Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "AngelikaX"

Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 20:34, 22 sie 2017

Do góry
Jeśli wybierasz między grabami a brzozami to oczywiście jestem w tym miejscu za tymi drugimi

Obiekcje miałam co do miejsca w sensie czy wogóle to dobre miejsce dla drzew... z tego co wiem brzozy dodatkowo płytko się korzenią - jak to się ma do podwyższonej rabaty zapytaj mądrzejszych, bo ja nie będę się mądrzyć

Natomiast przyczepię się do rozmieszczenia brzóz - pisałaś, że chcesz je dać po trójkącie "w kątach" rabaty. Moim zdaniem ładniej będą wyglądać w linii do najdłuższego (boku-fali) czyli przodu... środkowa cofnięta trochę... i kulkowisko na całości - bardziej naturalniej moim zdaniem

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 20:15, 22 sie 2017

Do góry
polinka napisał(a)
Pozostając w temacie rozplenicowym
Opalenica Little Bunny. Z tyłu sadzonki dwuletnie,z przodu kwitnące to tegoroczne.

Poli ta trawka na rabacie z prawej strony to co to?
Na zielonej... trawce :) 19:16, 22 sie 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)

Zależy ile masz miejsca, w 3 rzędach już fajnie wyglądają - odległości to tak co 10cm - rzędy na mijankę oczywiście
Pełne kolejnego roku posadzę trochę głębiej, Merlose trochę mi się kładły - przypuszczam, ze za płytko posadziłam

Zwróć uwagę na wysokośc danych tulipanów (jakbyś chciała mieszać gatunki) niższe na przód, wyższe na tył) no i na okres kwitnienia, aby maksymalnie wydłużyć sezon tulipanowy w ogrodzie

Wszystko - masz opisane na opakowaniach zawsze

ps. Zajrzyj sobie do Anulajdy w raju... istny raj tulipanowy

Dziękuję mam w sumie ok 200 szt emperiorów i przy różano-serbowej chcę je dać..... jutro muszę policzyć czy mi starczy ich do Anulajdy zajrzę
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 19:01, 22 sie 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)
Poli piszesz o nawozie do rozplenic... jaki im dajesz? ja czasem trawom sypnę taki jak do trawnika

U mnie cały czas podlewam gnojówkami ale Toszka mówiła, że do traw dobra jest Azofoska.
Lawendowy zawrót głowy 18:59, 22 sie 2017

Do góry
lojalna_ napisał(a)

Angela płot z Edytko mamy prawie identyczny Edytka ma umbry może dlatego.

U mnie dojdą ambrowce na stelażu wiec nie pomogę bo wybrałam i to i to . To drzewka które mają duże liście wiec efekt zagęszczenia jest szybki.

Amrowiec wybarwil mi się 20 15 jak go kupiłam . W zeszłym roku liście spadły zanim się zaczerwieni taki los. Nie ukrywam ze amrowiec navstelazu kupie ze względu na ich kolor ))))

No patrz ja tu dumam, które wybrać, a Ty masz po problemie - masz oba - dobre podejście

Z ekranów to czerwone buki chodziły mi po głowie... na hortensjową... tylko ta cena....

ps. Z umbrami masz rację to u Edyty widziałam
Ogród Mirelli 18:54, 22 sie 2017

Do góry
A jak będziesz nisko wiosną ciąć to też wybujają?
Na zielonej... trawce :) 18:53, 22 sie 2017

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Angela Twój ogród powinien trafić na niejedna okladkę
Masz tak klasycznie pięknie i zawsze widać dbałość o detal. Niedoscigniony ideał.

U nas w B jeszcze nie ma nic ale za to w LM juz kupiłam kilka paczek )

Aż buraka spaliłam Cmokam Joluś
Na zielonej... trawce :) 18:52, 22 sie 2017

Do góry
MirellaB napisał(a)
Kolejny artykuł w kolejnej gazecie?
Ciekawe czy ktoś by się odważył pokazać mój ogród w czasopiśmie

Już pisałam, że ja
Na zielonej... trawce :) 18:52, 22 sie 2017

Do góry
MonikA napisał(a)
I mam the beatles dzięki tobie

Cieszę się... miejscówkę już masz upatrzoną?
Na zielonej... trawce :) 18:51, 22 sie 2017

Do góry
anulajda napisał(a)
Angela Gwiazdą czytam że Twój ogród jest ))) Gratulacje ślę Należą Ci się również i nie tylko za piękne wrzosowisko które już mało co kto ma ale za cały ogród

Dzięki Aniu
Na zielonej... trawce :) 18:51, 22 sie 2017

Do góry
AniMa napisał(a)
A u nas w B dalej nie ma...buuuuu....nawet kartonu z magnesem nie potrzeba...codziennie teraz tam jeżdżę

A ja dziś kolejną porcję upatrzonych przywlokłam... dość już... po łapach sobie zaraz dam... powinnam mieć zakaz wchodzenia do Biedry
Na zielonej... trawce :) 18:50, 22 sie 2017

Do góry
Makusia napisał(a)
Tulipany cuuuudne! Nazwy nie zapamiętam, ale skoro piszesz, że one są delikatne, to nie czuję się zobligowana do zapamiętywania
Pozdrawiam ciepło

Odpozdrawiam Martek
Na zielonej... trawce :) 18:49, 22 sie 2017

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Angela ech moja naiwność myślałam że w B jeszcze nie a ja wróciłam w niedziele i JUŻ nie ma hihi szkoda

Zerkam raz jeszcze ech

Już? U Was na Śląsku zdecydowanie za dużo forumowiczów to i wykupili wszystkie
Na zielonej... trawce :) 18:48, 22 sie 2017

Do góry
I ja
Zielonym od linijki - ogród Ivony 18:46, 22 sie 2017

Do góry
ivo napisał(a)
Trochę zaniedbuję swój wątek ostatnio więc wrzucę choć trochę fotek coby odkupić swoje winy
Nieubłagalnie czuć już w ogrodzie jesień. Miskanty kwitną, rozplenice się okociły i wrzosy już w ogrodniczym.
W weekend padało bardzo intensywnie więc ogród wreszcie podlany bo wyglądał bardzo marnie. Teraz trawnik oszalał na zdjęciach jeszcze przed koszeniem.

Piękności pokazujesz
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 18:43, 22 sie 2017

Do góry
Poli piszesz o nawozie do rozplenic... jaki im dajesz? ja czasem trawom sypnę taki jak do trawnika
Ogród Mirelli 18:41, 22 sie 2017

Do góry
Hortki masz zwykłe (nie na nóżkach?)?

A co byś powiedziała aby vanilki połączyć prawie w jednej linii z cisami (cisy ciutkę za nie)? Cis dałby fajny przerywnik w hortkach... a za wszystkim miskantowa ściana... i cis ładnie by sie na niej odznaczył... hmmmm?
Ogród Mirelli 18:35, 22 sie 2017

Do góry
MirellaB napisał(a)
Angelika wiesz ja zawsze szczerze piszę. Jak mi się coś nie podoba to nie chwalę na siłę. Oj kilka razy już mi się dostało za moją szczerość na O, ale ja nie z tych co się od razu obrażają. Inni za to dziękuję za szczerość
Jak coś mi się nie będzie podobało w Twoim ogrodzie to bez ogródek napiszę, ale hmmmmm to pewnie nigdy nie nastąpi

Mam do zaplanowania jedno miejsce na rabacie - pomożesz?

Ja też raczej z tych co nie owija...

Jak będę umiała to pomogę - lecę czytac nad czym dumasz
Lawendowy zawrót głowy 18:32, 22 sie 2017

Do góry
Joluś zdecydowanie za rzadko wrzucasz foty.... pięknie masz.... te platany mnie kuszą
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 18:27, 22 sie 2017

Do góry
Mnie nie musisz pytać, bo odpowiedź znasz - wiadomo na jakie oddam +
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies