu przez cały Wrocław, praca przy komputerze do 23 i mi się móżg zlasował...
Napiszę tylko, że chirurgowi spod skalpelka ucieklam Nie będzie artroskopii... Wprawdzie rezonans wykazuje naderwanie wiązadła, ale noga praacuje orawidlowo a łekotka podobno się odbudowała... Więc jeśli szef ortopedy mnie obejrzy i powie, że mogę brykać to w marcu śmignę na nartki
Ja czuję, że śmignę. Miesiac fizjoterapi i ćwiczen i kolanko będzie jak nowe
och jak się cieszę!!!
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 23:35, 21 sty 2013

Do góry
ana_art napisał(a)
Donice świetne po 250 jeśli się nie myle, tak?

Aniu 223 zł te większe, a zobacz po ile 70 cm po ile są w tym sklepie.... szok bo 2 x droższe...
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 23:32, 21 sty 2013

Do góry
Tess napisał(a)
Bo nie są, Marzenka podpuszcza. Są z żywicy ekologicznej, prawda?

Tak są z żywicy ekologicznej.... Dla mnie nie ma różnicy palstik czy źywica...
Brzegi nie wiem, bo nie mialam czasu ich oglądać.... Wsadziłam ponownie do kartonu i zabralam się za pracę.... Obejrzę w weekend jak wstawię do nich bukszpany z białych donic
Ogród - Moje spełnione marzenie 21:53, 21 sty 2013

Do góry
Ale to się doskonale zgrało z tematem ogrodnictwa, w końcu to forum o roślinach, ale i o całej otoczce

Madżenka to musiałaby chyba pół swojego wątku usunąć
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 21:27, 21 sty 2013

Do góry
Spadam, wrócę w nocy
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 21:20, 21 sty 2013

Do góry
Przyszły donice, całe i zdrowe. Są bardzo lekie bo plastkiowe...
Wyglądają ok, ale w domu słabo, przed domem wg mnie będą ok, z kulami bukszpanowymi. Bez lampy błyskowej nie są takie pstrokate.

Wysokość 85 cm

Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 21:18, 21 sty 2013

Do góry
gierczusia napisał(a)
Madzenko ja prośbę mam , jeśli pozwolisz ... Gdybyś znalazła chwilkę czasu to zabierz proszę głos u mnie w charakterze eksperta od hałasu wywołanego przez ścianę wodną... Bo u mnie tylko 3m odległości od tarasu tej ściany są przewidywane ,,, no i problem hałasu gdzieś się pojawił ... A ja przecieź nie będę wymyślać cudów , tylko fachowca praktyka zapytam pozdrawiam ... Byle do wiosny

Gierczusia, rzeczywiści tę opcję rzadko uruchamiam, przeszkadza ten hałas a ciurkadełko mam 0k 8 m od tarasu...
Wicio Gardenarium określił, ze nasze ciurka jak koń sikający dlatego trzeba będzie poprawić, chcemy zamontować płytę granitową lub ze stali aby woda spływała a nie chlapała do lustra wody...
Zdecydowanie ważniejszy efekt świetlno-wizualny
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 21:15, 21 sty 2013

Do góry
Urszulla napisał(a)
Madżenko...jak Ty dzisiaj w tej podróży
wszędzie na drogach lodowisko.

Ula jutro w podróży i roczek na ogrodowisku
Dzisiaj wpadam tylko na chwilę aby zdjęcie donic pokazać i zmykać bo mam mnóstwo pracy w związku z jutrzejszą podróżą
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 15:05, 21 sty 2013

Do góry
Madżenka dzięki za przegląd donic, fajnie tak wszystko w jednym miejscu

Macham zagrypiona z łóżeczka.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:03, 21 sty 2013

Do góry
Konstancja30 napisał(a)
łatwo nie było ... zabałaganiłam tu dobrą chwilę zanim odgruzowałam sobie jeden tylko dzień a ponad setkę wesołej konwersacji ...

dla tych co po weekendzie walkowerem gotowi oddać donoszę co odgruzowałam

Nowy avatarek ma przywołać wiosnę ... myślę, że podobnie jak energiczne plany tworzenia rabaty angielskiej ... rabata długa na 60 m będzie i to po dwóch stronach trawnika ... zapowiada się coś absolutnie zjawiskowego ... walka o to trwa dlatego roślinki stające do kastingu nie mają łatwo ... oj nie ...

w kolorze Irenka ma typ romantyczny: biały - fiolet - róż ...

ale czy nie złamie się i nie wprowadzi żółtego nie wiem ... Beta i Ania zawalczyły o miejsce dla przewrotnika pokazując go w mariażu z kocimiętką i piwonią ... ja nie lubię żółtego ale ja bym się złamała ...

pewniaki natomiast to:
laurowiśnie (Madżenka wybierze te, które przetrwać mają i ja na ich miejscu bym przetrwała)
róże
werbena
ostróżki
jeżówka
bodziszek
machniom tytoń i maciejkę niech i wieczorny spacer będzie wydarzeniem ...

ale obie rabaty tak samo obsadzić ? duma Irenka ... Ula podrzuca by tak samo a co 10 m jakieś klu ... i ja mocno klaskam bo to ma moc ...

wszystko to ma się opierać na zimozielonym szkielecie by i zimą droga do domu była miła ... jak to w Miłkowie ...

w między czasie brać ogrodowiskowa doktoryzowała się nad malwami ... wszyscy zgodni, że piękne ... są sygnały, że choć za kanon wiejskiego ogródka od lat uznane to moda przychodzi na nie ... w grupie siła ... w mączniku problem ... drogie malwy i co z wami począć ??? ...

był też wspomnień czas ... Ania zeskanowała hity ze śpiewnika z dawnych lat ... coś mi się wydaje, że będziemy je odgruzowywać ... Irenka gitarę szykuje a głos ... głos piękny jest ...
Ana nie pamiętała jak pierwsze kroki z Irenką stawiała na forum a Irenka a i owszem a i tak ...
Kondzio nawywijał i aż musiał być zachwytach do porządku przywołany ale myslę, że i Zbyszek się do monitora uśmiechnął ...

a Sławko też nad angielską myśli i

będzie siem działo ... oj będzie siem działo już niebawem ...

uffffffffffffff ...

roślinki spisałam ... na angielską angielską powędrowałam ... Dany artykuły są bezcennne w inspiracjach ... teraz czekam aż ta rabata będzie gotowa ... a nuż kiedys nią przejdę ...

buźka Irenko

i skrót obrazkowy ... górny lewy róg planowana rabata ... poniżej angielska u Szmitów (dlaczego mnie tam nie było (() ... i argumenty za przewrotnikiem ...

i dla siebie znalazłam u pana co siem odezwał ... do moich półcieni i cieni ... dziękuję
sanguinaria canadensis

Ufff, dzięki Konstancjo, wykonałaś heroiczną pracę, jestem dzięki Tobie na bieżąco

Irenka, piękny avatarek! Pomysł na rabatę doskonały, widziałam piękne czosnki, allium sphaerocephalon, są mniejsze, ciemniejszy fioletowy i kwitną później, śliczne są polecam
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:36, 21 sty 2013

Do góry
łatwo nie było ... zabałaganiłam tu dobrą chwilę zanim odgruzowałam sobie jeden tylko dzień a ponad setkę wesołej konwersacji ...

dla tych co po weekendzie walkowerem gotowi oddać donoszę co odgruzowałam

Nowy avatarek ma przywołać wiosnę ... myślę, że podobnie jak energiczne plany tworzenia rabaty angielskiej ... rabata długa na 60 m będzie i to po dwóch stronach trawnika ... zapowiada się coś absolutnie zjawiskowego ... walka o to trwa dlatego roślinki stające do kastingu nie mają łatwo ... oj nie ...

w kolorze Irenka ma typ romantyczny: biały - fiolet - róż ...

ale czy nie złamie się i nie wprowadzi żółtego nie wiem ... Beta i Ania zawalczyły o miejsce dla przewrotnika pokazując go w mariażu z kocimiętką i piwonią ... ja nie lubię żółtego ale ja bym się złamała ...

pewniaki natomiast to:
laurowiśnie (Madżenka wybierze te, które przetrwać mają i ja na ich miejscu bym przetrwała)
róże
werbena
ostróżki
jeżówka
bodziszek
machniom tytoń i maciejkę niech i wieczorny spacer będzie wydarzeniem ...

ale obie rabaty tak samo obsadzić ? duma Irenka ... Ula podrzuca by tak samo a co 10 m jakieś klu ... i ja mocno klaskam bo to ma moc ...

wszystko to ma się opierać na zimozielonym szkielecie by i zimą droga do domu była miła ... jak to w Miłkowie ...

w między czasie brać ogrodowiskowa doktoryzowała się nad malwami ... wszyscy zgodni, że piękne ... są sygnały, że choć za kanon wiejskiego ogródka od lat uznane to moda przychodzi na nie ... w grupie siła ... w mączniku problem ... drogie malwy i co z wami począć ??? ...

był też wspomnień czas ... Ania zeskanowała hity ze śpiewnika z dawnych lat ... coś mi się wydaje, że będziemy je odgruzowywać ... Irenka gitarę szykuje a głos ... głos piękny jest ...
Ana nie pamiętała jak pierwsze kroki z Irenką stawiała na forum a Irenka a i owszem a i tak ...
Kondzio nawywijał i aż musiał być zachwytach do porządku przywołany ale myslę, że i Zbyszek się do monitora uśmiechnął ...

a Sławko też nad angielską myśli i

będzie siem działo ... oj będzie siem działo już niebawem ...

uffffffffffffff ...

roślinki spisałam ... na angielską angielską powędrowałam ... Dany artykuły są bezcennne w inspiracjach ... teraz czekam aż ta rabata będzie gotowa ... a nuż kiedys nią przejdę ...

buźka Irenko

i skrót obrazkowy ... górny lewy róg planowana rabata ... poniżej angielska u Szmitów (dlaczego mnie tam nie było (() ... i argumenty za przewrotnikiem ...

i dla siebie znalazłam u pana co siem odezwał ... do moich półcieni i cieni ... dziękuję
sanguinaria canadensis

Blaski i cienie nowego życia 08:40, 21 sty 2013

Do góry
A ze mnie to się uśmiejecie z tymi donicami

Plany niby poukładane.gdzie pojadę negocjować i kupować donice......
bo nie ma moich wypatrzonych Ecolife dużych kwadratowych.

....A tu Madżenka mnie zaraziła nieuleczalną chorobą lekkich donic Elho
....więc zaczęłam szczegółowo analizować ofertę Elho......
.....i wtedy zaczęły się schody.....
... kupię dwie .... małe ......i będzie to kropla w morzu potrzeb ....i dalej będę kulała.

Po pół godzinnych zmaganiach sama z sobą
rozsądek wziął górę i wpadłam na myśl że pójdę w ślady Sebka
zamówię 6 donic dużych palmowych i 2 Coubi podłużne
....a potem nawet pojedynczo mogę zbierać Elho przez kolejne lata..

Wyjście znalazłam i już nic nie zmieniam.....przynajmniej na ten rok
...a kwadratowe duże kupię następnym razem

I tym też sposobem o jeden wyjazd mniej....
...chyba tylko wybiorę się do Tychów na giełdę
zakończyć zimową nudę.

Czy ktoś planuje końcem początkiem marca
żeby si ę tam spotkać i kwiatowe zakupy zrobić
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies