Mój przyszły ogród
00:21, 10 paź 2015
A może być i tak, w opasce ze żwiru. Może mimo tego da się je posadzić nie po prostu rządkiem tylko bardziej rozrzucone? wymieszane z czymś trawiastym, ale nie na zmianę? Albo berberysy regularnie, żeby w sumie pasowały do reszty, a jakieś małe trawkopodobne rośliny nieregularnie między nimi, na skrajach opaski, rożnie? Może zielony konwalnik 'Minor'?
A za żwirek funkie? A tuje gdzie indziej?
Co do rabaty frontowej, można wymienić na rozplenicę, pewnie. Zawsze jak dodasz coś roztrzepanego, to trochę złagodzi te dwa układy po trzy sztuki. Ja bym jednak przesadziła stożki. Dla mnie to za mocne, za regularne jest.
Nie zmieści się miskant? szkoda. To może zamiast traw liliowce? Kwitłyby latem, ale zimą ich nie będzie.
A może nad palisadkę poszukać czegoś innego zwisającego? Może po prostu barwinek?
A za żwirek funkie? A tuje gdzie indziej?
Co do rabaty frontowej, można wymienić na rozplenicę, pewnie. Zawsze jak dodasz coś roztrzepanego, to trochę złagodzi te dwa układy po trzy sztuki. Ja bym jednak przesadziła stożki. Dla mnie to za mocne, za regularne jest.
Nie zmieści się miskant? szkoda. To może zamiast traw liliowce? Kwitłyby latem, ale zimą ich nie będzie.
A może nad palisadkę poszukać czegoś innego zwisającego? Może po prostu barwinek?